FoodPro Preloader

Lep nakit iz improviziranega materiala: prtiček topiary


Proizvodnja topiyariev je danes moden in iskan trend v svetu igle. Naučili so se, kako narediti rože, sladkarije, zelenjavo, sadje in celo testenine. V tem članku bomo pogledali, kako izvajati "proračunsko" topiarijo. Kako razumeti to? In ta izdelek, za izdelavo katerega boste porabili peni v dobesednem pomenu besede, in kot rezultat boste prejeli zelo lepo in izvirno drevo. Iz

Proizvodnja topiyariev je danes moden in iskan trend v svetu igle. Naučili so se, kako narediti rože, sladkarije, zelenjavo, sadje in celo testenine. V tem članku bomo pogledali, kako izvajati "proračunsko" topiarijo. Kako razumeti to? In ta izdelek, za izdelavo katerega boste porabili peni v dobesednem pomenu besede, in kot rezultat boste prejeli zelo lepo in izvirno drevo. Izdelali ga bomo iz navadnih prtičkov. Torej, vaša pozornost je mojstrski razred "Topiary za serviete." V članku si lahko ogledate tudi fotografije primerov podobnih izdelkov.

Priprava materialov in orodij

Če želite narediti svoj topiary iz prtiča, boste potrebovali:

 • Papirnati prtički - 1-2 paketi;
 • lepilo "Dragon", "Titan" ali vroča pištola;
 • odcep iz drevesa povprečne debeline;
 • krogla (material - pena, plastika, papir ali nit);
 • pisarniški spenjač;
 • Škarje;
 • okrogel kartonast vzorec;
 • cvetlični lonček ali katera koli druga posoda;
 • sadra;
 • lepilni trak;
 • Dekorativni elementi (trakovi, pletenice, kroglice, ovojni papir).

Topiary iz prtičkov. Opis procesa

 1. Pritrditev krogle (drevesne krone) na vejo (deblo). Izrežite luknjo v krogli, ki v premeru sovpada z obsegom veje, nanjo nanesite lepilo in vstavite nosilec bodoče Topiary. Počakajte minuto, dokler se deli ne zagrabijo. Če nimate gotove krogle iz pene ali plastike, lahko vzamete žogo iz neželenih niti ali naredite kroglo papirja. Da bi to naredili, se je veliko število časopisov zmečkalo, zavilo z nitmi po celotnem obodu in oblikovalo kroglo. Nato zavite nastali prazen papir z navadnim papirjem in ga zavarujte s trakom.
 2. Izdelava cvetja . Papirni prtiček je štirikrat prepognjen in pritrjen s spenjalnikom v sredini. Na to nalagamo okrogel vzorec in obris. Izrežite obdelovanec na načrtovani liniji. Izkazalo se je, okrogla podrobnost, ki je sestavljena iz 8 ravneh papirja (4 stopnje - to je dodatek tovarni prtičkov, in 4 stopnje - smo zložili prtiček). Vsaka stopnja stisnite prste do sredine (do nosilca s sponkami). Izkazalo se je, da je bujni cvet, kot vrtnica. Koliko takšnih praznin potrebujete, da naredite eno topiary iz prtiča? In to je odvisno od velikosti krogle in vzorca. Najprej zaženite 12-15 kosov in nato po potrebi dodajte še več.

 3. Ustvarjanje žoge . Po celotnem območju okrogle podlage cvetje blizu drug drugega. Praznine med njimi so lahko okrašene z istimi vrtnicami, le manjše v premeru. Lahko jih polnite tudi s sisalovimi vlakni, umetnimi cvetovi ali sladkarijami.
 4. Pritrditev topiariya v zmogljivosti. Razredčite omet, ga vlijte v lonček (plastična skodelica, keramična skodelica). V sredini vstavite deblo drevesa in ga zadržite nekaj minut. Izdelek pustite, da se popolnoma posuši.
 5. Dekoriranje odra . Da bi iz lepila naredili lep topiar, morate deblo in zmogljivost okrasiti na izviren način. Zavijte vejo s trakom ali trakom, lepilo na vrhu nekaj kroglic ali okrasne gumbe v obliki metuljev, pikic. Ovojni ovoj za embalažo ovijte, pritrdite s trakom. Skrit gips pod drevesom pod plastjo kroglic ali steklenih kroglic. Lahko postavite majhno figuro ptice ali neke živali. Krono drevesa lahko okrasijo tudi ptice in metulji.

Tukaj je papirnati prtiček. Nič ni težko pri njegovi izdelavi. Užitek dela - največja, pozitivna čustva - masa. Poskusite narediti takšno drevo - in se prepričajte sami. Okrasite vaš dom z lepimi ročno izdelanimi predmeti! Je modna, lepa, izvirna!