FoodPro Preloader

Vzorec kokona plašč z lastnimi rokami


Današnja ženska garderoba je preprosto neverjetna. Ogromno število edinstvenih stilov in stilov v kombinaciji s svetlimi in občutljivimi odtenki, kot tudi kontrasti in izvirnim dekorjem naredi moderno dekle le očarljivo. Modni oblikovalci neumorno delajo za ustvarjanje novih podob in navdih črpajo iz stilov preteklih let. Tore

Današnja ženska garderoba je preprosto neverjetna. Ogromno število edinstvenih stilov in stilov v kombinaciji s svetlimi in občutljivimi odtenki, kot tudi kontrasti in izvirnim dekorjem naredi moderno dekle le očarljivo. Modni oblikovalci neumorno delajo za ustvarjanje novih podob in navdih črpajo iz stilov preteklih let. Torej so se odločili, da bodo oči čudovite polovice človeštva spremenili v tako kokosovo dlako, ki je bila tako priljubljena v 50. in 70. letih prejšnjega stoletja. Fotografije, vzorci tega izdelka in opis postopka šivanja in bodo obravnavani v tem članku.

Proizvodne možnosti

Sposobnost za šivanje ali pletenje je bila vedno v ceni. Vsaka ženska nima talenta niti ali tkanine, da bi ustvarila edinstveno stvar, ki bo zavzela svoje mesto v garderobi. Toda če obstaja celo najmanjša sposobnost in želja, da bi jih razvili, je to preprosto čudovito.

Ideja za šivanje ali vezanje plašča z lastnimi rokami je odlična možnost za začetek ustvarjalnosti. Ta kos oblačila bo videti popoln v vsaki predstavi. To je lahko velik pleten debel nit, ali, obratno, tkanje; plašč na satensko podlogo ali možnost, ogreto s sintetičnim začinskim materialom. V tem primeru je vse v rokah mojstra in samo njena domišljija določa slog izvedbe.

Izbira tkanine za plašč

Pri šivanju katerega koli izdelka je zelo pomembno izbrati pravo tkanino. Seveda morate v tem primeru izbrati ustrezne materiale. Lahko je mehka kašmir, tvid ali polarna ali bolj groba platna, kot je boucle ali drape. Videz tkanine je odvisen od vezave. Lahko je saten, keper, perilo ali kombinirano.

Za zimo, bi bila najboljša možnost debela platna, ki jih je mogoče podvojiti z oblogo z izolacijo ali izdelati podlogo. Za demisse sezono je primerna kašmir s tanko podlogo. Toda za zelo tanek sloj je bolje izbrati gabardin ali diagonal.

Pri izbiri materiala je treba upoštevati, kaj bo vzorec kokona. Tkanine s platnenim tkanjem, ki jih lahko pripišemo zelo ohlapnim materialom, so bolj primerne za modele z enodelnimi rokavi. Pri tem je treba upoštevati, da je gradivo lahko muhasto. Za takšen model ni potrebno vzeti preveč mehkih krp, saj mora plašč ohraniti svojo obliko. Prav tako ni zaželeno uporabljati visoko raztegljivih tkanin, ki se lahko med nošenjem deformirajo.

Kupujemo prejo

Z izbiro preje je veliko lažje. Obstaja samo eno pravilo: nit mora biti dovolj debela. Sestava v tem primeru ima sekundarno vlogo. Kaj pa preprečuje eksperiment? Vzorec kokosovega plašča, ki se uporablja pri pletenju stvari, je enak tistemu, ki se uporablja za šivanje izdelka. Pri pletenju podrobnosti je pomembno ohraniti razmerja in ponoviti vse krivulje vzorca. Zato pri izbiri preje upoštevajte debelino prihodnje tkanine. Če je preja predebela, boste morali rahlo povečati vzorec po obodu, vendar če je tanka, jo zmanjšajte.

Takšne preje, kot so boucle, volna, volna in moher, bodo idealne za topel pleten plašč. Ampak, seveda, nihče ni preklical poskusov, tako da lahko poskusite ustvariti neverjetno pleten kos preje z biseri, bleščicami in Lurexom. Ja, tako izdelek bo prišel ven ne toplo in, bolj verjetno, ne kot plašč, ampak elegantna pulover, ampak za poletje ali spomladi zvečer je zelo primerna. Seveda, vzorec plašča-kokona s to zasnovo ne sme biti s prevelikimi dodatki za prosto prileganje.

Meritve - osnova za delo

Predloga izdelka je osnova za vsako stvar, pa naj bo to tovarniška ali individualna proizvodnja. Kako zgraditi vzorec? Z lahkoto si lahko izdelate kokosovo dlako. Najprej morate izmeriti meritve na sliki in jih nato pravilno prenesti na papir. Če obstajajo težave z oblikovanjem, lahko greste na enega od najlažjih načinov.

Kaj je najlažje narediti? Prevleka s kapuco ima enojni rokav. In ta možnost je kot nalašč za začetnike šivilje. Zgradite prazen prostor. Najprej je treba ukrepati: volumen vratu, prsnega koša in bokov, širina ramen, dolžina rokavov in dolžina izdelka, višina prsnega koša, sprednja dolžina do pasu. Prav tako lahko naredite preizkusno merilo od zapestja do zapestja skozi vrat, da se olajša postopek gradnje.

Za predlogo je najbolj primerna gosto gradnjo film, na katerem lahko narišete s konvencionalnim kemičnim svinčnikom. To je precej enostavno za shranjevanje, ne trgajo in ne zmečka, za razliko od papirja. Kako je torej narejen vzorec? Cock-cocoon z lastnimi rokami je enostavno ustvariti.

Gradnja vzorcev

Podrobnosti prednjega in zadnjega rezila so skoraj enake, edina razlika je v globini vratu in tudi zato, ker mora biti sestavljena iz dveh polovic in ima dovolilnice za obliko pritrdilnega elementa. Risba temelji na ravnem kotu, zgrajenem iz dveh ravnih črt, kjer je navpičnica enaka dolžini izdelka, vodoravna pa je polovica obsega vratu + širina ramen + dolžina rokavov. Poleg tega bi morale biti pomožne ravne črte: linija prsnega koša, ki je odložena z vrha navpičnega kota v skladu z merilom „višine dojke“, linija pasu do mere »sprednje dolžine do pasu« in linija kolka (20 cm pod pasom).

Potem lahko začnete graditi rokave. Na mestu, kjer se konča merjenje dolžine rame, je treba umakniti navzdol od ravne črte približno 4 cm in položiti novo linijo, ki jo nadaljujemo v skladu z merilom dolžine rokavov. Po pravokotnem kotu na robu te ravne črte je potrebno pustiti 10-15 cm, odvisno od želene širine rokava in debeline zapestja. Nato morate povezati linijo prsnega koša in dno črte rokavov, tako da se zaokrožite na področju pod pazduho. Po tem je treba ugotoviti, kakšna naj bi bila zožitev izdelka navzdol, in nadaljevati obstoječo linijo rokavov s stranskim šivom skozi boke do dna. To je to, pripravite vzorec. Cocoon coat z enim kosom rokavov pripravljen. Ostaja, da dodate podrobnosti in začnete šivati.

Modeliranje vzorcev

Elementi, kot so sponka, žepi, pikado, dvignjeni šivi, ovratnik in manšete, so podrobnosti, ki so prikazane na glavnem vzorcu med postopkom modeliranja. Brez njih bi bili izdelki dolgočasni in monotoni. S temi elementi lahko pravilno postavite poudarke in ustvarite ravno popolno sliko. Vzorec kokosovega plašča je tako izviren, da je včasih minimalizem tisti, ki daje poseben čar. Vendar pa lahko eksperimentirate z zaponko, dolžino rokavov, možnost ovratnika in žepi. Modeliranje kokosovega plašča je ena izmed zanimivih stopenj, saj se med delovanjem preprosta šablona spremeni v edinstveno stvar.

Rezanje in montaža

Ko je vzorec pripravljen iz filma, ga lahko prenesete na tkanino in nadaljujete z rezanjem. Tukaj se je treba spomniti o dovoljenjih za šiv približno 1-1, 5 cm, odvisno od vrste tkanine. Prav tako boste morali narisati črte vzporedno z robom vzorca vzdolž vratnega izreza in sprednjega rezanja na razdalji približno 5-7 cm - to bo trim izdelka, izrezane ločeno od glavne tkanine z enakimi dovoljenjami za šivanje kot v drugih delih.

Sestavljanje glavnih elementov plašča ni nič zapleteno, toda z nekaterimi žepi boste morali malce poplačati. Če ni popolnoma nobenih izkušenj pri krojenju, je bolje, da v stranskih šivih naredite žepe. Izdati jih je treba pred sestavljanjem vseh delov plašča. Ko bodo pripravljalna dela z žepi končana, lahko začnete šivati. Prvič, deli grind na ramenskih šivov, valjanje v šive rokavov. Po ramenskih šivovih šivamo po podrobnostih plošč in ta element povežemo z glavnim platnom plašča.

Z pletenimi izdelki je veliko lažje. Podrobnosti v procesu pletenja so prilagojene velikosti vzorca, in ko so pripravljene, so preprosto šivene. Če načrti - izdelek z podlogo, potem boste morali plesti dodatno podborta, ki ustreza vzorcu. Z žepi naj ravna enako kot pri šivanju. Ena podrobnost mora biti pletena, druga pa izrezana iz tkanine.

Žepna dekoracija

Če želite narediti žep, morate rezati dva dela vzorca, ki krožijo roke od zapestja do prstov glavne tkanine in obloge. Nato šivamo oblogo na stranski šiv na ravni stegen na sprednji polovici plašča in odejo tkanine prevleke na hrbtu. To je storjeno tako, da na vhodu v žep ni bilo vidno podloga. Po tem so podrobnosti plašča poravnane vzdolž stranskega šiva in so povezane z ravnim šivom. Žepne polovice se tudi zmeljejo in parijo z železom.

Pletena kokosova dlaka z žepi v šivu se izvaja po enakem principu.

Delo z oblogo

Da bi naredili podlogo, morate najprej izrezati podrobnosti o pripravljenih vzorcih. Treba je omeniti, da vzorci ne smejo biti izbrani. Pri tem upoštevajte tudi dodatek za šiv, ki znaša približno 1 cm. Najprej zaprite šive na ramenih in rokavih, nato pojdite na stran. Nadalje je obloga pritrjena na oblogo. Končna faza - obrobljanje dna izdelka in pritrditev podrobnosti rokavov glavnih in podložnih tkanin.

Vedeti, kako šivati ​​kokon plašč, vzorec, ki je prikazan v tem članku, lahko shranite dostojno količino denarja, saj je ta stvar je v trendu danes, in trgovina bo moral plačati veliko za to.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci