FoodPro Preloader

Zbiralni kovanci: rubelj s Puškin, CIS rubelj


Ko kovanec v vrednosti en rubelj lahko stane 200 rubljev? To je prav, ko upodablja karkoli poleg dvoglavega orla in številke 1. Toda takšni kovanci se praviloma ne porabijo za pridobitve (razen po naključju), temveč so deponirani v zbirkah kovancev. Brez izjeme in 1 rubelj s Pushkin, rubelj je 10 let CIS. Kd

Ko kovanec v vrednosti en rubelj lahko stane 200 rubljev? To je prav, ko upodablja karkoli poleg dvoglavega orla in številke 1. Toda takšni kovanci se praviloma ne porabijo za pridobitve (razen po naključju), temveč so deponirani v zbirkah kovancev. Brez izjeme in 1 rubelj s Pushkin, rubelj je 10 let CIS. Kdaj so se pojavili taki kovanci, kakšne so njihove lastnosti?

Spominske rublje v ZSSR in Ruski federaciji

Na splošno je bila tradicija zbiranja skupna v ZSSR. Koliko nalog je v učbenikih iz časa Sovjetske zveze o Tanyi in Serezhi, ki zbirajo znamke? Jubilejni rublji so se pojavili istočasno. En tak kovanec, 1 rubelj, seveda ni bil najmanjši znesek, vendar je bilo še vedno mogoče dovoliti, da se obdrži jubilejni kovanec.

Tradicija kovanja nenavadnih kovancev, omejenih na enega ali drug dogodek, je ostala v moderni Rusiji. Istočasno zbirateljski kovanci niso bili omejeni na rublje. Pogosteje so ti dve kovanci za deset rubljev, kovanci za 2 in 5 rubljev, in seveda za 1 kovanec. Obstaja bolj redka denar iz plemenitih kovin, vendar je malo verjetno, da bo kdo plačal v trgovini: so veliko dražji od njihove nominalne vrednosti.

V spomin na Puškina

Alexander Sergeevich Pushkin - veliki ruski pesnik. Rojen 6. junija 1799. Prihodnji pesnik se je izobraževal v literarnem okolju. V otroštvu je Alexander preživel veliko časa s svojo babico, ki je za fanta najela varuško - Arino Rodionovno. Slednji je imel velikega vpliva na dečka.

Leta 1811 se je v St. Peterburgu odprl Tsarskoye Selo Lyceum. Tu je pesnik napisal prve pesmi, objavil prvo pesem "Pesniku prijatelju". V letih po liceju je napisal pesem »Ruslan in Lyudmila«.

Za prevelike svoboščine v delih leta 1820 je Alexander Sergeevich poslan v izgnanstvo, kjer začne svoj slavni roman v verzih - "Eugene Onegin". Nicholas I je dal Puškinu svobodo leta 1826, toda že leta 1828 je bil nad pesnikom ustanovljen nadzor. Pomemben dogodek je bila poroka Puškina leta 1831 z Natalijo Goncharovo. V teh letih so bila napisana znana dela: "Dubrovsky", "Kapetanova hči".

8. februarja 1837 je bil pesnik smrtno ranjen v dvoboju z Dantesom in umrl 10. februarja.

Zbiranje rublja s Puškinom

Leta 1999 je dvanajstletnica velikega pesnika izdala serijo kovancev s podobo Puškina. Mimogrede, to ni prvi rubelj s podobo Aleksandra Sergejeviča. V Sovjetski zvezi je bilo s Puškinom 1 rubelj, ki je sovpadal s 185. obletnico.

Sodobni kovanec je bil narejen iz redke zlitine, ki se imenuje Neulesiber, ki vključuje cink, nikelj in baker. Rubelj s Puškinom je bil izdelan na obeh kovnicah - Sankt Peterburgu in Moskvi, število izdanih kovancev je bilo do 10.000.000. Kljub tako veliki porazdelitvi je kovanec redko viden v obtoku.

Sprednji del kovanca (to je ime njegove sprednje strani, kjer se nahaja simbol, bančni simbol, kovnica in leto) se ne razlikuje od običajnega 1 rublja iz leta 1999. Toda na hrbtni strani (zadnja stran) je upodobljen portret pesnika, pod katerim je podpis Aleksandra Sergejeviča, in prikazuje tudi leta življenja. Nemogoče je pretiravati prispevek pisatelja, pesnika k ruski literaturi, ruskemu jeziku, za ohranitev pesnika na 10 milijonih kovancev - najmanj tega, kar je mogoče storiti. Stroški rublja z Pushkin se začne od 200 rubljev, pogosto stane več (vse je odvisno od stanja kovanca).

Skupnosti neodvisnih držav

Po razpadu Zveze sovjetskih socialističnih republik so predsedniki Rusije, Ukrajine in predsednika Vrhovnega sovjeta Belorusije 8. decembra 1991 podpisali sporazum o ustanovitvi Skupnosti neodvisnih držav v Belovezhskaya Pushcha. Postopoma so nekdanje sovjetske države postale del CIS. Zato so mednarodni odnosi dobili novo obliko. Vsaka država, ki je del CIS, je popolnoma neodvisna država, ima skupaj z drugimi udeleženci enake pravice.

Commonwealth vključuje: Rusijo, Ukrajino, Belorusijo, Azerbajdžan, Armenijo, Gruzijo, Kirgizistan, Kazahstan, Moldavijo, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan. Tako kot vsaka unija ima SND številne skupne cilje in načela, obstaja več specializiranih organizacij, ki so potrebne za reševanje ožjih vprašanj, pa tudi dve vojaški strukturi.

Zbiranje rublja CIS

Po razpadu ZSSR, nadaljevanju interakcije med nekdanjimi zavezniškimi državami, ki so obstajale skupaj več kot 70 let, je bila nujna sklenitev določene unije. Leta 2001 je Skupnost neodvisnih držav praznovala svojo prvo veliko obletnico - desetletje. V zvezi s tem dogodkom je časovno omejena izdaja kovancev "10 let CIS".

Tako kot rubelj s Puškinom ima kovanec leta 2001 precej standarden obraz in precej zanimiv vzvratni prikaz simbola CIS, kot tudi napis "10 let". Številka "10" je vidna iz enega kota, in "leta" - iz drugega, kar je tudi značilnost kovanca. Na število kovanih kovancev lahko vzamete vzporednico, njihov promet pa je tudi 10.000.000, in spet je iskanje kovancev v obtoku težko. Cena je nekaj sto rubljev.

Zbiranje kovancev je zelo zanimiva dejavnost. Zato morate skrbno ravnati z vsemi malenkostmi, ki spadajo v predajo. Nenadoma bo s Puškinom ali z desetletjem CIS?

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja