FoodPro Preloader

Macrame: lončki za rože sami


Idealno stanovanje je tisto, v katerem je vdelan kos duše lastnika. Da bi v hiši ustvarili udobje, jo številni lastniki krasijo z različnimi lončnimi cvetovi. Da bi poudarili slog prostorov, je treba pravilno izbrati cvetlične lončke za rože, zato je bolje, da jih naredimo z lastnimi rokami. Izkazalo se je, da sploh ni težko, če obvladate macrame tehniko. Cvetličn

Idealno stanovanje je tisto, v katerem je vdelan kos duše lastnika. Da bi v hiši ustvarili udobje, jo številni lastniki krasijo z različnimi lončnimi cvetovi. Da bi poudarili slog prostorov, je treba pravilno izbrati cvetlične lončke za rože, zato je bolje, da jih naredimo z lastnimi rokami. Izkazalo se je, da sploh ni težko, če obvladate macrame tehniko.

Cvetlični lončki: materiali

Za prvotne obrti bodo potrebovali običajno vrvico ali obarvano vrv s premerom 5-7 milimetrov. Uporaben je tudi obroč in večbarvne kroglice, ki okrasijo izdelek z uporabo tehnike makra.

Cvetlični lončki: sheme

1. Za začetek izrežite 8 dolgih niti. Upognite jih, vrgite čez obroč in ga prepletite s tehniko »pasti«.

2. Sedaj imamo 16 niti. Potrebno jih je razdeliti na 4 dele in vezati 4 sledi dvojnih vozlov.

3. Zdaj vzemite še en obroč in ga začnite vpletati vodoravno. Na koncu "pasti" vzamemo dve niti iz sosednjih sledi in tkamo "jagode". Njihova tehnika bo sestavljena tudi iz sledi dvojnih vozlov, samo na koncu vsake kratke proge bomo zavili pot, potiskali nit skozi zanke in jo obračali od znotraj. Da bi naredili naslednjo vrsto »jagod«, bomo ponovno spremenili izmenjavo niti: vzamemo dva iz vsake sosednje vrstice in ponovno tkamo pot. Tako lahko opravite 3-4 vrstice "jagod". Načeloma lahko to storite brez teh podrobnosti, vendar obrti dodajo eleganco z uporabo tehnike makrame. Vrtnica se izkaže originalna.

4. Sedaj vstavimo 4 preproste proge, približno centimetre 10. Nato na koncu popravimo kombinacijo niti. Nato bomo vezali 4 "zavite" stezo. Izvajamo jih v tehniki "kitajski vozel". Dolžina proge bo odvisna od prostornine lonca in višine, na katero boste obesili izdelek. Približno 25-30 centimetrov.

5. Nato nadaljujte s proizvodnjo "košaric" za lonec. Da bi dobili visoko kakovostne obrti v tehniki "macrame", lonci za cvetje bolje povezujejo z velikostjo lonca. Če želite to narediti, premaknite 8 svežnjev niti (dva iz vsake steze) na stranice proge, jih držite na dnu in jih položite na lonec. Premer se mora ujemati ali biti nekoliko večji. Zdaj na tem mestu naredimo štiri vozlišča, ki povezujejo vsake 4 niti, dva iz sosednjih prog. Nadaljujemo s tkanjem košare, odklopimo dve nitki iz vsakega vozla v razporejenem zaporedju in oblikujemo nov vozel. Tako je možno izdelati 3-4 vrstice vozlišč v makrame tehniki. Cvetlični lončki naj držijo lonec.

6. Dokončamo izdelavo obrti. Trdno popravi vseh 16 niti v kitajskem vozlu. Na koncu tvorimo šahovsko stezo, ki izmenoma tkanje vozlov iz vsake od sosednjih celic.

7. Preostali robovi se lahko naplavijo ali nanesejo nanjo, tako da se vsak od njih pritrdi z navadnim vozlom. Naučili ste se, kako narediti lončke v makramovi tehniki. Zdaj lahko postavite cvetlični lonec in ga obesite na kavelj blizu okna ali na steno. Ustvarite originalne lončke, ki združujejo tehnike, ki jih poznate, in vsaka nova plovila ne bodo enaka kot kateri koli prejšnji model. Sedaj bo vaše stanovanje našlo svojo dušo.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami