FoodPro Preloader

Prevleke na vogalnem kavču naredite sami: navodila po korakih, opis, fotografija


Oblikovalci pravijo, da lahko s pomočjo pokrovov osvežite vsak izdelek. Vendar pa pogosto ni mogoče pridobiti potrebnega elementa dekorja. V večini primerov uporabniki preprosto ne najdejo primernega modela. In če se to zgodi, so lahko stroški previsoki in nakup je treba opustiti. Izkušeni igralci so prepričani, da lahko začetni obrtniki izdelujejo kakršnekoli izdelke. Glavna s

Oblikovalci pravijo, da lahko s pomočjo pokrovov osvežite vsak izdelek. Vendar pa pogosto ni mogoče pridobiti potrebnega elementa dekorja. V večini primerov uporabniki preprosto ne najdejo primernega modela. In če se to zgodi, so lahko stroški previsoki in nakup je treba opustiti.

Izkušeni igralci so prepričani, da lahko začetni obrtniki izdelujejo kakršnekoli izdelke. Glavna stvar je, da sledite navodilom. V predstavljenem članku bomo preučili tehnologijo izdelave prevlek na vogalnem kavču z lastnimi rokami. Razmislite o preprostih in bolj zapletenih možnostih.

Potrebni materiali in orodja

Da bi uresničili svojo idejo, se morate ustrezno pripraviti. Začnite bolje z izbiro tkanine, ki bo uporabljena za ustvarjanje ideje. Profesionalne škarje pravijo, da je delo z pletenimi materiali veliko lažje. Še posebej, če ima kavč neravno nazaj. Čeprav lahko začetniki izberejo drugo možnost. Toda hkrati morate biti pripravljeni na dejstvo, da bo delo moralo delovati. Tudi za ustvarjalnost bodo potrebna naslednja orodja:

 • velike škarje;
 • kos krede;
 • tračni ukrep;
 • posebne igle;
 • papir in pero.

Merilna tehnologija

Očitno je, da je najlažji način, da to storite sami, da pokrijete kotni kavč, ki je sestavljen iz enakih pravokotnikov in kvadratov. Če je preučevana notranjost okrašena z izrezljanim hrbtom, ne smete biti razburjeni. Potrebno je samo uporabiti kakršenkoli material za raztezanje. Ampak v vsakem primeru najprej izmerite kavč. Če želite premisliti o delu, zgraditi vzorec in šivati ​​lep primer, morate ugotoviti naslednje parametre:

 • višina kavča;
 • dolžina vsakega naslonjala je od vogala do naslona za roke;
 • širina vsakega naslonjala je od najvišje točke do sedeža;
 • dolžino, širino in višino vsakega sedeža

Pri rezanju pokrova na vogalnem kavču z lastnimi rokami je pomembno upoštevati, da dolžina naslonjala, ki vas zanima, ni enaka dolžini ustrezne podloge sedeža. In razlika med prvim in drugim parametrom bo pomagala narisati diagonalo - mesto stičišča dveh delov kotnega kavča. Toda o tem kasneje.

Pokrovček

Izkušeni igralci svetujejo mojstrom, ki šele začenjajo obvladovati tehnologijo, ne pa prevzemati kompleksnih izdelkov. Prvič, bolje je narediti primer, ki je bolj podoben rtu. Da bi bilo mogoče pripraviti vse tkanine, še bolj gosto. Vendar se je treba zavedati, da bo morala utripati. In ko je material debelejši, je težje narediti. V vsakem primeru je prvi korak priprava tkanine in izdelava vzorca na njej v skladu s spodnjo sliko.

Najprej ga je treba prilagoditi velikosti notranjosti. Omeniti je treba tudi, kdaj je možno z lastnimi rokami odrezati pokrov na vogalnem kavču, lahko ga previdno ovijete, ga obrobite s satenastim trakom ali pa ga povežete s kavljem. Najbolj zaželena možnost je, da vsaka igralka izbere svojo.

Kako izrezati enodelno prevleko

Če bralec misli, da bo dokončal to različico izdelka, ki ga preučuje, je vredno pripraviti se na dejstvo, da se bo moral z njim ukvarjati. Še posebej v fazi rezanja podrobnosti. Vendar pa se ne smete bati, tehnologija je precej dostopna tudi za začetnike. Konec koncev, spodaj bomo podrobno pojasnili, kako narediti vzorec prevleke na vogalnem kavču z lastnimi rokami:

 1. Pripravljamo kos blaga, katerega širina je enaka vsoti naslednjih parametrov: višina kavča + širina naslonjala + dolžina sedežne deske + višina sedeža. In dolžina je vsota dolžin obeh hrbetov + dve višini kavča.
 2. Razprite pripravljen material.
 3. S pomočjo merilnega traku in krede označite te točke.
 4. Nato dodajte dolžino vsakega sedeža.
 5. Izpustite dve navpični črti na spodnjem robu platna.
 6. Narišite diagonalo od konca vsakega vodoravnega segmenta do stičišča obeh hrbtišč.
 7. Na ta način nam uspe opisati »hišo«, ki jo je treba zmanjšati. Na diagramu je zasenčena siva.

Zgradite enodelni pokrov

Priprava elementa prave velikosti nadaljujte s šivanjem. Za to uporabljamo pisalni stroj ali pa delamo ročno s pomočjo igle in niti. Naša naloga je, da povežemo oba dela sedežne plošče skupaj, pri čemer se zašijejo stranice, ki so nastale po izrezovanju dodatne hiše.

Na diagramu je križanje označeno z rdečo cik-cak linijo. Nato prepognite platno in ločite glavni del kavča od hrbta. Zgibi so označeni z zelenimi cik-cak linijami. Kot lahko vidite, je veliko lažje zašiti pokrov na kotni kavč s svojimi rokami, kot pa ga prerezati. Vendar našega dela nismo zaključili. Prekrili smo platno, zaradi česar smo uspeli oblikovati dva hrbta. Zdaj jih morate utripati po cik-cak linijah, označenih v modri barvi v shemi.

Na tej stopnji je varno reči, da je večina dela končana. Pravzaprav, smo že uspeli narediti pokrov na kotni kavč. Ampak, da ne bi plazil, ko sedi, ga je treba dopolniti z gumijastim trakom, ki ga je treba zašiti ob spodnjem robu nastalega okvirja.

Vzorec eleganten pokrov z volan

Izreži to različico izdelka ni težje od prejšnje. Hkrati pa je pomembno razumeti, da delo v tem primeru vključuje več drugih ukrepov. Izkušeni šivalci pravijo, da se bralci, ki se naveličajo enodelne škatle, izdelane po predhodno preučenih navodilih, z lahkoto spremenijo v eleganten model z volanom. Če želite to narediti, preprosto določite dolžino volanca, nato pa razrežite po spodnjem robu traku želene širine.

Če morate pokrovček na vogalnem kavču izrezati z lastnimi rokami, je treba zgoraj opisano shemo fotografij rahlo prilagoditi. Vendar pa je treba upoštevati, da je za izvedbo ideje potreben manjši pravokotnik. To pomeni, da bo njegova širina manjša od vsote naslednjih parametrov: višina kavča + širina naslonjala + dolžina sedeža + višina sedeža. Razlika bo enaka dolžini volana. V skladu s tem se bo zmanjšala tudi dolžina: (vsota dolžin obeh hrbtnikov + dve višini kavč) je dolžina volanca.

Po enostavnih izračunih gremo v trgovino in kupimo pravi kos. Prav tako je pomembno, da ne pozabite na volan. Tradicionalno je izdelan iz bombaža. Manj pogosto uporabljajo svetlo in zračno tkanino. Na primer, organza. Toda v tem primeru, morate, da bi večplastna volan, da ne bi gledali skozi zanikrni kavč. Pomembno je tudi upoštevati, da mora biti dolžina volne ene in pol do dvakrat večja od dolžine spodnjega roba, ker bo ta del valovit, kar je mogoče doseči le, če se uporabi več materiala.

Sestavljanje pokrova z volancem

Kot lahko vidite, lahko naredite vse možnosti za prevleke na vogalnem kavču z lastnimi rokami. Fotografije, predstavljene v članku, kažejo, da je za ustvarjanje te stvari najbolje uporabiti katero koli raztegovalno tkanino. Večinoma pleteni. Ohišje je zašito tako z volanom kot tudi trdno. In potem se spodnji rob zašije. Poleg tega izkušeni needlewoman svetuje, da ga predhodno pritrdite na dlesni. To bo ustvarilo gladke in gladke "valove". Prav tako je vredno obravnavati spodnji rob volanskega obroča tako, da se ne zvija, izdelek pa je videti bolj predstavljiv in drag. Po želji lahko okrasimo z satenastim trakom ustrezne barve.

Vzorec pokrov na kotu kavč in stol

Mnogi novinec igle ne upajo dati novega življenja nositi notranjost predmetov, ker se bojijo, da ne bo kos nalogi. Tehnologijo šivanja kritja na kavču smo razstavili. Upamo, da bo bralcem pomagal ustvariti resnično lepo in izvirno stvar, ki bo krasila vsak prostor. Toda način šivanja prevleke za stol še ni bil preučen. Ampak profesionalne obrtnice radi šale, da se bodo tisti, ki so se uspeli uspešno spopasti s pokrovom za kotni kavč, rezanje in šivanje podobnega izdelka na stolu, zdeli prava pravljica.

Glede na preglede ovitkov na vogalni kavč (fotografije najboljših možnosti so predstavljene v članku), če se poglobite v proces, se ta izjava lahko šteje za upravičeno. Ker stol, kot običajen kavč, nima težkega kota. Torej, ne zahteva gradnjo vzorca, ob upoštevanju te podrobnosti. Zato potrebujemo pravokotnik, katerega širina je: višina stola + širina naslonjala + dolžina sedeža + višina sedeža. Dolžina pa je dolžina posameznega hrbta + dve višini stolov. Prav tako se izračuna velikost pravokotnika, ki je potreben za šivanje pokrova na običajnem kavču.

Sestavljanje prevleke za stol ali običajen kavč

Pomembno je omeniti, da v nasprotju z ročno izdelanimi vzorci pokrova za kotni kavč, na fotografiji, ki smo jo preučili v eni od naslednjih točk, ta možnost ne vključuje izrezovanja dodatnih podrobnosti. Platno moramo samo zložiti, odstopimo od vsakega roba višine stola. V diagramu so zavoji označeni z zeleno cik-cak linijo. Po osvetlitvi naslonjal za roke pa bliskavice označite modro.

Kot lahko vidite, je tehnologija precej preprosta in na voljo za začetnike. Zato priporočamo, da se profesionalni šivalni stroji začnejo s šivanjem prevlek za stol, nato pa nadaljujete z bolj zapleteno različico izdelka, ki je predmet študije za kotni kavč.

V članku smo predstavili fotografijo lepih prevlek na vogalni kavč. Novost, nedvomno, bo okrasili vse notranje in bo omogočilo, da dokaže okus in izdelave gospodinjstva.