FoodPro Preloader

Decoupage steklenice toaletnega papirja: mojstrski tečaj. Kako okrasite steklenico z lastnimi rokami


Vsaka gostiteljica lahko svojemu domu da poseben pogled. Če želite to narediti, morate okrasite notranjost z izvirnimi stvari, ki jih naredite z lastnimi rokami. In vse, kar potrebujete, praviloma, je na dosegu roke: stara mizica, ostanki tkanine, školjke, ostanki stropnih plošč ... Ampak nikoli ne veste za predmete, ki bodo v spretnih rokah postali umetniško delo. Malo

Vsaka gostiteljica lahko svojemu domu da poseben pogled. Če želite to narediti, morate okrasite notranjost z izvirnimi stvari, ki jih naredite z lastnimi rokami. In vse, kar potrebujete, praviloma, je na dosegu roke: stara mizica, ostanki tkanine, školjke, ostanki stropnih plošč ... Ampak nikoli ne veste za predmete, ki bodo v spretnih rokah postali umetniško delo. Malo fantazije in ideja oživi. In zdaj postanete lastniki stvari, ki v vašo notranjost prinašajo izvirnost.

Decoupage

Decoupage se prevede iz francoščine kot "element, ki je izrezan." Pri ročni izdelavi se je ta beseda prvotno imenovala metoda nanašanja papirnatih elementov na predmet. Za večjo trdnost so bili ti zlepljeni elementi naknadno lakirani, površina pa je dobila videz barve. Tako so revni kmetje na Kitajskem okraševali pohištvo, od tod pa se je začela ta tehnologija za izdelavo okrasnih predmetov z lastnimi rokami. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako narediti steklenico iz decoupage.

Različne ideje: kaj se zgodi

Za takšne obrti se praviloma vzame steklenica nenavadne oblike. Najpogosteje gre za zaboj iz dragih starinskih alkoholov. Zanimiva je sama po sebi in po okrasitvi se na splošno pridobi prava mojstrovina, vendar le pod pogojem, da se dekupiranje opravi kvalitativno.

Na steklenico lahko dodate nov videz na različne načine. Ta tehnika okraševanja predmetov se je pojavila konec sedemnajstega stoletja in se je izboljšala. Danes so takšne vrste decoupagea široko zastopane v ročni izdelavi.

  1. Volumetrična (ustvarjanje 3D-slik iz materialov).
  2. Classic (risanje slik neposredno na predmet).
  3. Umetniško (ustvarjanje posameznega polnega platna z uporabo različnih učinkov).
  4. Povratno (okrasitev stekla na hrbtni strani).
  5. Dekopatch (delo z uporabo patchwork stila).

Danes obstaja več načinov za dekoriranje steklenice z lastnimi rokami. To je okrasitev s toaletnim papirjem, nogavicami, servietami, zdrobom, papirjem različnih vrst.

Metoda 1: toaletni papir

Običajen način dekoriranja je steklenica toaletnega papirja. Majstorski razred ponuja korak za korakom navodila za izdelavo takšnega plovila.

Boste morali okrasiti toaletni papir, barve, paste, čopič, svinčnik.

Na prvi stopnji naredimo osnovo. V ta namen nanesemo lepilo na steklenico in lepilo papirja, tako da tvorimo majhne naključne gube.

Na drugi stopnji, ko je podlaga suha, naredimo risbo (na primer drevo). Bolje je začeti s preprostimi skicami z velikimi podrobnostmi. Ko je ta tehnika obvladana, lahko kasneje nadaljujete s kompleksnejšimi kompozicijami.

Nadaljujemo z razlepljenjem steklenice z toaletnim papirjem. Mojstrski razred ponuja tretjo fazo dela. Sedaj lepljamo papir po risbi, tako da tvorimo ločene dele drevesa. To se naredi tako: odtrgamo kos papirja, iz njega izvlečemo flagelum, potopimo ga v lepilo in ga položimo na risbo. Deblo in veje drevesa so narejene iz palic različnih debelin. Izdelate lahko tudi kamne, vodo, travo. Po zaključku je treba temeljito posušiti.

Na zadnji stopnji nadaljujemo z barvanjem slepega dela. To naredimo z barvami in čopičem. Barvo nanesemo z debelo plastjo, da dobimo volumen. Vaša domišljija vam bo povedala, kako najbolje izdelati dekupažo s toaletnim papirjem, mojstrskim razredom, za izdelavo katerega smo pregledali.

2. način: nogavice

Zdaj pa poglejmo, kako se dekupažo iz steklenice naredi s hlačkami. Vzemite steklenico najbolj običajnega iz vodke. Ta ročno izdelan izdelek se imenuje "Grozdni grozd". Postopno delo na tem plovilu bo jasno pokazalo drug način za dekoracijo steklenice z lastnimi rokami.

Najprej izperite in razmaščite steklenico.

Na naslednji stopnji smo najlonsko skladiščenje vlažili v PVA lepilo, razredčeno z vodo v razmerju 1: 1. Zdaj na steklenico položimo kaprovo, ga pritrdimo na vrat in ga nežno pritisnemo proti stenam steklenice, pri čemer oblikujemo poljubne gube. Pustite, da se posuši. Ko bo suha, se bodo zloženi malo zategnili.

V naslednjem koraku prekrijemo z akrilno barvo želene barve, nato z lakom, ponovno sušimo en dan.

Nato z običajno gobo poudarimo gube. To bo našemu izdelku dalo poseben učinek.

Zdaj vzamemo kamenčke in oblikujemo grozdje. Iz papirja naredimo liste, žične antene. Izdelamo krtačo, odtenejemo. In naša čudovita steklenica je pripravljena. Možni so tudi drugi vzorci.

Drugi načini

Neverjetno je umetnost - decoupage. Ustvarjalne ideje vam omogočajo izdelavo odličnih modelov.

Poglejmo, kako lahko uporabite za dekoracijo robčka za steklenice. Če želite to narediti, najprej pripravite podlago na čisto steklenico: uporabljamo akrilne barve, z njimi okrasimo steklenico, izberemo barvo, ki ustreza senci glavnih motivov papirja. Na posušeno barvo, lepilo z lepilom decoupage, izrezljane iz prtiček. Pustite, da se posuši, nato pa narišite zlate črte vzdolž obrisa vzorca, da zasenčite aplikacijo. Poleg tega bo dala volumetrični učinek. Potem lahko po lastni presoji okrasite vrat steklenice in končno dokončate barvanje z lakom. Ta metoda je lažje izvesti kot pa dekoupage steklenico toaletnega papirja, mojstrski razred, za izdelavo katerega smo predstavili zgoraj.

Toda papir za steklenico decoupage. Za osnovo dekorja vzamemo časopis. Potrebne so tudi akrilne barve, PVA lepila in laki. Sperite steklenico in jo dobro posušite, nalepke ne morete odstraniti. Na steklenico položimo lepilo, odtrgamo liste iz časopisa, zdrobimo in zalijemo steklenico. Stiskamo papir tako, da pod njim ni zraka. Obliži se v poljubnem vrstnem redu. Ko se posuši, lakirajte barvo in barvo. Lahko naredite drugo možnost. Pred nanosom barve iz časopisnih zastavic postavite improviziran okvir na steklenico. Potem, ko je vse prekrito z barvami in lakom, lahko tukaj dodate sliko ali fotografijo.

Fascinanten poklic

Decoupage steklenice - to je zelo zanimiva in poleg najbolje prodajane dejavnosti. Zelo pogosto je dekoracija steklenic naročena na porokah in banketih. To je draga storitev. Zato lahko sami obvladate to tehniko in prihranite denar, če potrebujete takšen dizajn steklenice. Poleg tega je to fascinantna dejavnost, ki vam omogoča, da pripravite take stvari s svojimi rokami, ki jih lahko uporabite kot izvirno darilo.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja