FoodPro Preloader

Sotuar - kaj je to ... Sotuar do-it-yourself: mojstrski razred


Danes obstaja izjemen trend. Časi brezmejnih pletenin so nepreklicno potonili v pozabo, dajo mesto edinstvenim dekoracijam, oblačilom in pripomočkom, ki jih ustvarjajo veščine rokodelcev. Glasna beseda "moda" daje položaj enako glasnim besedam "individualnost", "slog", "okus". Ne s

Danes obstaja izjemen trend. Časi brezmejnih pletenin so nepreklicno potonili v pozabo, dajo mesto edinstvenim dekoracijam, oblačilom in pripomočkom, ki jih ustvarjajo veščine rokodelcev. Glasna beseda "moda" daje položaj enako glasnim besedam "individualnost", "slog", "okus".

Ne samo oblikovalska oblačila in čevlji, ampak tudi dodatki so zelo priljubljeni. In danes bomo naredili nenavadno dekoracijo - sotuar. Kaj je to, še ni znano vsem in pravzaprav ima zgodovina tega dodatka več kot eno desetletje. Čas je, da odpravimo vse vrzeli in posvečamo ustrezno pozornost tej čudoviti stvari.

Prihajajo iz preteklih obdobij

Nekatere ženske imajo zelo posebne škatle za nakit. V teh zakladih skoraj ni modnih novosti, toda babičine jantarne kroglice iz 50-ih ali koralne uhane, v katerih je mati oboževala v 70-ih, je ja. In ali obstaja med drugim dolga vrsta biseri, s katero si lahko 2-3 krat ovijete vrat? Ali, recimo, veriga z vzmetenjem, ki visi skoraj do pasu, se ne skriva tam? Ali pa je nit za kroglo zavita okrog vogala, ki jo lahko navijemo od glave do pete? Če imate srečo, da najdete nekaj podobnega v zabojih, se veselite! To je sotuar. Kaj je to, morda ne boste vedeli, vendar ste verjetno že videli, in morda ga celo nosili. Samo beseda se je zdela nenavadna. To se pogosto zgodi. Dejstvo je, da Sotuar ni nov pojav in danes ne doživlja prve ali celo druge mladosti. Svet je bil že po tej dodatki nori in zdaj je prišel čas, da se vrne v škatle za nakit.

No, če niste dovolj srečni, da bi našli ta pripomoček med vašim najljubšim in pozabljenim nakitom, ne smete biti razburjeni. To lahko storite samostojno. Da, tako, da vsakdo samo diha!

Zgodovina

Menijo, da se je sotuar pojavil v dvajsetih letih 20. stoletja. Kaj se je dogajalo v modnem svetu! To obdobje je zaznamovano z vladavino Art Deco stila s svojo noro kombinacijo otroštva in ženskosti, minimalizma in razkošja. Takrat je ta moda šla na dolge tanke kroglice, ki so visele do pasu. In najbolj progresivne narave so šle še dlje in začele metati te iste kroglice na hrbet ali skozi njih roko. Tako se je pojavila beseda "Sotuar". Kaj je to? Preprosto je - v francoščini pomeni "nositi čez ramo".

Ali naj se uradna različica šteje za edino pravilno? Dejansko je v mnogih kulturah sveta nekaj podobnega obstajalo že od nekdaj. Resnica je, kot ponavadi, nekje v sredini: sotuar je imel veliko prototipov in prvič je postal moden v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Mimogrede, takrat je bila večina teh okraskov narejena z lastnimi rokami. Torej je do nas.

Vrste sotuary

Preden začnemo z delom, je vredno odločiti, kakšna bo naša prihodnja dodatna oprema. Danes so zelo priljubljene sotuaries iz kroglic, kroglic, naravnih in umetnih biserov, okrasnih kamnov, kristalov, verig in celo niti.

Peneče nakit iz kamnov ali Swarovski kroglic je čudovita možnost za poroko, diplomo ali obletnico. Biseri in njihova imitacija niso nič manj slovesni. Če nameravate vsak dan izdelati dodatno opremo, izberite steklo, kovino ali plastiko, da naredite sotuar. Mojstrski tečaj bo pomagal razumeti vse. Če uporabljate kroglice, se dobijo zelo svetle poletne slike.

Sotuar s suspenzijsko krtačo

Za izdelavo tega klasičnega dodatka potrebujemo svileno rese, verigo za kostumsko nakit, več kroglic, ki so usklajene s čopičem in več preglednih objemk (dva za vsako kroglico) in nakit. Orodje zahteva klešče, klešče in škarje za kovine.

Sotuar s krtačo: mojstrski razred

  1. Skozi vse kroglice preskočite nožice, ne pozabite na objemanje. Okrog konic nožev z okroglimi kleščami odrežite odvečno kovino.
  2. Verigo razrežite na koščke po 3-7 cm.
  3. Povezujemo izmenično verige in zanke zatiči, ki tvorijo sotuar.
  4. Ko izdelek doseže želeno dolžino, povežemo njegove konce, pritrdimo rob, pritrdimo krtačo nanj.

Po istem načelu je možno narediti sotuar s čopičem, ki ni na verigi, temveč na nit z biseri. In če veste, kako plesti beaded pasje, to spretnost lahko koristno tukaj. Glavni pogoj - dolžina izdelka mora biti dovolj velika.

Kako narediti kroglico sotauar

Bead sotuars izgledajo zelo lepo in elegantno. Pomembno je upoštevati ukrep. Izdelek mora biti ne le dolg, temveč tudi precej bujn. To naredite tako, da ga zberete iz več izbranih niti. Ne poskušajte uporabljati poceni nizko kakovostnih kroglic! Izberite enako in enako velikost. Potem bo vaš sotuar izgledal lepo in lepo.

Oba sta enobarvna in barvna. Uporabite lahko "juho" - mešanico različnih barv kroglic iste vrste. In lahko na vsako nit navojev iste barve. Pri montaži bo izgledal zelo svetlo. Ostaja samo, da pritrdite vse niti med seboj na konice, dajte jih maziti in pritrdite ključavnico.

Enostavno

Če manipulacija z biseri, izbor barv in delo z orodjem ni vaša možnost, ampak duša prosi za nekaj nenavadnega, ne obupajte. Začnite z najpreprostejšim. Naredite izvrstno tanko hrbtno sotuar. Kaj je, lahko vidite na fotografiji.

Potrebovali boste tanko nakitno verigo in dve biseri. Izberite biser ali Swarovski. Pritrdite kroglice na konce verige, kot je opisano zgoraj, in preprosto spnite sotuar v vozel. Seveda lahko snop opravite na hrbtu in na prsih. To je odvisno od slog oblačil, s katerimi nameravate nositi nakit.

Kaj ga nosite

Strinjam se, da je sotuar s svojimi rokami snap. In ko se bo začelo izkazati preprosto, bo prišel obrat in za bolj zapleteno in prefinjeno.

Domneva se, da je ta dekoracija primerna ne samo za večerne obleke, ampak tudi zavzema vredno mesto med priložnostnimi slogi. To bo primerno za sprehod, v pisarni in na pikniku.

Če jih nameravate dopolniti z lakoničnim golim hrbtom, se ne bojte vrniti sto. Poleg tega se lahko večkrat zavije okoli vratu v obliki kratkih kroglic. Ta univerzalnost je nekoč prispevala k popularizaciji Sotuarja.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo