FoodPro Preloader

Učenje pletenja. Kako pridobiti zanke na iglah?


Ne bomo se pogovarjali o uvodnih in uvodnih informacijah, ki morajo vedno začeti kakršno koli usposabljanje. Kot na primer pregled orodij, preje in tudi prikaz možnosti za že povezane stvari. Morda je vedno bolj zanimivo začeti s prakso pletenja. In prva taka lekcija bo: kako narediti zanke za igle. Od

Ne bomo se pogovarjali o uvodnih in uvodnih informacijah, ki morajo vedno začeti kakršno koli usposabljanje. Kot na primer pregled orodij, preje in tudi prikaz možnosti za že povezane stvari. Morda je vedno bolj zanimivo začeti s prakso pletenja. In prva taka lekcija bo: kako narediti zanke za igle. Od tehnik, ki jih izberete, kaj boste plesti, kakšen vzorec vam je všeč za vašo zasnovo, bo odvisno od vaše izbire zanke. Konec koncev je veliko opisanih možnosti in zelo pomembno je, da jih spoznamo v prihodnosti. Prva vrstica parjenja je rob vašega izdelka, ki bo vedno jasno viden. Zato je pomembno obravnavati vprašanje, kako narediti zanke na iglih, s posebno pozornostjo. Ampak doslej predlagam, da se naučijo osnov pletenja.

Možno je tipkati zanke z eno ali dvema nitema, rob izdelka pa je odvisen od izbrane metode - tanke, elastične, odebeljene ali z resami itd. Toda za začetnike

Predlagam, da poskusite eno zelo preprosto, in drugo - najpogostejša možnost. Zato sem začel in vam svetoval.

Prva ponudba je preprost komplet prve pletilne linije za eno nit iz tako imenovanih "zračnih zank". Sprva v desni strani vzamemo eno iglo in konec niti, z levo roko pa pritisnemo njeno nadaljevanje z malim prstom in prstanom ter pustimo prosto.

na indeksu. Nato je treba vstaviti žebljičke na desno roko pod nitko na kazalcu v smeri od zapestja do konic prstov in ponastaviti zanko z levo roko. Zanka se zategne na igli, kot je prikazano na sliki 1. Ta postopek ponavljate s potrebnim številom ponovitev, ko vnesete zahtevano dolžino izdelka, za kar je najprimernejši zelo tanek rob. Izgleda nekako tako (sl. 2).

Najpogostejši, morda, bo drugi način, kako narediti zanke na igle za prvo vrsto. Najprej se morate umakniti s konca niti, kolikor je širina predvidenega izdelka, pomnožena z dvema. Nato v levo roko položite nit na palec in na kazalec ter držite oba konca niti na dlani, kot je prikazano na sliki 3. Sedaj z desno roko vzamemo dve igli za pletenje in potisnemo nit navzdol po palcu proti zapestju.

Če zavrtite napere v smeri urinega kazalca, morate raztezati nit s kazalcem skozi zanko na palcu, kot je prikazano na sliki 4. Zdaj, ko ste spustili zanko, ne spuščajte niti, ki so bile pritrjene v levi roki, ampak položite palec in kazalec med njima. S potiskanjem med seboj in potegom navoja zategnete zanko na igle. To je bil položaj le za prvo zanko.

Vsi naslednji zaposleni brez popuščanja niti. Če spustite igle v desno roko bližje zapestju, boste videli, da se na prstu oblikuje zanka, kot je razvidno iz sl. 5. Igle za pletenje premaknite od spodaj navzgor od strani dlani do nastale zanke in nato potegnite nit iz kazalca. Zdaj lahko zavržete niti iz prstov in naredite postopek privijanja, kot je opisano prej za prvo zanko.

V istem zaporedju, ne da bi sprostili niti iz vaše roke, dobite toliko zank, kot jih potrebujete za širino vašega izdelka. Da bi zagotovili, da se tisti, ki so že zaposleni med postopkom zaposlovanja, ne zvijajo okoli naper, medtem ko vaša prva vrstica ostane gladka, kot na sliki 6, držite vsako novo zanko na govorici s prsti. Dovolj je le nekaj treningov in nikoli ne boste imeli težav pri tipkanju prve vrstice, prav tako pa ne boste imeli nobene od naslednjih učnih ur pletenja.

In zdaj, ko je raztegnila eno iglo za pletenje iz prve vrste, premaknemo drugo iglo za pletenje z zankami v levo roko in nadaljujemo z delom. Tako je enostavna prva vrstica osnova za pletenje katerega koli vzorca, ki ga želite.

Obstaja veliko več načinov in shem, kako narediti zanke za igle. Toda vse so bolj kompleksne in zahtevajo več spretnosti in spretnosti. Ampak ne skrbite, po vrsti vadb in vaj se lahko vrnete na temo prve vrstice in se naučite ločene lekcije igel za pletenje z bolj zapletenimi vzorci. V tem času potrebujete več prakse in nenasitno željo po pletenju. Vso srečo!