FoodPro Preloader

Večnamenski jež z vzorcem: vzorec, značilnosti in pregledi


V vrtcu je ježek iz čutila pogosto prihaja na razrede za otroke. Vzorec je preprost, vendar končna izdelava omogoča reševanje številnih izobraževalnih nalog. Felt, drape kot osnova - rodoviten material za otroške obrti. Je svetla, različne debeline, mehkobe, barv, ne prhanih. Proizvaja široko paleto slik: sadje, zelenjavo, živali, ptice, drevesa. Felt igra

V vrtcu je ježek iz čutila pogosto prihaja na razrede za otroke. Vzorec je preprost, vendar končna izdelava omogoča reševanje številnih izobraževalnih nalog. Felt, drape kot osnova - rodoviten material za otroške obrti. Je svetla, različne debeline, mehkobe, barv, ne prhanih. Proizvaja široko paleto slik: sadje, zelenjavo, živali, ptice, drevesa. Felt igrače se uporabljajo kot dekorativni ornament, apliciranje, razvojni priročnik. Oglejte si primer domače igrače s funkcijo ježa.

Dekorativni jež iz klobučevine

Vzorec je čvrst oval z gobcem, nosom, ušesi, listi, iglicami. Papirni vzorci se nanašajo na klobučevino. Vzela bo dva ovala z zaobljenim bež nosom, enim rdečim krogom nosu, dvema bež podolgovatima ušesi, desetimi cik-cak rjavimi iglami, dvema zelenima listema, rdečimi in sivimi kroglicami ter polnilom.

Prvič, na osnovi so vse podrobnosti, nato pa začnite z delom. Nato zašite sive oči, oblijte usta. Zdaj si nazhivlyaete nos, nadev s poliester polnilo, zategnite nit. Nadalje od konca šivate igle na polovice ježa. Na četrti trak igel, šivanje na ušesa, in na prvi, na liste in jagode. Zdaj šivala ježeve polovice, šivala nos, napolnila z poliestrom, zaključila delo s tajnim šivom.

Rezultat je bil večnamenski jež iz klobučevine. Če zašijete zanko, bo igrače za božično drevo. Če naredite enostranske ježe in jih zašijete na dolg trak, se bo pojavil prvotni festoon.

Kako uporabljati?

Ta jež je dober kot aplikacija za oblačila, torbe, nahrbtnike. Nato se prilegajo tanki občutki. Nos bo tanek in sintetični začinski material ne bo potreben, to pomeni, da bo plovilo ravno, enostransko.

Če uporabljate različna polnila iz žitaric, stročnic, semen, semen, glasbe, dobite klopot. Nato polnjenje poteka vzporedno s šivanjem. Na primer, napolnite glavo z ajdo, šivite ježa, napolnite ga z poliestrom, obrobite ga skozi dve vrsti igel, prelijte s proso in zašite celotno obrtno delo. Recenzije mame pravijo, da se tudi najmanjši otroci s takšnimi igračami igrajo, ker ustvarjajo različne zvoke in so tako prijetni na otip.

Zahvaljujoč več vrstam igelam, je razvit ježek iz klobučevine. Vzorec sadja, jagodičja, zelenjave, gob, listov, cvetov je narejen na vsaki predlogi iz otroške barve. Potem naj bi bile ježke igle dolge, narejene iz trdega filca, tako da bi se »pridelki« vstavili v žep. Tak hedgehog se lahko uporablja kot igrače za didaktične razrede, gledališke predstave ali kot del knjige, ki se razvija.

Jež kot didaktični dodatek

Otrok naj bo obdan z različnimi igračami, njihov primer pa lahko pokaže splošne in značilne znake videza v primerjavi z ljudmi. To naredite tako, da natisnete šablone ježkov in drugih živali iz barve, razrežete dele, prevedete v klobučevino.

V tem primeru morate razmisliti o nalogi usposabljanja priročnika. Če razvijete senzorične senzorje, popestrite polnilo (grah, fižol, ajda, čičerika, proso, zdrob, sušena zelišča, okusi, sol, bombaž, sintepon), teksturo in barvo tkanine za dodatne elemente (drap, saten, bombaž, volna, krzno), priključek "obrezovanje" (lepljivi trak, gumbi, gumbi, zadrge, strune).

Če želite utrditi govor, matematične, kognitivne sposobnosti, razmislite o dodatnih elementih. To je lahko hedgehog s srcem, zelenjavo, sadjem, geometrijskimi figurami, gobami, cvetjem, transportom ... S temi elementi lahko ježa vržete v pravljico, igrate psiho-gimnastične ali prstne igre, fizične vaje.

Izobraževalna knjiga

Gre za veliko knjigo tkanin s številnimi junaki, predmeti, ki se premikajo in so drugače pripeti na strani. Običajno je ena knjiga posvečena eni pravljici, zgodbi in vsaka stran postopoma razkriva zaplet. Zato je dejanje najprej skrbno premišljeno, manipulira s predmetom na podlagi anatomske starosti in individualnih značilnosti otroka.

Nato določite velikost knjige, znake, predmete. Izdelali so svoje vzorce na različnih tkaninah. V tem primeru je lahko vzorec ježa iz klobučevine za razvijajočo se knjigo v več različicah glede na oblačila, videz, višino. Šivajte vse odstranljive predmete, ki so pritrjeni na velcro, gumbe, gumbe. Pomagajo spremeniti glavnega lika. Na primer, bila je pravljica o ježku in postalo je približno piščanca.

Poleg tega lahko znotraj teksture, zvoka, vonja obstaja drugo polnilo. Na primer v notranjosti breskev je eno veliko seme, jabolko se šumi, jagode prekrijejo semena. Nato na straneh knjige (še ne prepletene skupaj) imate vpetje, strune s predmeti.

Primer ene knjige

Mlajši otrok, manjše so strani, ki bi jih knjiga morala imeti. Na primer, pravljica o ježku in njegovih prijateljih. Vso jutro je jež Temka mislil, da mu bodo za rojstni dan predstavili prijatelje. Mogoče je Bunny pripovedoval divje rože in Mishka bi naredila torto ... Čakala na prijatelje, se je Temka odločila za sadje.

Ko je prišel, so prijatelji pričakovali ježa z darili. In kaj je bilo Temkovo presenečenje, ko je Bunny predstavil žive rože v loncu, ki bo navdušil rojstnega človeka že vrsto let. Da, in Mishka se je odlikovala na ta praznik, ko je predstavila mavrično preprogo. Vsi skupaj so pili čaj in odšli na igro na travniku.

Na podlagi ploskve naredite tri različice treh junakov (medved, zajček, jež). Iz čutnega vzorca naj bo v profilu, polni obraz, z različnimi čustvi. Kako razmišljate o elementih? Cvetje na travniku z različnimi nosili, dolžino stebla, število cvetnih listov ali žuželk. Torta bo z različnimi polnili in odstranljivimi jagodami, okraski. V lončnem cvetju, zahvaljujoč čipkam, lahko spremenite srednji gumb.

Razvoj preproge

Pri izdelavi knjige se porabi več časa za šivanje zunanje tkanine in obloge, da se vse strani pritrdijo na pokrov. Postopek šivanja lahko poenostavite in izdelate igro za razvoj. Lahko se šiva celo ali obliži. V prvi izvedbi boste potrebovali tkanino za sprednjo in zadnjo stran preproge, podlogo (poliester, otroško staro odejo).

Prvič, na obraznem tkivu so predmeti, aplikacije. Nato izperite potrebne elemente, pritrdilne elemente. Trdna preproga je lahko poljubne geometrijske oblike, s predmeti različnih velikosti, lahko pa je tudi gotova slika (sonce, polž, avto, ribnik, drevo, jež). Od klobučevine vzorec ni izdelan iz celotne preproge, temveč iz posameznih majhnih delov (delov obraza, zelenjave, sadja).

Patchwork mat je medsebojno zamrežen enoten kvadrat, pravokotnik, trikotnik, poligon. Takšni izdelki so enostavni za izdelavo, saj se aplikacije, žepi, zadrge zašijejo v majhne kose. Nato se sprednja stran preproge zašije z enodelno oblogo in napačno stranjo.

Darilni set "jež"

Ježi kot darilo bodo navdušili odrasle in otroke. Tukaj je nekaj idej:

 • Komplet igrač z igračami;
 • niz družinskih ježkov v obliki rokavic, kot je lutka Bibabo;
 • volumetrični tekstilni ježi (vzorci za šivanje mehkih igrač, o katerih smo govorili zgoraj);
 • predpasnik za steklenice v obliki živali;
 • komplet aplikacij za oblačila;
 • copati v obliki ježev;
 • valovite blazine;
 • ležalniki za ježe;
 • Jež-mat za kopalnico;
 • naslovnica beležnice, dnevnik;
 • ježek na grelniku vode.

Na primer, za šivanje tekstilnega ježa boste potrebovali dva prazna telesa, en trebuh, igle, nos, oči. Dve polovici telesa se zašita s trebuhom, ostane luknja. Napolnite ježa s poliestrom, prilagodite obliko, zašite šiv s skritim šivom.

Naslednji krog baits, dal polnilo, zategnite nit, šivalo nos na obraz. Za oči jemljite velike črne kroglice. Zdaj je treba šivati ​​igle. Lahko so obarvani majhni kvadratni obliži, listi umetnih jabolk, sakura ali vijolice, klobučevina in krzno. Igle se bodisi šivajo posebej za telo, bodisi šivajo dele telesa z obliži, preden jih šivamo skupaj z trebuhom.

Malo nasvetov

Lahko dobite poljuben jež (s svojimi rokami). Vzorci so primerni kot posebni, za šivanje igrač in kopirani iz barvil ali pa so izdelani sami. Pred šivanjem se odločite o namenu izdelka, pripravite ves material in nadaljujte s šivanjem. Felt igrače so sešiti na obraz, in tkanine - od znotraj, tako da ne pozabite na šiv dodatki.