FoodPro Preloader

Kako narediti več fotografij v enem z domačim računalnikom?


Kolaž je zanimiva ideja za dekoriranje fotografij in drugih slik. Sodobne tehnologije vam omogočajo, da neodvisno naredite podobno lepoto tistim, ki niso dobro seznanjeni s kompleksnimi računalniškimi programi. Končana dela se lahko natisnejo in ponosno vstavijo v okvir ali objavijo v družabnem omrežju. Kolaž

Kolaž je zanimiva ideja za dekoriranje fotografij in drugih slik. Sodobne tehnologije vam omogočajo, da neodvisno naredite podobno lepoto tistim, ki niso dobro seznanjeni s kompleksnimi računalniškimi programi. Končana dela se lahko natisnejo in ponosno vstavijo v okvir ali objavijo v družabnem omrežju. Kolaži se lahko uporabljajo tudi za tiskanje na različnih površinah (izdelava spominkov) ali kot voščilnice. Še vedno ne veste, kako narediti več fotografij v enem? Potem je to navodilo za vas.

Izberite slike

Vnaprej se odloči, zakaj potrebuješ kolaž. Če nameravate tiskati svoje delo, morate ustvariti datoteko ustrezne velikosti, pri tem pa ohraniti kakovost in jasnost vsake slike. Lažje je ustvariti kolaže "zase" ali publikacije na različnih mestih. Skupna velikost slike je lahko majhna. Osredotočite se na to, kako izgleda na monitorju. Za delo potrebujemo računalnik, grafični urejevalnik in slike.

Več fotografij v enem izgleda boljše, če so izbrane zaradi nekega pomena. Z uporabo kolaža lahko vizualno pokažete, kako je rastlina rasla ali se je oseba z leti spreminjala. Lahko sledite načelu asociacij: z združevanjem fotografije skodelice kave, kulise zunaj okna in vašega zajtrka lahko dobro označite svoje jutro. Prikažite domišljijo, izberite želene slike. Fotografije morajo biti jasne in lepe.

Ustvarite skladbo

Kako namestiti posamezne slike med seboj, je odvisno od vas. Lahko so enake velikosti in urejene v vrsti. Ali se prekrivata. Del slik je mogoče urediti strogo vertikalno ali vodoravno glede na list, drugi pa z določenim naklonom. Za ustvarjalne fotografije je včasih sprejemljivo, da nekatere elemente postavite “na glavo” glede na druge. Če nimate posebnih idej in želja, se ne bojte - navdih bo prišel med delom. In zdaj je čas, da se naučite, kako narediti nekaj fotografij v eni sami.

Kolaž v Photoshopu

"Photoshop" je grafični urejevalnik, katerega ime je že dolgo ime gospodinjstva. Odprite program in ustvarite novo datoteko (ozadje) želene velikosti. Če fotografije pokrivajo v celoti, lahko pustite, da je pregleden. Druga možnost je barvno polnilo (ustrezni element v meniju dejanj). Sliko lahko uporabite tudi kot ozadje, glavna stvar je, da se prilega velikosti.

Nato ločeno odprite potrebne datoteke s fotografijami. Izrežemo jih in jih uredimo po vašem okusu. Ko je vsak posnetek pripravljen, pojdite do okna z enim od njih. Izberite sliko po obodu, izberite funkcijo "cut". Pojdite na okno z ozadjem, v meniju izberite dejanje "prilepi". Po tem se slika prikaže v tem oknu, v ozadju. Po želji se lahko razširi, premakne, poveča ali zmanjša. Enako delamo z vsemi drugimi posnetki. Ko je pripravljen naš fotografski kolaž več fotografij, shranimo rezultat in uživamo v našem delu.

Kolaž v urejevalniku Photoscape

"Photoshop" imajo raje ljudje, ki si vsaj želijo ustvarjati in obdelovati fotografije. Začetniku bo potrebno nekaj časa, da se udobno uči s programom in se nauči izvajati celo najpreprostejša dejanja. Zato si mnogi želijo izbrati urejevalnik, ki je funkcionalno omejen s preprostim vmesnikom. Dober primer programov v tej kategoriji je Photoscape. Kako narediti več fotografij v enem urejevalniku? V glavnem meniju izberite funkcijo "kombinacija". Nato določite možnost postavitve slik - program bo ponujal že pripravljene predloge. Po tem boste morali dodati samo potrebne slike in jih namestiti po vaših željah.

Kako narediti več fotografij v eni brez posebne programske opreme?

Kaj, če je kolaž nujno potreben, vendar ni mogoče prenesti in namestiti ustreznega urejevalnika slik? V tem primeru lahko uporabite eno od spletnih storitev za obdelavo fotografij. Danes obstajajo celo posebni programi za pametne telefone, ki omogočajo obdelavo slik in izdelavo kolaž. Za pametne telefone so najnaprednejše in najprimernejše stranke, ki podpirajo delo z družabnim omrežjem Instagram.

Spletne storitve, ki omogočajo obdelavo fotografij na spletu in shranjevanje v računalnik, veliko. Načelo delovanja je eno za vse. Če želite ustvariti fotografijo iz več fotografij, morate naložiti izvorne datoteke na spletno mesto in jih združiti v eno od predlaganih predlog. Prednosti internetnih storitev so očitne: meni je zelo preprost in jasen, na vaš računalnik ni treba namestiti programske opreme. Seveda, v smislu njihove funkcionalnosti, nobenega od teh virov ni mogoče primerjati s Photoshopom. Ampak, da bi ustvarili kolaž, ima vsak od njih vse, kar potrebujete.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja