FoodPro Preloader

Tilda nosi: šiva svoje roke


Izredne tekstilne lutke in male živali privabljajo ne le otroke, ampak tudi odrasle. Še posebej priljubljene so bile lutke Tilda, medvedi, zajci in mačke. Te igrače je izumila rokašica z imenom Tony Finger iz Norveške. Za kratek čas so pridobili takšno svetovno popularnost, da so v prodaji ne le ročno izdelani izdelki, temveč tudi materiali, kompleti in vzorci za to ustvarjalnost. Poleg te

Izredne tekstilne lutke in male živali privabljajo ne le otroke, ampak tudi odrasle. Še posebej priljubljene so bile lutke Tilda, medvedi, zajci in mačke. Te igrače je izumila rokašica z imenom Tony Finger iz Norveške. Za kratek čas so pridobili takšno svetovno popularnost, da so v prodaji ne le ročno izdelani izdelki, temveč tudi materiali, kompleti in vzorci za to ustvarjalnost. Poleg tega je avtor teh lutk napisal veliko knjig o njihovi izdelavi, ki vsebuje navodila po korakih.

Lastnosti in funkcije

Da bi razumeli, kako nastanejo medvedki tilda, samo poglejte njihovo sliko. Te funkcije lahko takoj upoštevate:

  • vitka figura;
  • dolge noge z velikimi nogami;
  • čeden obraz

Te značilnosti so značilne za igrače v primeru, da so medvedki Tilda prišiti iz delov, vendar obstaja še ena različica njihove proizvodnje: ko sta telo, noge in glava enojni in pritrjeni le na ušesa.

Izbira materiala

Da bi bila igrača v pravem slogu, je treba posebno pozornost posvetiti izbiri tkanine. Ponavadi za Tilda-medvede, sešite iz delov, vzemite monotono tkanino lahkega pastelnega odtenka, za eno rezano igračo pa bo ustrezal material z različnimi vzorci. Tako za igračo kot za drugo igračo se oblačila ločijo, kar jim daje poseben čar in čar. Če pa namesto tega načrtujete le lep lok na vratu iz satenskega traku, potem lahko vzamete tudi vzorčasto tkanino za kos.

Izdelek nanesite s poliestrom ali holofibrom. Prav ta material omogoča enakomerno zapolnitev tudi najzahtevnejših delov igrače.

Kako zgraditi enodelni vzorec

Medvedki Tilda se šivajo po posebnih vzorcih, ki jih lahko kupite neposredno od svojega ustvarjalca, vendar jih veliko število usposobljenih delavcev naredi sam, kar ne pokvari teh lepih bitij. Kot že omenjeno, si lahko podrobnosti ogledate bodisi na končnem delu, bodisi na fotografiji in ob upoštevanju razmerij, ki jih določi avtor, narišete vse podrobnosti. Najlažji način za izgradnjo vzorca za trdne igrače. Najprej morate določiti rast prihodnjega izdelka, držite črto na sredini, narišite rahlo podolgovato glavo s širokim vratom, ki se takoj spremeni v ramena in tace. Zgornji deli nog ne smejo biti predolgi, trebuh in spodnji del pazduhe naj bi šel natančno navzdol, ne da bi se zožil ali razširil. Pojavijo se nadaljnje noge medveda.

Kako zgraditi vzorce za podrobne medvede

Medvedki Tilda to zlahka opravijo z lastnimi rokami, tudi če je igrača izdelana po stopnjah od delov. Torej, za izdelavo takšnega medvedka, morate zgraditi vzorce za naslednje dele:

  • Glava Ta del je sestavljen iz dveh delov, ki sta v obliki ovala z rahlo podaljšanim ustjem. Šiv mora potekati vzdolž linije simetrije obraza skozi krono in sredino tilnika.
  • Telo je tudi ovalni z majhnim vratom in z zadnjimi deli za večji volumen. Praviloma je ta del skoraj dvakrat manjši in daljši od njegove glave.
  • Ušesa. Vsaka je sestavljena iz dveh polkrogov.
  • Zgornje tace. Ti deli morajo biti majhne debeline in dolžine nekoliko daljši od telesa, rahlo se širijo proti vrhu.
  • Noge z nogami so tudi dolge, sestavljene iz dveh delov. Stopalo naj bo dvakrat debelejše od spodnjega dela noge, približno 2/3 celotne noge.

Kot lahko vidite, za delo ni treba kupiti gotovega vzorca Tildinega medveda, ker če poskusite malo, ga lahko ustvarite sami.

Sestavljanje delov

Kako šivati ​​tilda medveda, ko so vsi vzorci pripravljeni? Za začetek, dobljeni vzorci se prenesejo na tkanino, dajo majhen dodatek za šiv, približno 0, 5-0, 7 mm, in izrežemo vse podrobnosti. Nato nadaljujte z obdelavo vseh praznih mest. Enodelni rez se sešije veliko hitreje kot medved iz delov. V ta namen se odrezani deli razcepijo po krojih in se šiv položi na razdalji od kosov. Na mestih zaokroževanja se narežejo odrezki od roba do šiva, tako da se izdelek ne naredi. Na mestu, kjer so ušesa zašita, šiv ni položen, izdelek je obrnjen skozi to luknjo, napolnjen z poliester polnilom, ušesa se vstavijo s kosi in gladki šivi so končani.

Na enak način šivajo vse podrobnosti druge različice medveda. Konec koncev so zbrani v igračo, tucking kosi znotraj delov. Potrebno je šivati ​​dele skrbno, tako da nikjer ni bilo vidno grobo šivi in ​​vozli. Na glavi ostane odprtina odprta s strani vratu, in s strani telesa se ti dve luknji združita. Tačke se tudi ne spojejo v sklepih, enako velja za ušesa igrače. Vsi ti šivi so ročno zaprti v času montaže. In da bi prišla ven čudovita igračka, je v delu potrebno le natančno in dobro oblikovano Tildino vzorce.

Mojstrski tečaj "Tilda Bear" drugih obrtnic je lahko zelo koristen, vendar brez težav in brez dodatnih informacij. Treba je opozoriti, da bo po ustvarjanju takšne igrače vsaj enkrat v vaš vsakdan vdrla množica idej in vam ne bo dovolila živeti v miru. Boste želeli ustvariti in ustvariti!

Tekstilne igrače v notranjosti

Vsaka igračka Tilda se z lahkoto prilega ne le v notranjost otroške sobe, temveč prinaša tudi nekaj romantike in lahkotnosti v dekor dnevne sobe ali spalnice. Glavna stvar je, da se njena barva harmonično ujema z notranjostjo, s poudarkom na celotni sliki ali izstopanju s svetlo točko na splošnem ozadju. Poleg tega se v polnilo takih igrač pogosto dodajajo kavna zrna ali vonjave, kar jih še bolj privlači.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci