FoodPro Preloader

Originalne obrtne orehe


Težko je najti otroka, ki ne želi izdelovati obrti. Poleg tega obstajajo številne možnosti in ideje za njihovo izvedbo. Obrti so celo razdeljeni po sezonah, odvisno od razpoložljivosti uporabljenih materialov. Na primer, poleti so glavne teme izdelkov cvetje, sadje in jagode, sveže zelenice. V skladu s tem obstajajo jesenske obrti iz orehov. Z nj

Težko je najti otroka, ki ne želi izdelovati obrti. Poleg tega obstajajo številne možnosti in ideje za njihovo izvedbo. Obrti so celo razdeljeni po sezonah, odvisno od razpoložljivosti uporabljenih materialov. Na primer, poleti so glavne teme izdelkov cvetje, sadje in jagode, sveže zelenice. V skladu s tem obstajajo jesenske obrti iz orehov.

Z njimi je veliko zabave. Konec koncev je smešno vzpenjati se na drevo in podreti ducat orehov, potem pa moraš odstraniti kožo, in to je cel umetnost. Njena ponižnost je znana mnogim, saj olje vse, česar se dotakne. In kako zabavno je izvleči matice iz lupine. In seveda obstajajo.

Nepoškodovane lupine iz oreškov so osnova mnogih rokodelskih izdelkov. Otroška domišljija nima meja. Ideje pogosto vzbuja sam otrok, zato je treba z njimi delati. Obrti iz orehove lupine so lahko izdelani v obliki žuželk, rib, ptic, živali, čolnov, glivic in še veliko več.

Hrošča

Razmislite o nekaj idejah za ustvarjanje izdelkov. Enostavno in preprosto lahko izdelate obrt iz lupin orehov v obliki hrošča. To bo zahtevalo plastensko črno in rjavo barvo. Prav tako morate založiti nekaj tankih vej in dve lupini. Kot podlago lahko vzamete list zelene lepenke. Glino je treba gnetiti v roke in napolniti z lupino. Tako bo pritrjen na karton, ki ga je mogoče rezati v obliki lista in narisati črte. Potem bo hrošč izgledal zelo verjetno.

Insect lahko dodatno obarvamo na vrhu in ga pustimo. Ko je lupina pritrjena na karton, je treba ob njenem robu pritrditi črni plastelin. Na njej je treba na eni strani pritrditi tri veje, na drugi pa enako. To bodo noge hrošča. Na enak način lahko naredite rogove. V ta namen je treba izbrati le vejice, ki so tanjše in krajše. Iz rjavega plastelina lahko naredite glavo hrošča.

Obstaja tudi druga različica proizvodnje takih obrti iz orehov. Vse je narejeno na enak način, vendar se ne uporabljajo veje. Tačke žuželk lahko izdelamo iz rjave ali črne plastelina.

Želva in gosenica

Kaj lahko izdelajo obrti iz orehovih lupin? Na primer, želva. Lupina ima barvo, ki je podobna lupini. Potrebno je vzeti polovico. Glava, tace in rep se pritrdijo nanj. Lahko so izdelani iz plastelina, kartona ali barvnega papirja.

Še ena lupina bo lepo oblikovala gosenico. Za podlago lahko prevzamete del srednje debeline veje. Na njej s pomočjo gline pritrdite polovice, ki jih je treba pobarvati z gvašem v različnih barvah. Na lepilo lahko položite rogove. Barve oči in gosenice obraz. Po želji lahko vzorec nanesemo na vse dele telesa.

Okvir

Lahko izdelate okvir kot obrt iz orehov. Fotografija ljubljene osebe ali bližnjega prijatelja bo v njej izgledala odlično. Kako narediti tako lepoto? Če želite to narediti, potrebujete jasen lak in lepilo "Moment". Orehe je treba skrbno odstraniti iz lupine, da jih ne poškodujete. Potem ga morate razdeliti na dva dela, po katerih morate pokriti vsak s prozornim lakom. Nato morate vzeti okvir za fotografijo, ki naj bi jo okrasili. Na vsako matico na zadnji strani nanesite kapljico lepila in jo tesno pritrdite drug na drugega. Napolnite celotno površino okvirja in pustite, da se posuši.

Majhne luknje med oreščki se lahko napolnijo z zrnami kave, ki so posajene na lepilu. Takšna kompozicija ne bo le lepa, ampak tudi dišeča. Ko je površina oreha suha, lahko fotografijo vstavite v notranjost.

Drevo

Katere druge obrti lahko izdelamo iz orehove lupine? Iz teh elementov boste dobili veliko zanimivih stvari za notranjost. Na primer okrasno drevo. Lahko se izvaja z orehovim jedrom. Če želite to narediti, potrebujete ravno, ravno vejo, ki bo služila kot prtljažnik, kot tudi lonec, napolnjen s peskom, mešanico zemlje ali majhnimi kamni. Iz rjavega plastelina je treba kroglo zaviti s premerom približno 10 cm, nato pa jo postavimo na vejo na višini približno 10-15 cm od nivoja lonca in jo zlepimo s polovico orehov ali školjk. Zgoraj bo treba to konstrukcijo prekriti z zlato barvo.

Nato, plovilo morate odstraniti iz polnila v lonec, napeta, pustite, da se posuši in ponovno vstavite nazaj. Cev pod žogo je lahko lepo vezana z satenastim zelenim trakom. Takšno drevo se lahko uporabi kot denar. Zato ga je treba postaviti na vidno mesto, potem pa bo zagotovo pritegnilo veliko sreče in uspeha.

Igrače za božično drevo

Obrt iz orehov je lahko čudovit okras za božične počitnice. Ustvarite lahko tudi božične igrače z lastnimi rokami. Odlična alternativa za božični venec je sestava orehov. Krog je lahko v celoti okrašen z lupinami ali delno s celimi orehi. Osnova takšnega venca je primerna za tkanje iz iglavcev. Tudi krog lahko izdelamo iz lepljenih vinskih vtičev.

Obstaja veliko možnosti za ustvarjanje okvirja. Orehi so pritrjeni tudi z lepilom. Samo najprej jih je treba pobarvati v zlati ali srebrni barvi. Nato bo kompozicija na poseben način izgledala praznično.

Zaključek

Obrti iz orehov, fotografije, ki jih vidite v našem članku, so preproste. Ustvarjanje takšnih izdelkov je odlična priložnost za prikaz domišljije, izdelavo dekorativnih elementov z lastnimi rokami ali zabavo z otroki.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča