FoodPro Preloader

DIY igrače: šivamo lep in edinstven izdelek


Otroški psihologi pravijo, da mora imeti otrok, starejši od treh let, svoje lastne igrače, ki so drugačne na dotik, tako da imajo otroci ob stiku različne otipljive občutke. In čeprav je v prodaji lahko najdete različne možnosti, vendar veliko bolj zanimivo, da igrače z lastnimi rokami. Vedno šivamo s toplino in ljubeznijo, zato so izdelki svetli in edinstveni. Kakšne tk

Otroški psihologi pravijo, da mora imeti otrok, starejši od treh let, svoje lastne igrače, ki so drugačne na dotik, tako da imajo otroci ob stiku različne otipljive občutke.

In čeprav je v prodaji lahko najdete različne možnosti, vendar veliko bolj zanimivo, da igrače z lastnimi rokami. Vedno šivamo s toplino in ljubeznijo, zato so izdelki svetli in edinstveni.

Kakšne tkanine se uporabljajo pri izdelavi igrač

Lahko šivate igrače z lastnimi rokami iz različnih tkanin. Ustrezen material je treba izbrati na podlagi velikosti prihodnjega izdelka in njegovega namena:

 • Pletenine - ta material je zelo enostaven za vlečenje, tako da lahko šivate veliko različnih igrač iz njega (medved, konj, zajec, kocka, itd.).
 • Žamet ali volna sta dovolj prijetna, da se ju dotakne. Izšli bodo čudovite mehke igrače v obliki malih živali.
 • Umetno krzno je idealno za izdelavo okrasnih blazin v obliki živali.
 • Felt je precej zanimiva izbira za delo. Iz filcane tkanine je najbolje šivati ​​posamezne majhne dele v obliki nog, repa, ustnika itd.
 • Svila je problematična tkanina za izdelavo mehkih igrač. Spušča se v roke, delo z njim je neprijetno. Toda svila bo nepogrešljiva pri izdelavi lutk, izvirala bo iz neverjetnih oblek za majhne lepote.
 • Bombažne tkanine. Chintz, saten itd. Imajo svetle in nasičene odtenke. Zato bodo igrače iz teh materialov zelo lepe.

Rezanje

Za izdelavo vzorca, na katerega boste šivali igrače z lastnimi rokami, je najbolje uporabiti dovolj debel karton. Popolnoma se prilega tkanini in ima svojo obliko že vrsto let, tako da lahko pripravljene vzorce shranimo v ločeno mapo.

Vzorec se nanese na izbrani kos tkanine, obkroži ga s svinčnikom ali kosom mila. Pri rezanju je potrebno zagotoviti, da so deli enake velikosti, oblike in se prilegajo stranicam (ne smejo gledati v isto smer). Treba jih je prerezati in se lotiti krojenja izdelka.

Kaj šivi za uporabo

Ker se ukvarjamo s proizvodnjo igrač z lastnimi rokami, šivamo ali pa samo razrežemo material, delo je treba opraviti zelo previdno, le v tem primeru bo izdelek, na katerega se lahko ponosite.

Če se pri delu uporabljajo materiali, ki niso v razsutem stanju, se lahko izpustijo dodatki za šive. Potem je najbolje, da uporabite šarnir šiv, izgleda lepo, ne morete izločiti končnega dela.

Če ima material slabo lastnost, da se ruši, je treba pustiti dodatek za šiv. V tej izvedbi je treba podrobnosti obrniti na sprednji strani. Za šivanje je bolje izbrati močne niti, ki bodo ustrezale barvi tkanin.

Nadev

Končno igračo lahko napolnite z različnimi materiali. Najbolj priljubljene so:

 • Sintetični olje je najpogostejši umetni material, ki se pogosto uporablja pri izdelavi igrače z lastnimi rokami, šivamo velik izdelek ali majhen, ga lahko enostavno speremo in se dovolj hitro posuši. Poleg tega je sintepon zelo lahek.
 • Sintepukh - ta umetni material je bolj primeren za uporabo, je majhne kroglice, ki so polnjene z igračami. Sintepukh se ne pomika navzdol in se ne bo kolač s časom.

 • Penasta guma je sintetični material, ki bo igračo naredil zelo mehko. Vendar pa se danes ta tip polnila uporablja zelo redko.
 • Vata. Čeprav je ta material mehak in zračen, pa ne bo zdržal niti prvega testa pranja in se bo združil. Igrača bo takoj izgubila svoj lep videz.
 • Sliver je ovčja volna. Da bi lahko igrače s svojimi rokami pravilno zalili, šivali in delili na majhne koščke, bi morali imeti puhasto kupico in jo napolniti z igračo, s čimer zagotovite, da ni praznin in nepravilnosti. Minus naravnih polnil je, da zahtevajo posebno nego in lahko povzročijo alergijsko reakcijo.
 • Drobljenec in zelišča. Pred polnjenjem je treba takšno polnilo najprej namestiti v vrečko s kapuco ali lanom. Prazna igračka v tem primeru mora biti na gumbih ali zadrgo, saj se lahko pere samo brez polnila.

Mi šivamo mehke igrače z lastnimi rokami

Pri izdelavi kateregakoli izdelka (vključno z igračami) morate delovati v skladu z določenim algoritmom, le tako se bo izkazalo pravilno in pravilno delo. Igrača je sešita tako:

 • Najprej je treba določiti model prihodnjega produkta;
 • izbira primerne tkanine (tukaj je treba upoštevati zgoraj navedena priporočila);
 • priprava tkanin za delo (pranje in parjenje);
 • igrače sekajo in šivajo z lastnimi rokami, vzorce lahko najdete v tem članku (luknjanje in šivanje na šivalnem stroju ali ročno);
 • nadalje je potrebno sestaviti dele in napolniti končno igračo;
 • na zadnji stopnji šivajo opremo in okrasijo izdelek z dodatnimi podrobnostmi po želji.

Ustvarjanje igrač s svojimi rokami je odličen razlog, da naredite nekaj novega, se znebite nepotrebnih stvari in preživite več časa s svojim ljubljenim otrokom. Privabite otroka na delo - to mu bo koristilo. In ni nujno, da so omejeni na določene materiale, saj je ustvarjalnost vedno zamah.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja