FoodPro Preloader

Kako in kaj barvati časopisne cevi za tkanje


Povpraševanje po ročno izdelanih spominih nenehno narašča. Mnogi izberejo različne tehnike izdelave stvari, kot je njihov hobi, ustvarjalni poklic za dušo, za nekatere pa postane tudi vir dohodka. Če vas zanima način proizvodnje izdelkov iz papirne vinske trte, vendar ne veste, kako in kako barvati časopisne cevi za tkanje, preberite nasvete in priporočila. Vsekakor

Povpraševanje po ročno izdelanih spominih nenehno narašča. Mnogi izberejo različne tehnike izdelave stvari, kot je njihov hobi, ustvarjalni poklic za dušo, za nekatere pa postane tudi vir dohodka. Če vas zanima način proizvodnje izdelkov iz papirne vinske trte, vendar ne veste, kako in kako barvati časopisne cevi za tkanje, preberite nasvete in priporočila. Vsekakor boste našli ustrezno metodo in sestavo.

Kdaj barvati

Če se odločite, da boste začeli izdelovati izdelke iz papirnih trt, se morate naučiti ne le tehnik tkanja, temveč tudi, kako in s kakšnimi barvami obarvati časopisne cevi za tkanje. Če uporabljate barvne liste časopisov ali revij za zavijanje praznih listov, jih lahko pustite nebarvane. Navsezadnje bo protokolarni izdelek brez njega imel zanimivo površino.

Če uporabljamo navadne črno-bele časopise, so cevi pogosteje pobarvane v barvo naravne trte (neoblikovane), to je rjave ali svetle (kot da bi lubje vzeli iz vej).

Obstaja več možnosti za obarvanje:

 • Pred tkanjem.
 • Po.
 • Kombinirana metoda (uporaba glavne barvne sheme pred in risanje vzorca že na končnem izdelku).

Izberite metodo, ki je za vas primerna in primerna za vsak posamezen izdelek.

Bolje je barvati časopisne cevi za tkanje

Dejstvo je, ogromno možnosti. Praktično vsaka sestava, ki ima barvni pigment, je primerna, vendar je izbira odvisna od sence, ki ga želite dobiti in kako nasičen. Nekatere formulacije povzročijo, da so cevi po sušenju barvne plasti težke, druge - mehke, vendar izgubljene svetlosti, zbledele. Barve se lahko uporabljajo tako na osnovi vode kot na osnovi alkohola, pa tudi v prahu, ki so predhodno razredčeni v tekočini. Seznam možnosti je torej:

 • gvaš;
 • akvarel;
 • akrilne barve;
 • madež;
 • barve avtomobilov iz pločevinke;
 • raztopina joda;
 • Zelenka;
 • kalijev permanganat (mangan);
 • anilinske barve za oblačila;
 • barvila za hrano;
 • maskara;
 • črnilo;
 • barvanje las.

Če naj bi pripravke pripravili sami pred tkanjem, običajno uporabljamo leseno barvo, ki dobro vpliva na papir in po sušenju daje lepo rjavo odtenek. Za povečanje nasičenosti lahko barvo nanesete v več plasteh s predhodnim sušenjem predhodnega sloja.

Če se odločite za prvo tkanje izdelka, nato pa ga obdelajte, uporabite akrilne barve ali gvaš. Prodajajo se v kompletih, zato so primerne za izdelavo kompleksnega vzorca na površini pletene košare, škatle ali vaze. Narišete lahko ornament, cvetlični motiv ali kateri koli drug vzorec.

Upoštevati je treba, da je treba pri uporabi katerekoli izmed predlaganih možnosti cevke za časopise lakirati, da bo izdelek bolj gost in odporen na vlago. Bolje je obdelati končno košaro, ker bo sloj laka naredil papir trd in ne primeren za tkanje.

Kaj ni vredno slikati

Kot za barvanje časopisnih cevi za tkanje košar, lahko izbirate na zgornjem seznamu, vendar je treba opozoriti, da je akvarel po sušenju zelo izgubil svetlost. Samo ne ustrezajo barve čebule lupine, ki je barvala velikonočna jajca. Če ste privrženec naravnih materialov, ne uporabljajte kemičnih spojin, kot je barvanje las.

Kako barvati časopisne cevi za tkanje bele barve

Če vam je všeč ekskluzivne stvari in želite izdelati pleteni izdelek bele barve, da bi postavili vzorec na to, na primer, cvetlični motivi, je bolje, da takoj pripravite cevke iz tankega belega papirja, pisarniške ali celo blagajne.

Najverjetneje ste se že odločili, kako in kako barvati časopisne cevi za tkanje v različnih odtenkih. Enake barve, kjer je na paleti bela barva, se lahko uporabijo za izdelavo belih vzorcev. Primerna akrilna barva ali premaz, vodna emulzija in celo gvaš, če ga vzamete v dokaj gosto kremasto konsistenco.

Barvne naprave

Ko se boste odločili, katero sestavo boste pokrili s praznimi mesti, se lahko pojavi vprašanje, kako barvati časopisne cevi za tkanje, to je, kaj orodje. Uporabite lahko naslednje možnosti:

 • široka krtača;
 • gobica (gobica);
 • visoka zmogljivost, v katero se vlije raztopina pigmenta.

Izberite najprimernejšo možnost za sebe.

Tehnologija barvanja

Pri uporabi prvega in drugega orodja se delo zgodi tako:

 1. Kuhajte v vsaki sestavi vsebnika.
 2. Cevke položite v eno plast na oljno krpo.
 3. Nosite rokavice in dvignite krtačo.
 4. Potopite v sestavo in nanesite na epruvete.
 5. Pustite eno stran, da se posuši.
 6. Obrnite se.
 7. Postopek ponovite z vseh strani.

Cevi lahko barvate in posušite naenkrat v pokončnem položaju, če jih pritrdite v trdno podlago (na primer z oblačilnimi robčki na robovih kozarca ali stekla).

Če bo barvanje izvedeno s spuščanjem v barvno sestavo, je bolje, da iz steklenice izdelamo posebno posodo, še bolje - iz plastične cevi primerne dolžine, ki bo tesno pritrjena na dno. V taki posodi zlijte sestavo, spustite cevi. Ne pozabite dodati raztopine, saj se bo porabila, raven pa se bo zmanjšala (morda obstajajo nebarvane površine).

Torej si se naučil barvati časopisne cevi za tkanje. Izberite svojo najljubšo kompozicijo in način barvanja. Ustvarite spektakularne spominke z lastnimi rokami.