FoodPro Preloader

Kvačkani robčki za začetnike: okrogli, pravokotni


Rokodelstvo je vedno imelo svojo vrednost, ni izjema in umetnost kot kvačkanje. Izdelki, izdelani s to tehniko, bodo okrasili vsako notranjost. Kje začeti, če prvič naletite na to tehniko? Ne zajemajte takoj zapletenih izdelkov, za začetek pa bo uporabil preprost kavelj za začetnike. Če želite začeti, se morate naučiti nekaterih značilnosti pletenja. Izbira ma

Rokodelstvo je vedno imelo svojo vrednost, ni izjema in umetnost kot kvačkanje. Izdelki, izdelani s to tehniko, bodo okrasili vsako notranjost. Kje začeti, če prvič naletite na to tehniko? Ne zajemajte takoj zapletenih izdelkov, za začetek pa bo uporabil preprost kavelj za začetnike. Če želite začeti, se morate naučiti nekaterih značilnosti pletenja.

Izbira materialov

Za vsak prtiček je, odvisno od namena, primerna določena debelina niti. Prednost pri izbiri je vedno čisti bombaž, vlakna, kot so iris ali snežinka, so idealna. Akril je tudi zelo razširjen. Niti so lahko v kolutih ali skeh, na katerih boste vedno našli število gramov in metrov v eni enoti. Ti parametri vam bodo pomagali določiti število skokov, ki so potrebni za določeno delo. Velikost kljuke bo odvisna od izbrane debeline niti, tanjše niti, manjša je njena številka. V začetni fazi testnih vzorcev izberite nit in kljuko srednje debeline. Ko ste obvladali preproste elemente, lahko uporabite prejo katere koli debeline.

Legenda

Vsaka shema kvačkanih prtičkov za začetnike je sestavljena iz določenih ikon, ki so dešifrirane na naslednji način:

Ovalna - zračna zanka, ki jo dobimo s potegom navoja skozi prejšnjo;

Palica je en kvačkanje, kot sledi: zanka na kljuki ostane na mestu, kavelj se vstavi v zanko prejšnje vrstice, kjer je potrebno narediti post. Delovni nit je zgrabljen in potegnjen. Na kljuki se izkažejo dve zračni zanki. Nato se nit ponovno zajame in potegne skozi te zanke, zaradi česar ostane le še ena.

Križ ali črna pika - povezovalna palica, zasnovana za zaporedje vrstic.

Dolga palica s poševno črto - dvojna kvačkana kolona.

To so najpreprostejši elementi, ki jih bo dovolj na prvi stopnji usposabljanja. Običajno spremlja shemo prtiča s kvačkanim opisom, po katerem lahko ugotovite trenutke, ki niso jasni v shemi. Če najdete druge oznake v diagramih, bo to bolj zapleteno. Za začetnike v prvi fazi je bolje dati prednost enostavnejšim možnostim.

Izvajanje osnov

Vsaka shema kvačkanih prtičkov za začetnike pomeni isti začetek, ne glede na nadaljnjo risbo. Pletena je veriga zračnih zank, katere število določa gostota proizvoda. Če nameravate openwork prtiček, primerna veriga z osmimi zankami. Če je izdelek dovolj gost, bo dovolj pet kosov.

Nastala veriga mora biti zaprta, za to se uporablja povezovalni pol-stolpec. Na enak način se bodo končale vse naslednje vrstice pletenja.

Obroč, ki je nastal med postopkom spajanja, je vezan po celotnem obodu z dvojnimi kvačkami. Za začetek dela z dvigalnimi zankami je potrebno na začetku vsake vrstice, ki jo opravi ta element, izdelati tri zračne zanke.

Druga vrsta mora biti izdelana z dvojnimi kvačkami, zato je treba kot dvigalo plesti tudi zračne zanke, katerih število se bo gibalo med tri in pet. Pletene zračne zanke iz podnožja povezave. Nato naredimo dvojno kvačkanje, ki se nahaja v nastali zanki prejšnje vrstice. Nato sta pleteni dve zračni zanki, elementi pa se ponavljajo s to tehnologijo. Kvačkani robčki za začetnike imajo lahko drugo kombinacijo druge vrste.

Zdaj lahko nadaljujete neposredno s prtičkom.

Pletite majhen prtiček

Za izvedbo boste potrebovali akrilno prejo in kljukico št. 2. Slika prikazuje diagram majhnega kvačkanega prtiča. Zaporedje dela bo naslednje:

Vežico sestavimo iz 6 zračnih zank in jo povežemo v obroč.

Prva vrstica. Izvedemo dviganje s 4 zankami in začnemo prvo vrsto, ki jo sestavlja 30 dvojnih kvačk.

Druga vrstica se začne s štirimi zračnimi zankami, pletenimi dvema kvačkama. Nato naredimo dve zračni zanki in naslednja dva dvojna kvačkanja. Niso povezani prek naslednjega delovnega mesta, ampak čez naslednji post. Postopek se ponavlja do konca serije. Po končanem vzorcu zaprite pletenje s povezovalnim stebrom.

V tretji vrstici so zračne zanke iz prejšnje vrstice vezane v naslednji kombinaciji: 2 dvojni kvačkani, 2 zračni zanki in 2 več dvojnih kvačk. Nato so pletene še dve stranski zračni zanki in kombinacija se ponovi.

Četrta vrstica se izvaja v naslednjem zaporedju: 4 dvigalne zanke, 2 dvojna kvačkanja. Na stranskih zankah prejšnje vrstice se izvede povezovalni nastavek. V srednjem zraku so povezane tri kvačkine, dve zanki in še tri kvačkane. Do konca serije pride do ponovitve.

Peta vrstica je pletena enako kot četrta, le namesto povezovalnih stebrov so 3 zračne zanke.

V šesti vrsti shema majhnih kvačkanih prtičkov vključuje dodatne elemente, ki bodo vodili do povečanja premera prtičkov. Serija je pletena po četrti shemi s povečanjem do 3 dvojnih kvačk, na vsaki strani priključne kolone pa so vključene 2 zračne zanke.

Na tej stopnji lahko končate pletenje, dobite majhen prtiček, če potrebujete večji izdelek. Potrebno je ponoviti 5. in 6. vrstico, vsakemu zaporedju v vzorcu se doda samo ena zaporedna kvačkanje in dve zračni zanki.

Openwork prtički

Če želite opraviti lep šaržer, morate izbrati nit tako tanko, kot je mogoče, potem boste dobili odličen izdelek. Kvačkani trikotni vzorec nima nobenih posebnih značilnosti. Za ta izdelek potrebujete 50 gramov 100% bombažne preje in največjo velikost kljuke 1, 5.

Zberemo serijo 8 zračnih zank, združimo v obroč, v katerem pletemo 15 kvačk z naslednjo vrsto. V naslednji vrstici povečamo število stolpcev na 32. Nato nadaljujemo pletenje po vzorcu, prikazanem na diagramu. Celoten vzorec šupljega prtička je sestavljen iz 9 vrst.

Pravokotne plenice

Tehnologije za izdelavo takšnih izdelkov so različne. Naenkrat lahko pletite enodelni prtiček ali pa naredite posamezne fragmente ali module in jih združite v eno celoto. V prejšnji različici je vzorec za kvačkanje okroglih prtičkov narejen s pletenjem v krogu. V tem primeru se smer dela izmenjuje od desne proti levi in ​​v nasprotni smeri. Upoštevajte obe možnosti.

Enostavna pravokotna prtiček

Velikost končnega izdelka bo 15x20 cm, za delo pa boste potrebovali bombažne niti srednje debeline in kavelj št. Program kvačkanih prtičkov ima svojo edinstvenost, če dokončate delo na drugem koraku, dobite kvadratni prtiček. Na predstavljeno število elementov sheme, ne morete ustaviti, povečanje njihovega števila bo povečalo dolžino izdelka na zahtevano velikost. Delo se začne s 64 zračnimi zankami in po vzorcu se izvede glavni vzorec platna, sprememba smeri pletenja je prikazana s puščicami.

Modularni izdelek

Razmislite o drugi možnosti. Shema pravokotne kvačkane prtičke je predstavljena z dvema risbama. V skladu z vzorcem izvedemo fragment brisače.

V skladu s shemo se pletenje začne s kotom, smer vrstic pa se spreminja. Ko je kvadrat dobljen, je vezan po obodu z obrobo okoli njega, s katerim bodo fragmenti povezani v en sam izdelek, velikost pa je odvisna od števila drobcev. Po prejetju zahtevanega števila modulov lahko nadaljujete z montažo. Povezave so prikazane v diagramu s puščicami. Nastala tkanina mora biti vezana s tremi vrstami oblog po obodu sheme.

Negovane pletene serviete

Zdaj imate prvo ročno izdelano kvačkanje in morate biti sposobni ustrezno skrbeti za to. Končni izdelek po vezavi je zglajen in parjen. Kvačkana krpa za začetnike bo imela zahtevano obliko, če je rahlo ovita. Po daljši uporabi je potrebno čiščenje, to lahko storite v naslednjem vrstnem redu:

Iz skupnega prahu sprostimo prtiček, zato ga pretresemo.

Priprava raztopine mila je najboljša uporaba šampona ali tekočega detergenta.

Izdelek nekaj časa potopite v milnico. V nobenem primeru se brisač ne sme drgniti.

Izpiranje izvajamo s spuščanjem v čisto vodo tudi brez trenja.

Push-up je narejen s frotirno brisačo, v katero je položen prtiček.

Izdelek sušite na dva načina. Naravna možnost, ko se prtljažnik za začetnike položi na brisačo pod stiskalnico. Možno je tudi sušenje s pomočjo železa, kar bo bistveno pospešilo postopek.