FoodPro Preloader

Maska Baba Yagi - odlično dopolnilo za otroško gledališče!


Otroci vedno imajo radi otroške predstave, saj je to odlična priložnost za izražanje na odru. Poleg tega je samo tukaj, da imate priložnost, da preizkusite sebe v različnih vlogah: od dobre vile do zlobnih čarovnikov. In najpomembnejše je, da je ustvarjanje kostuma za katerega koli lika zelo preprosto. Rezide

Otroci vedno imajo radi otroške predstave, saj je to odlična priložnost za izražanje na odru. Poleg tega je samo tukaj, da imate priložnost, da preizkusite sebe v različnih vlogah: od dobre vile do zlobnih čarovnikov. In najpomembnejše je, da je ustvarjanje kostuma za katerega koli lika zelo preprosto.

Rezidenčna koča

Danes bomo govorili o zlobni stari ženski, katere podoba bomo poskušali oživiti. Niti en spektakel ne more storiti brez njenega sodelovanja, saj je povsod potreben dober negativni značaj, ki ga zagotovo ne bi smeli biti enaki.

Toda otroci še vedno ljubijo podobo Baba Yage in vedno sanjajo, da jo obiščejo, letijo na metli, se smejejo glasno in delajo različne grde stvari. Navsezadnje je to le koncert, iz katerega bodo ostali le prijetni vtisi. Zato je danes naš cilj maska ​​Baba Yage z lastnimi rokami, ki jo bomo ustvarili iz odpadnih materialov.

Izvleči iz omare

Pripravili bomo potrebne materiale za našo idejo. Ker bomo imeli masko Baba Yage iz papirja, pomeni, da bo lahka in udobna za nošenje. Poleg tega označuje glavno sestavino izdelka.

 • Časopisi. Maska Baba Yage bo izdelana v tehniki papier-macheja, zato potrebujemo veliko število starih časopisov. Tako boste porabili stare surovine, ne da bi vplivali na novo. Najbolje je, da papir pripravite vnaprej, razstavite na majhne koščke, da olajšate proces oblikovanja.
 • Balon. To bo služila kot lutka za masko, na kateri bomo uporabili plasti lepljenega papirja. Torej ne bomo samo prihranili čas, ampak bomo lahko tudi neodvisno nadzorovali obliko izdelka.
 • Lepilo Ker bo maska ​​Baba Yagija v stiku z obrazom otrok, morate vzeti najbolj nežno možnost. Popolnoma primeren za PVA, ki vsebuje najmanj škodljivih nečistoč. Poleg tega najmanj diši in z dodatkom vode postane popolnoma varna. Ne pozabite ga vzeti z rezervo, da ne bi prekinjali postopka izdelave papirja in tekli v trgovino.
 • Gum. S svojo pomočjo popravimo masko na glavo.
 • Barve: gvaš ali akril.

Maska Baba Yagija: proizvodni proces

Da bi bil proces zaznavanja informacij razumljiv, bomo zapisali vsa dejanja v fazah, pri čemer bomo dovolj pozorni na vse podrobnosti dela.

 1. Napihnite žogico do takšne velikosti, da jo lahko primerjate z glavo otroka, in kravato. Zdaj postopoma, plast za plastjo, uporabite koščke lepljivega, lepljenega papirja, ki tvorijo obris maske, luknje za oči in nos. Ne smete ustvariti velike maske, ki pokriva celoten obraz, saj bo otroku povzročila nelagodje. Idealna izbira bi bila maska ​​za nos: to bo dodala polet na sliko, vendar ne bo prestrašila majhnih igralcev.
 2. Tako boste morali pridobiti približno 7-10 plasti, kar bo zagotovilo gostoto maske in trajnost. Ne pozabite na posebnosti značaja: velik nos, nagubana koža. Končna oblika je lahko impregnirana z lepilom. Ko je vse pripravljeno, naj se maska ​​Baba Yagija dobro izsuši: traja približno en dan.
 3. Naslednji dan lahko odstranite žogo, jo nežno preluknjamo, ne dovolimo bombažu, ki lahko poškoduje masko. Skins površino, odstranite nepravilnosti, da luknje za dlesni. Dolžino čipke izmerite v napetostni obliki in jo pripnite na podlago maske.
 4. Zdaj pa naredimo barvanje. Tukaj lahko popolnoma stopite v ustvarjalnost, da koža obarva zeleno ali rumeno. Poleg tega lahko narišete kožne gube in madeže. Po barvanju je treba masko sušiti približno dve uri.

Pripravljena slika

Ko je Baba Yagi pripravljena, jo lahko varno uporabimo v prizorih, dodamo le obleko, lasuljo, šal in metlo. Z zaupanjem lahko rečemo, da bo s takšno masko še več ljudi pripravljenih igrati vlogo stare ženske!

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja