FoodPro Preloader

Kako pravilno vezati kroglice glede na shemo?


Če ste šele začeli obvladati umetnost tkanja zapestnic, se boste naučili, kako vezati kroglice v skladu s shemo. Prav zaradi teh shem lahko ustvarite prave mojstrovine: zapestnice z imeni in mnoge druge zanimive stvari. Toda kako delati z njimi? Kako brati? In kako se ne bi zamenjali v zapisu? Kaj je treba upoštevati pri usposabljanju? Gla

Če ste šele začeli obvladati umetnost tkanja zapestnic, se boste naučili, kako vezati kroglice v skladu s shemo. Prav zaradi teh shem lahko ustvarite prave mojstrovine: zapestnice z imeni in mnoge druge zanimive stvari. Toda kako delati z njimi? Kako brati? In kako se ne bi zamenjali v zapisu?

Kaj je treba upoštevati pri usposabljanju?

Glavna stvar, na katero morate biti pozorni, je izbira materiala, s katerim nameravate delati kasneje. Na primer, to so lahko kroglice, niti za nitke, vrvice, satenasti trakovi, obarvani elastiki itd. V skladu s tem vsaka vrsta materiala zagotavlja svoje subtilnosti in posebnosti tkanja, kot tudi vzorce. Zato, preden začnete učiti določeno vrsto tkanja, izberite gradivo.

Kaj morate vedeti, ko tkanje baubles iz niti?

Recimo, da imate za izhodni material raje nitne za nitke. Kaj je naslednje? In kako tkati kroglice iz barvnih niti? Poleg tega je treba preučiti, kako so v vozliščih vozli, saj na njih temelji izdelava zapestnic iz niti.

Glavna vozlišča v nitki: številka vozlišča 1

Številka vozlišča 1 je videti kot križ s puščico in kazalcem navzdol po diagramu. Dešifrira se na naslednji način: imate dve delovni niti različnih barv (npr. Rumeno in oranžno); vzamete to nit, ki se nahaja na vaši levi, in jo upognite na drugo stran, s prstom držite nastali trikotnik; potisnite konec ukrivljenega navoja pod ravno črto in zavežite vozel. Nato ponovite isti postopek še enkrat.

Če poznate dekodiranje simbolov in dejanj, povezanih z njimi, lahko z lahkoto razumete, kako vezati obeske v skladu s shemo.

Vezamo iz navoja glavno vozlišče številka 2

Vozlišče 2 je lahko shematično prikazano kot križ, znotraj katerega je krog s puščico, ki kaže smer - levo navzdol. Ta oznaka se razlaga takole: pred vami sta dve barvni delovni niti; tokrat vzamete tistega z desne strani, postavite na drugo stran; vstavite konec v improviziran obroč in zavežite vozel. Drugo vozlišče se izvaja na podobnem sistemu.

Razumemo sheme: glavno vozlišče številka 3

Vozlišče številka 3 v diagramih je prikazano kot križ s krogom, znotraj katerega je puščica (kaže smer v desno in navzdol). Preden pravilno zaprete obešala s takim vozlom, bodite pozorni na položaj puščice v središču kroga. Poglejte, kje kaže.

Tak vozel deluje v skladu z naslednjim načelom: vzamete nit, ki leži na desno, in jo prenesete pod drugo; vezati vozel; ponovno ponovite vsa ta dejanja.

Kako vezati obeske po shemi: vozlišče številka 4

Četrto vozlišče je ponavadi shematsko upodobljeno v obliki križa in kroga s puščico, ki kaže na levo in navzdol. Ta številka se razlaga na naslednji način: delovni nit na vaši levi ustreza drugemu; konec niti se potegne v obroč, in vozel je vezan. Drugič, ko ste že dali isti delovni nit pod dno drugega in ga na enak način privezali v vozel.

Kakšen je cikel tkanja kroglic?

Pred prepletanjem čebulic po korakih in po shemi, morate ugotoviti eno zanimivo odtenek. Izkazalo se je, da lahko zapestnice izdelamo tako v celoti kot v nepopolnem ciklu. Torej, če diagram predvideva sliko celotnega cikla, so vse barve takšne brezhibnosti razvrščene zaporedno na obeh straneh izdelka.

Če shema zagotavlja nepopoln cikel tkanja, boste na fotografiji videli popolno neskladje v barvi niti na levi in ​​na desni.

Tkati z dvojnim in neparnim številom niti

Želite izvedeti, kako vezati lepe zapestnice? Ne veste, kako v skladu s shemo vezati kroglice? Preberite naše koristne nasvete - in takoj boste jasni. Tako lahko v diagramih pogosto opazimo, da se pri tkanju uporablja par in neparno število niti ali trakov. Na primer, lahko imate 5 sivih in 5 črnih niti ali trakov, 4 bele in 4 rdeče. To tkanje bo povezano. Pri neparnih - se število delovnih niti ne ujema. Na primer, lahko imate 5 rdečih in 7 belih niti.

Kako tkati zapestnice z napisi?

Številne obrtnice in mojstri enega svojih prvih del skušajo narediti ornament z imenom ali napisom. Je to težko narediti? Na splošno ne. Vendar pa ustvarjanje takšnih zapestnic vključuje delo z velikim številom niti, v katerih se začetniki zlahka zamenjujejo.

Pred prepletanjem obeskov z napisi je treba poiskati ustrezno shemo in izračunati točno število potrebnih niti za izdelavo izdelka. To naredite tako, da izračunate število celic v prvem navpičnem stolpcu v diagramu. Na primer, izkazalo se je, da je 8. To pomeni, da potrebujete točno 8 pramenov za tkanje.

Poleg tega je vredno razmisliti o dejstvu, da vzorec ali napis na zapestnici vključuje uporabo dveh vrst niti ali trakov: eden od njih se uporablja za ustvarjanje osnovnega ozadja, drugi pa za napis ali sliko. Hkrati dolžina sekundarne niti ali traku ne sme biti velika (dovolj je 50 cm), dolžina ozadja pa mora biti 2-3 kratna pričakovana dolžina izdelka. Upoštevajte, da bo za ustvarjanje ozadja potrebno veliko število niti. Zato je bolje vzeti hank. Kot rezultat, morate dobiti eno nit nit in 6-8 ozadja. Kaj še morate vedeti, preden tkate kroglice z napisi?

Kaj je še treba storiti, preden se z napisom natakne kroglice?

Preden nadaljujete z delom, morate narediti nekaj preprostih matematičnih izračunov. To je treba storiti ne le tako, da se bo zapestnica sčasoma združila na vaši roki, ampak tudi, da bi pravilno vstavili napis na izdelku.

Da bi olajšali nalogo, je treba v celico zapisati ime ali napis na papirju. Nato bodite pozorni na število celic. Imate na primer 30 celic, kar ustreza 30 vrsticam. Približna gostota tkanja vašega izdelka bo na 1 cm zapestnice - 5 vrstic. Zato ima 30 vrstic gostoto 6 cm (30/5).

Nato izmerite prostornino zapestja. Predpostavimo, da ustreza 15 cm, kar pomeni, da je za dolžino 15 cm za majico z dolžino besedila 6 cm (15 - 6 = 9) potrebno narediti 9 cm glavnega ozadja. Če to število razdelimo na dva, dobimo 4, 5 cm na vsaki strani. Nato dobljeno vrednost pomnožimo s 5 in dobimo število vrstic za ozadje (4, 5 x 5 = 22, 5 cm). In samo če bodo izpolnjeni ti pogoji, bo napis v sredini okrasja. O tem, kako preprosto vezati kroglice, se pogovorite.

Kako narediti preproste kroglice?

Vedno je bolje začeti s preprostimi izdelki, ki bodo v prihodnosti omogočili hitrejše obvladovanje kompleksnejših tehnik tkanja. Torej, če želite narediti preprosto zapestnico, potem je poševno tkanje najboljše za vas. V ta namen vzemite celo število niti ali trakov in jih razdelite po parih po barvi. Na primer, na sredini bosta dve modri niti ali trakovi, sledita dve oranžni (ena na ena, druga na drugi), naslednji dve zeleni, nato dve vijolični, dve oranžni in dve rdeči.

Kako naslednjič vezati poševno žogico? Nato morate zaščititi vse niti v vozlu in jih popraviti na kakršenkoli prikladen način (z uporabo viskija, igle, prikritega ali denarnega imetnika). Tkati naj začnejo z levega traku ali niti.

Vzemite prvo in drugo vrvico in z uporabo tehnike vozla povežite oba pramena. Ponovite isto gibanje z istimi nitmi, nato pa z zadnjima dvema (tokrat se bo gibanje z vozliščem zrcalilo). Po tem ponovite enak postopek s preostalimi niti ali trakovi. Če pravilno delate s shemo, morate dobiti vzorec ribje kosti.

Kako naredim okrogle kroglice?

Če še vedno ne veste, kako tkati krogle, vam bomo povedali. Najtežje se šteje za neposredno in okroglo tkanje, ki zahteva prisotnost določene izkušnje. Na primer, za izdelavo izdelka s pletenico vezavo (okrogla), morate izbrati vzorec in pripraviti niti (njihova dolžina mora biti trikrat daljša od dolžine, ki je rezervirana samo za majico).

Hkrati najpreprostejša različica takšnega tkanja temelji na delu s štirimi nitmi; lahko je na primer dve rdeči in dve beli ali večbarvni. Takšno tkanje poteka strogo v skladu s shemo: raztezanje niti na straneh in vezanje dveh skrajnih; potem na prvo mesto postavimo prvo in ga pritrdimo; drugo do tretjega, naslednjega do četrtega in nato ponovite v krogu.

Skratka, razumevanje shem ni tako težko. Glavna stvar je spoznati splošne koncepte in zapis!