FoodPro Preloader

Točka je kaj?


Ni vsakdo ve, kaj je zobat kos. Ta zapletena beseda ni nič drugega kot zlato, srebrno ali bakreno pletenico. Oblikovala je različne predmete oblačil ali pohištva. Od kje je prišlo to ime in kdaj se je pojavil prvi vetrič? Objava Tkanina se že od antičnih časov uporablja za dekoriranje oblačil ali pohištva. Zdaj voja

Ni vsakdo ve, kaj je zobat kos. Ta zapletena beseda ni nič drugega kot zlato, srebrno ali bakreno pletenico. Oblikovala je različne predmete oblačil ali pohištva. Od kje je prišlo to ime in kdaj se je pojavil prvi vetrič?

Objava

Tkanina se že od antičnih časov uporablja za dekoriranje oblačil ali pohištva. Zdaj vojaške uniforme dopolnjujejo kovinske pletenice, prej pa so bile uporabljene za moške in ženske obleke. Obroba pohištvenega traku ga naredi privlačnejša in elegantnejša, daje bogat videz. Pletenice se najpogosteje izdelujejo iz prepletene preje, ki jo nato zavije s čudovito tanko nitjo. Izdelek je poseben element, ki se uporablja za dekoracijo in dekoracijo. Trak za oblačila se uporablja ne samo za lepoto, ampak tudi zato, da robovi izdelka niso raztrgani.

Zgodovina kite

V zgodnjem srednjem veku so bili uporabljeni različni materiali za vezenje in dekoracijo oblačil. Gimp je zelo tanka žica, kot pomlad. Uporablja se od 10. stoletja do danes. Iz pletenih pletenin. Okrašeni so s ceremonialnimi uniformami. Najdeno v izkopavanju starih pletenice, tkani zelo dolgo časa. Zaradi naravnega materiala so dobro ohranjene. So izjemno lepe, edinstvene na svoj način. Izdelane ročno, se razlikujejo po vzorcih in metodah tkanja. Izdelek je obliž na poljubnem tekstilu, preveden iz francoščine. Ta izdelek se uporablja za dekoriranje oblačil v našem času.

Najdene starodavne pletenice se razlikujejo od sodobne neverjetne milosti, ker so vse narejene ročno. Lepe linije in krivulje so bogatejše.

Zlati trak

Najpogosteje se uporablja kot rob. Zdaj se uporablja tudi refleksivna. Zlati trak se razlikuje od preostalega sijaja in bogatega videza. Širina je drugačna, od ozke do zelo široke. Zlati trak ima dekorativno funkcijo.

Silk je vstopil v vlogo iz XIV. Stoletja. Začeli so jih uporabljati plemeniti in bogati gospodje, ki so svoja oblačila okrasili s trakovi z pozlatom. To jih ločuje, kar kaže na njihov položaj v družbi.

Zlata čipka

Uporablja se za dodelavo uniform, kot tudi za izdelavo znakov. Zlata čipka je taka tkana pletenica ali trak z debelim votkom.

Za višje vrste so galoni izdelani iz preje, ki se giblje od 3 do 5% pozlate. Zaradi te sestave je zelo močna in trajna.

Zlato vezenje in vezenje

Zelo zanimiva je uporaba niti v tem primeru. Izdelek je kos zlata, ki vključuje tudi vezenje iz srebra in zlata. Plemenite kovine se uporabljajo pri izdelavi filamentov, ker se sčasoma ne oksidirajo. Sodobne tehnike vezenja se ne razlikujejo veliko od srednjeveških. Še vedno se uporabljajo vlečene, zavrtene niti, utrip in gimp. Od njih vezavi pletenice, vezenje lepe vzorce dekoracijo elegantne obleke.

Preja je tanka in zelo mehka žica. Danes je izdelan iz kovine. Spun - tanko žico, navito v spiralo na vrvici. Najpogosteje izdelan iz pozlačenega srebra. Udarec je preprosta sploščena žica. Dobre in lahke ovinke. Zgib je značilen po tem, da so ploske ali okrogle žične tuljave v spiralu kot vzmet. Iz nje se ne tkejo samo pletenice, temveč tudi vzorčaste črte, ki okrasijo rob oblačil, in izdelujejo različne obeske in aplike.

Kje je nit za tkanje pletenice

V Rusiji se proizvajajo v obratu Denisov, ki se ukvarja z njihovo proizvodnjo za potrebe obrambe. Tujina se proizvaja tudi v tujini. V Evropi naredite njen nakit za vojaške uniforme. V Indiji so vezena nacionalna oblačila. Te niti ni mogoče kupiti v preprosti trgovini, preprosto niso na voljo za prodajo. Embroiderers in needlewomen, tkanje kite in drugi nakit, prav tako jih kupite v tovarni. V cerkvenih klopcih lahko kupite običajni kolač, narejen v Turčiji. Je precej tanek, vendar ne vsebuje plemenitih kovin.

Zgodovinske najdbe

Zgodovinarji najdejo veliko različnih starinskih predmetov, okrašenih z vezeninami in pletenicami. V času Vikingov v Skandinaviji je bilo običajno tkanje vlečene niti. Vezenje je bilo pogosto narejeno v zlatu, na robu pa je bilo vezano pletenico iz preproste tanke žice.

V Hedebyju, Birki, Gotlandu obstajajo izdelki gimpa, podobno kot slike živali. Na primer, najdena je bila jelena, tkana iz zelo fine žice, intarzirana z majhnimi kamni, in osnova, na kateri se je zdelo, da stoji, je bila narejena iz gimpa. Poiščite in različne obeske z vložki iz sljude ali usnjenih trakov. Nekatere pletenice in vozli so izredno čudoviti, skoraj nemogoče jih je ponoviti.

Ljudje so vedno poskušali okrasiti svoje obredne obleke. Izdelek je resnično umetniško delo, saj ni tako enostavno tkati zapleten vzorec iz tanke žice ali niti.