FoodPro Preloader

Stojalo za kvačkanje: shema, opis, vzorci


Najenostavnejša shema stojala pod vročimi kvačkami je lahko osnova originalnega izdelka. Dovolj je, da izberete dobro nit in se odločite za obliko in vzorec. Naprava bo dopolnila notranjo ureditev, prihranila pohištvo pred poškodbami in izboljšala estetski izgled serviranja toplih napitkov. Kaj je lahko kvačkano stati pod vročo Sami lahko pripravite stojalo za vroče stvari. Najlažja

Najenostavnejša shema stojala pod vročimi kvačkami je lahko osnova originalnega izdelka. Dovolj je, da izberete dobro nit in se odločite za obliko in vzorec. Naprava bo dopolnila notranjo ureditev, prihranila pohištvo pred poškodbami in izboljšala estetski izgled serviranja toplih napitkov.

Kaj je lahko kvačkano stati pod vročo

Sami lahko pripravite stojalo za vroče stvari. Najlažja možnost je kvačkanje. Obstaja več možnosti za izdelavo tekem:

 • Najpogostejši so okrogli podstavki.
 • Bolj praktični, a manj priljubljeni kvadratni podstavki.
 • Lahko so pravokotni, trikotni, ovalni izdelki.

Crochet podstavki pod vročo se izvaja v skladu z nekaterimi shemami. Če boste popolnoma sledili opisom, bo rezultat neverjeten.

Da bo dostava čaja ali kave bolj ekološka, ​​je vredno narediti celo vrsto držal za čaše in kotliček (čajnik). Celoten komplet mora biti izdelan v istem slogu.

Kateri materiali se lahko uporabljajo za izdelavo stojal

Pleteni podstavki se v glavnem uporabljajo v kuhinji, zato ni zaželeno izdelovati naprave iz naravnih niti. Ta preja hitro izgubi svojo obliko, barvo, hitro vname. Izbrati morate te preje:

 • Bombaž in perilo sta primerna za izdelavo odprtih podstavkov.
 • Akril - idealno za pletenje poljubnih opcij.
 • Pletene niti bodo pomagale ustvariti trendovski izdelek.

Včasih za proizvodnjo tekstilnih elementov takšne funkcionalnosti z uporabo saten trakovi, niti z lurex in druge možnosti preje. Okrasite lahko pletenine s čipko, tkanino, trakovi, vezeninami niti.

Načelo pletenja okrogih podstavkov

Najbolj priljubljena oblika za stojalo je krog. Zelo enostavno je povezati takšno različico izdelka s kavljem. Tudi neizkušena šivalka lahko napravo napravi po jasni shemi.

Kako vezati krogelno kroglo za skodelico:

 1. Najprej morate narediti zanko, ki bo začetek za oblikovanje kroga amigurumi
 2. Za vezanje zanke s 6 stolpci brez nakida. Povlecite na konico zanke, popravite krog.
 3. V drugi vrstici morate podvojiti število zank. V vsakem stolpcu pletite dva dvojna kvačkanja.
 4. V tretji vrstici je povečanje za polovico manjše od obstoječega števila zank. Dodatek se izvede preko 1 zanke.
 5. V vsaki zaporedni vrsti se dodaja z dvema, tremi, štirimi zankami.

Pletenje se nadaljuje do želene velikosti kroga. Nato naredite dodaten zaključek.

Kvadratno stojalo

Crocheting podstavki pod vročo z opisom je preprosta naloga. Poleg tega, da ponovno ustvarite okroglo obliko, lahko poskusite narediti kvadratno spremembo izdelka. Shema stojala pod vročimi kvačkami v obliki kvadrata predlaga naslednji opis delovnega mesta:

 1. Morate poklicati verigo petih zank, blizu v krogu.
 2. Pletene štiri zračne zanke. V naslednjo in vsako naslednjo zanko dodamo tri dvojne kvačkane, 2 zračne zanke. Na koncu zvežite 2 kvačkanje v isto zanko, iz katere je bilo pleteno dvigalo.
 3. Naslednja vrstica je pletena na enak način, vendar se zračna veriga oblikuje samo v obratih. Razlika je v zamiku med navijači iz dvojnih kvačk. To je treba opraviti v vsaki drugi zračni zanki prejšnje vrstice.
 4. Isto načelo se izvaja pri izdelavi vseh naslednjih vrst.

