FoodPro Preloader

Aplikacija s črtastim papirjem: zanimive ideje in priporočila


Otroci predšolske in osnovne šole v razredu na različne načine ustvarjajo zanimive aplikacije. To so rezanje in lepljenje celotnih detajlov, izvedba tridimenzionalnih oblik in elementov, prepogibanje papirja na pol in rezanje izdelkov iz čipk, tkanine za ročno delo in nanos papirja iz trakov. V članku bomo razmislili o eni od fascinantnih metod - to je sestava sestave tankih, ločeno rezanih trakov. Lahko

Otroci predšolske in osnovne šole v razredu na različne načine ustvarjajo zanimive aplikacije. To so rezanje in lepljenje celotnih detajlov, izvedba tridimenzionalnih oblik in elementov, prepogibanje papirja na pol in rezanje izdelkov iz čipk, tkanine za ročno delo in nanos papirja iz trakov.

V članku bomo razmislili o eni od fascinantnih metod - to je sestava sestave tankih, ločeno rezanih trakov. Lahko se nahajajo znotraj slike, od njih lahko izdelate posamezne elemente, tkate preproge in košare. Tudi zahvaljujoč uporabi papirnatih trakov lahko podate obseg slike.

Božično drevo

To je ravna, a zelo izvirna papirna aplikacija (iz črt). Za izvedbo takega novega drevesa morate zmanjšati veliko enake debeline trakov različnih barv. Odlična možnost bi bila uporaba materiala za quilling. V prodaji so kompleti, v katerih se zbirajo enaki trakovi različnih odtenkov. Niti ne potrebujete časa, da bi izrezali. Za pripravo bo le kos kvadratnega stebla - črna ali rjava. Za vrh, s šablono, izrežite zvezdico.

Začnite delo na nanašanju papirja iz trakov z zložljivimi kosi delov enake dolžine. Torej bo otrok lažje izbral po velikosti. Nato vtaknite deblo. Nato položite trak in ga prilepite v padajočem vrstnem redu. Prvi je najdaljši, drugi je krajši, tretji je še krajši in tako naprej.

Trak lahko postavite naravnost, lahko pa pod kotom obračate majhno razdaljo navzgor in navzdol, kot v tem vzorcu. Takšno božično drevo je mogoče v vrtcu staršem podariti kot razglednico.

Cvet

Da bi naredili takšne volumetrične rože, morate izrezati trakove za cvetne liste iste barve, dva rumena središča in narediti majhno steblo. Zanka zloženih trakov se prilepi na prvi krog. Zgoraj prilepite drugi krog.

Če je aplikacija na papirju, se steblo prilepi na list, nato pa je končni cvet že pritrjen na vrh. Če je narejen na peclju, se lahko prilepi na hrbtno stran traku.

Ribe

Predšolski otroci ne bodo mogli izdelati takšne ribe, vendar bo za mlado šolarko veljala taka aplikacija iz papirja iz trakov. Najprej morate narisati velike okrogle ribe in jih obrezati po konturi. Primarna barva je lahko drugačna. Zdaj je najpomembnejši del dela. Črte črte je treba nanesti na telo rib velikosti 1 cm, nato pa v vzorcu šahovnice razrežite vzdolž razrezanih linij za papirne trakove z nožem. To najlažje naredite tako, da na leseno kuhinjsko desko položite prazno. Potem bo miza ostala varna.

Nato narežemo trakove različnih svetlih barv, širokih 1 cm, nato pa jih vstavimo v reže na telesu ribe. Odseki, ki gledajo onkraj obrisa telesa, se razrežejo pod kotom, ki posnemajo plavuti. Preostala območja praznin na telesu rib so okrašena z različnimi majhnimi detajli. To so lahko krogi, rombi, kvadrati ali trapezi. Ne pozabite na oko.

Končana dela se lahko prilepijo na kontrastno ozadje. Potem bo videti zelo impresivno. Takšno nanašanje trakov barvnega papirja se lahko prenese tudi na razstavo ročnih del.

Kralj zveri

Otroci od 4-5 let bodo lahko tako volumetrično sliko. Glava leva se lahko obkroži pod šablono, ki jo učitelj vleče in izreže. Potrebno je veliko časa, zato je pripravljalno delo za tako lekcijo mogoče opraviti zvečer na prejšnji dan. Vnaprej lahko tudi izrežete več barvnih trakov. Rdeča, oranžna, rumena, rjava, bež in celo črna so primerni za levjo bujno griz. Bolj kot so različni odtenki, to umetniško delo bo učinkovitejše.

Ponovno lahko uporabite že pripravljene široke trakove quilling. Na dan vloge za uporabo trakov papirja za otroke bodo zbrali sliko delov. Oblika leva se uporablja tudi za ozadje, tako da lahko otroci vidijo meje glave. Potem so trakovi lepljeni in zaviti v različnih smereh. Če želite to narediti, držite zlepljeni rob z roko, držite trak s prstom ali svinčnikom. Ko je griva pripravljena, je leva glava lepljena v sredini. Vse je pripravljeno!

Papirni jež

Uporaba tako ljubek ustvarjanja poteka v srednji skupini vrtca. Izobraževalec jih pripravi sam, otrok pa lahko sestavi kompozicijo. Starejši otroci lahko vse počnejo sami. Pripravljalna dela se izvajajo pred poukom. V večernih urah lahko otroci izrežejo celo pakiranje trakov rjavega in črnega dvostranskega papirja. To so ježki igle.

Še vedno je treba pripraviti glavo in noge živali. Na konturi je glava obdana s preprostim svinčnikom. Polkrožni lepilni trakovi, prepognjeni na pol. Zamamyvat tuljava ni potrebna. Obročki naj obkrožejo obod glave v polkrogu.

Ko so vsa dela s trakovi dokončana, so blazinice zlepljene. Zadnja podrobnost na koncu preostalega dela se nanaša na glavo ježa. Majhni deli na glavi se lahko prilepijo vnaprej ali na koncu, ko so pritrjeni vsi glavni deli.

Balon

Takšen obseg uporabe trakov iz papirja poteka na kombiniran način. Uporabljata se dve vrsti umetniških dejavnosti. Ta aplikacija in risba. Najprej se na list modrega papirja nariše krog po vzorcu v zgornjem osrednjem delu. Na konturni škarji izrežemo sredino. Na listu ostane luknja, okoli katere bodo položeni papirnati trakovi. Padalec v košari in vrvice so narisane z barvami, voščenkami ali barvnimi svinčniki.

Trakovi papirja so zlepljeni z zadnje strani. Začetek in konec trakov sta pritrjena na nasprotne robove luknje. Preostale barvne črte se prosto upognejo naprej in tvorijo kupolo balona.

Otroci se začnejo ukvarjati z rezanimi listi papirja v mlajši skupini vrtca, s starostjo se zahteve programa širijo, otroci pa se naučijo izvajati lase princes in grive konj in lovk na hobotnice. Iz trakov različnih barv naredite zaznamke za knjige, preproge, brisače, košare z gobami. Z vsako podrobnostjo si lahko fantazirate s podrobnostmi. Da naredimo travo, krošnjo. Ustvarite in povežite se z umetnostjo otrok!