FoodPro Preloader

DIY igrače ali skakanje origami žabe


Danes so skakanje žabic s origamijem postale še posebej priljubljene, saj jih je enostavno zbrati, vendar je zanimivo, da se otroci igrajo z njimi, ko skočijo visoko in daleč. Od kod so prišli papirnati obrti? Umetnost zlaganja različnih papirnatih številk se je rodila na Japonskem, kjer je dobil ime "Origami". Razši

Danes so skakanje žabic s origamijem postale še posebej priljubljene, saj jih je enostavno zbrati, vendar je zanimivo, da se otroci igrajo z njimi, ko skočijo visoko in daleč.

Od kod so prišli papirnati obrti?

Umetnost zlaganja različnih papirnatih številk se je rodila na Japonskem, kjer je dobil ime "Origami". Razširitev na dve izvedeni besedi: »ori« - add in »gami« - papir, očitno kaj točno je bilo mišljeno. Preprosto povedano, origami je umetnost zlaganja različnih živalskih figuric in drugih predmetov iz papirja. Origami "jumping frog" je bila zelo priljubljena.

Če se poglobite v zgodovino antičnega sveta, postane očitno, da je bil prvi dokument izumljen na Japonskem. Takrat je bilo to precej redko in drago gradivo, tako da so večino časa uporabljali v templjih. Obstaja precej zanimivo dejstvo, da ima beseda »gami« drugi pomen »Bog«. Takoj lahko ugotovimo, da so Japonci razumeli, da se ta material lahko uporablja ne samo za posnetke, temveč tudi za ustvarjanje nove umetnosti ročnega dela.

"Origami" - meditacija!

Umetnost zbiranja origamija pomaga odstraniti tuje misli iz glave in usmerja pozornost na utelešenje same figure. Ta aktivnost pomirja in vabi skupino. Potrebno je natančno spremljati zaporedje dejanj in zagotoviti, da se vsi zavoji in črte ujemajo. V procesu dela se človek koncentrira in doživlja radostna čustva, ko se razodeva njegov ustvarjalni potencial. Zato umetnost origami uvaja osebo v nekakšno meditativno stanje.

Kaj pomeni japonski simbol za žabo?

Po vsem svetu je znana japonska ljubezen do žab, ki so polne v vseh prodajalnah s spominki na svetu. Toda zelo malo ljudi pozna pravi pomen žab za Japonce. V ustih je slavni žabji simbol s kovancem, ki prinaša blaginjo. Toda ta žival ima še en pomen. V japonščini se žaba sliši kot »kaeru«, ki ima še en prevod - »vrnitev domov brez izgube«. Torej, na poti, so Japonci sami naredili origami žabe iz papirja in jih dali v kovček. Žabe so čari popotnikov, in to je po delu eno izmed najljubših zabav Japoncev. Najpomembnejša stvar za japonskega popotnika je, da se vrne domov varno in zdravo.

Kako sestaviti origami skakanje žabe?

Ko ste se naučili veliko zanimivih dejstev, lahko začnete sestavljati papirnato žabo, ki ne le dobro izgleda, ampak je tudi sposobna skakati. Za montažo lahko uporabite navaden papir ali uporabite barvni papir za tiskanje, ki se prodaja v številnih prodajalnah s pisarniškim materialom. V nekaterih trgovinah se tak barvni papir celo prodaja. S procesom ustvarjanja origami za otroke se lahko »skakalne žabe« naučijo sami, lahko pa pritegnete otroke, še posebej starejše.

  1. Morate vzeti A4 papir, ga zložiti diagonalno in izrezati dodaten kos, rezultat pa mora biti kvadrat.
  2. Nato ga zložite diagonalno in držite vse štiri vogale med prsti, zložite »trikotnik«, obrnite strani navznoter. Zgornji del trikotnika naj bo središče kvadrata.
  3. Stranske vogale "zgornjega trikotnika" je treba zložiti na vrh, da naredimo kvadrat.
  4. Stranski vogali "spodnjega trikotnika" so sklenjeni, tako da se stranice nahajajo v sredini, nato pa jih je treba prepogniti na polovico, tako da so "noge".
  5. Obrnite kvadratni in bočni kot, da se upognejo na sredino zadnjih "nog". Nato zavijte vogale ob straneh, tako da spredaj "noge".
  6. Zložite sliko, da bodo "skakalne" zadnje noge, upogibne, prve in centimeter nižje v drugi smeri.

Po končani montaži origami "jumping frog", jo morate obrniti na noge, nato pa kliknite na "rep" in sprostiti, da preverite, kako visoko in daleč bo žaba bounce. In potem lahko otrokom varno daš žabo za zabavne igre.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja