FoodPro Preloader

Kaj lahko skupaj igrate doma? Zabavne domače igre za dva udeleženca


Ni skrivnost, da otroci potrebujejo pozornost. Včasih se odrasli sprašujejo, zakaj je zdrava, dobro nahranjena otrok poredna? Samo na ta način želi pritegniti pozornost. Z otrokom je vredno igrati zanimivo igro, kako namesto solz dobi nasmeh, v hiši pa se sliši veseli smeh. Tudi odrasli se včasih ne motijo ​​igrati. Pomembno

Ni skrivnost, da otroci potrebujejo pozornost. Včasih se odrasli sprašujejo, zakaj je zdrava, dobro nahranjena otrok poredna? Samo na ta način želi pritegniti pozornost. Z otrokom je vredno igrati zanimivo igro, kako namesto solz dobi nasmeh, v hiši pa se sliši veseli smeh. Tudi odrasli se včasih ne motijo ​​igrati. Pomembno je, da izberete pravi zabavni program za vsako starostno skupino.

Kaj lahko igrate doma skupaj z otrokom do 2 let

Veliko se morate pogovoriti z otrokom, mu pokazati gospodinjske predmete, na igriv način mu povedati, kaj je to. Nekateri otroci se bojijo hrupnih gospodinjskih aparatov, začnejo jokati, ko mama vklopi sesalnik, mešalnik. Preden začnete uporabljati te domače pomočnike, morate predvajati zvoke z otrokom. Povej otroku, da bo zdaj sesalec tja naredil takole: "Rrrr." Naj otrok ponovi te zvoke s seboj. Preden začnete uporabljati mešalnik, obiščite vaš najljubši čad. Takšna zabavna igra bo otroku všeč in bo naučila, da se ne bojijo hrupnih instrumentov.

Kaj lahko igrate doma z otrokom te starosti? Otroci v tej starostni skupini z veseljem zbirajo in razstavljajo piramide. Igra opravlja pomembno funkcijo - razvija gibljivost, razmišljanje. Otrokom pokažite, kako v škatlo z luknjo namestiti ustrezne kose. Otrok ga bo zagotovo odnesel.

Za dolgo časa za zabavo ene igre, ne more. Po mirni igri se z njim glasno in zabavno. Otroka lahko otresete na domači gugalnici ali pa na nogi, kjer izgovarjate znane pesmi. Če mati potrebuje gospodinjska opravila, lahko otroka postavi v visok stol in se igra z njim v »Raven vranu«, v »Laduškem«. Naj pokaže s prsti, kako je kuhal štirideset kaše, kako so mu roke poletele in sedel na glavo. To je tisto, kar lahko skupaj z otrokom igrate doma.

2 do 7

Otroci te starosti potrebujejo bolj zapletene igre. Dekleta radi vadijo z lutkami. Sedite zraven svoje hčerke in pokažite, kako nahraniti lutke iz servisa za igrače, jih položiti v posteljo. Dojenčki te starosti so res všeč igre vlog. Lahko kupite otroški igralniški kompleks. Na voljo je hladilnik za igrače, štedilnik in celo kuhinjski aparati za otroke. Otrok bo vse ponovil za mamo in odrastel kot prava hostesa.

Fantje imajo radi igre, kot so avtomobili in letala. Nekateri iz otroštva kažejo, kako so oblikovalci pravi. S takimi otroki lahko igrate "Lego", ki kaže, kako zgraditi to ali tisto strukturo. Mlajši otroci kupujejo velike dele oblikovalca. Za sina 6-7 let lahko kupite dele in manjše. On bo zgradil garažni kompleks, tam dostavil svoja vozila, dal male moške, ki so prav tako vključeni, kot želi.

Otroci radi in zabavne domače igre za dva. Skrijte v zameno z otrokom nekaj predmeta, igranje v "hladno-vroče." Navijači najljubšega otroka in skrivalnice. Neverjetno je, koliko mest v stanovanju je za to zabavo. Če se to zgodi v državi, jih je še več na prostem.

Od 2 do 7: še naprej se zabavamo in razvijamo

Obstajajo tudi družabne igre za dva doma. Otrokom je všeč otroški loto s slikami, mozaikom, navijanje čipke skozi živalske in rastlinske figurice. Otroku lahko kupite celo igralnico in pokažete, kako se z njo spopasti. Zanimivo je, da dva sestavita zgodbo in jo igrajo v vlogah s pomočjo likov ali likov lutkovnega gledališča.

Otroci te starosti kupujejo učne računalnike. Z elektronskim umom je zanimivo tudi igrati skupaj. Otrok se nauči izgovarjati pisma, pisati in brati. V obliki igre se lahko naučijo besede ne samo v ruskem, temveč tudi v tujih jezikih.

Otrok bo prav tako igral z užitkom v magnetni abecedi. Hkrati lahko mama nadaljuje z delom, pove otroku, katera beseda naj bi mu naredila, in spodbudno za pravilen odgovor.

7 do 12 in več

Zdaj, o tem, kaj lahko igrate doma skupaj v tej starosti. Lahko so uganke. Če jih dobimo, je treba izhajati iz značaja otroka. Nekateri lahko ure zbirajo velike slike iz majhnih delov. Za druge tak poklic hitro postane dolgočasen. Za zadnjo skupino otrok je priporočljivo kupiti sestavljanko, sestavljeno iz več velikih delov. Z otrokom zbirajte sliko in mu pomagajte.

Šolski otroci so igre, kot je mafija, monopol. Prav tako se lahko igrajo skupaj, kot pri damah, šahu. Ta lekcija je primerna ne samo za otroke, ampak tudi za odrasle. Če dva prijatelja ne vedo, kaj storiti, lahko tekmujeta z igranjem teh intelektualnih iger.

Takšno razvedrilo trenira spomin, uči logično razmišljanje, kot je naslednja igra. Za njo, odvisno od tega, ali sodelujejo otroci ali odrasli, se vzame 4-7 predmetov. Ena oseba si zapomni svoje mesto na mizi in se obrne proč, druga pa bo v tem času spremenila položaj ali spremenila 2-3 točke na mestih. Tisti, ki se je obrnil, bi moral videti in povedati o spremembah.

Igramo zabavno in pametno

V starejši starosti so otroci vedno bolj privlačni za računalnik. Lahko se igrate s tem čudežem tehnologije, vendar poskušajte imeti sina ali hčerko nekaj časa za njim. Igrajte skupaj z otrokom v računalniških igrah, ki so namenjene dvema. Na primer, v Chronicles of Narnia. Skupaj boste hitro zaključili oglede in se spopadli z nalogo. Po tihih igrah - aktivni.

Če je v družini več kot en otrok, lahko doma ustvarjate igre za dva otroka (in še več) na poti. Pustite, da po bivanju pri računalniku tekmujejo, ki bodo hitro 10-krat hitreje pritisnili ali uporabili izvijač za sprostitev stare police. To je bolj primerno za fante. Dekleta lahko pripravijo nekaj okusnega za večerjo. Tako bo igra združena z ugodnostmi.

Odrasli v igrah prepogosto postanejo otroci. Nekateri skrbijo, ko izgubijo. Dve odrasli lahko igrata igre s kartami. Obstajajo veliko. Pikado bo pomagalo pokazati natančnost očesa. Agility lahko vadite tako, da igrate Twister. V tem primeru noge in roke položijo na kroge te barve, ki kažejo ruleto. Domino je odlična igra za dva odrasla člana. Če sta se zbrali dve prijateljici, lahko poskušata pojejo drug drugega. Eno ali drugo bo zategnilo pero.

Igre za dva doma: povzemajo zgoraj navedeno

Kot lahko vidite, ima vsaka starostna kategorija svoje igre. Zelo majhni otroci uživajo v igri s piramidami in mehkimi igračami. Otrokom in glasbenim tečajem lahko ponudite pesem z njimi, za ples. Otroci starejše starostne skupine tako verjetno ne bodo deležni. Radi imajo intelektualne dejavnosti. Privlači jih računalnik. Pomembno je, da otroku ne dovolite, da sedi za računalnikom dolgo časa, ampak ga poskušajte odvračati z drugimi zanimivimi dejavnostmi. Z njim lahko igrate karte, naredite model ladje, letalo skupaj, nato pa jih preizkusite tako, da jih spustite v nebo ali pošljete dom v kopel. Veliko ljudi je všeč setov "Young Chemist" (astronom, botanik). Odrasli bodo našli tudi zabavo. Lahko začnete z mobilno igro "Twister" in zaključite s tiho - šah ali kartico.