Privezovanje zadostnega števila vrstic, dokončanje opravila. Pri ustvarjanju kvadrata je smiselno natančno spremljati nemoteno oblikovanje diagonal.

Openwork stojalo za skodelico

Samočrtna različica naprave je dekorativni element mize. Ustvarite lahko več zbirk, ki ustrezajo vsaki sezoni. V zimskem času se lahko uporabijo opornice v obliki snežink, poleti - cvetje, v jeseni - kapljice in spomladi - listi. Seveda, shema stojalo pod vročo kvačkanje v tej razlagi se bo razlikovalo v kompleksnosti. Vendar bo rezultat presegel pričakovanja.

Kako vezati kvačkano stojalo v romantičnem slogu:

 1. Pokličite 6 zračnih zank, ki se zanesejo v obroč.
 2. Naslednja vrstica naj bo pletena z enojnimi kvačkami. Potrebno je povečati število zank. V vsaki zanki plesti na 2 stolpca.
 3. Nato pletene zračne verige s petimi zankami. S posameznimi kvačkami popravite vsako zanko v prejšnji vrstici.
 4. Na enak način, da pletene vse naslednje vrstice. Vendar bi morali povečati število zank za eno v letalskih verigah.
 5. Zadnja vrstica je lahko pletena z enojnimi kvačkami, da se ustvari okvir za platneno platno.

Uporabite lahko katerokoli shemo, s katero so pletene pletenine za okrasitev notranjosti. Izdelek lahko dodatno okrasite.

Načelo dekoracije končnega izdelka

Če izberete najpreprostejšo shemo stojala pod vročo kvačkano, lahko okrasitev izboljša videz izdelka. Možno je okrasiti prazno s pomočjo kakršnih koli elementov in materialov. Pomembno je, da ne pozabimo na osnovno funkcionalnost naprave. Zato ne uporabljajte preveč kosovnih predmetov.

Katere možnosti dekoracije lahko uporabite:

 • Dejanska možnost bi bila, da bi stojalo v obliki koščka sadja. Če ste pleten krog iz niti želene barve vnaprej, nato pa z uporabo osnovnih vezenine je enostavno narediti dekoracijo. Tako lahko ustvarite rezino limone, pomaranče, kivi, lubenice.
 • Za otroke bi bila zanimiva izbira žival. Na platnu lahko oblečete obraz zveri. Poleg tega privežite ušesa in noge. Original izgleda zajček, medved, mačka, pes, veverica.
 • Če naredite bolj omejene možnosti za podstavke, se lahko robovi oblečejo s trakom, krpo ali čipko. Kroglice so kroglice ali kroglice. Če je osnovna različica prepletena, se lahko luknje zvijejo s trakom.

Možnosti dekoracije so lahko zelo raznolike po slogu in količini materialov. Rabljeni dodatki, kot so: gumbi, zatiči, zadrge, ključavnice, gumbi.

Polna krila za dekleta. S svojimi rokami posodabljamo garderobo male princese.Poštne znamke ZSSR. Zbiranje žigovSibirski kovanec: Skrivnosti in skrivnostiCrochet cvetje: mojstrski tečaj za začetnikeŠtirje načini za izdelavo uokvirjenega žepaUporabi si jabolčni obseg - opis in zanimive idejePoiščite podobno sliko ali Kako razviti otroka v igriIzdelava svetlih in lepih božičnih šopkov bonbonov z lastnimi rokami