FoodPro Preloader

Origami waterlily. Različne tehnike zlaganja


Vedno je zanimivo izvedeti, kako zložiti nov origami model. Ustvarjanje vodne lilije je najboljši način za razvijanje vaših spretnosti v zložljivih oblikah. Mimogrede, model vodne lilije je zelo lep in priljubljen. Vsak hobi je predvsem užitek pri ustvarjanju novega. In umetnost origami prav tako ponuja izjemne priložnosti za razvoj domišljije. Origam

Vedno je zanimivo izvedeti, kako zložiti nov origami model. Ustvarjanje vodne lilije je najboljši način za razvijanje vaših spretnosti v zložljivih oblikah. Mimogrede, model vodne lilije je zelo lep in priljubljen.

Vsak hobi je predvsem užitek pri ustvarjanju novega. In umetnost origami prav tako ponuja izjemne priložnosti za razvoj domišljije.

Origami vodne lilije to storite sami

Vsak ljubimec si lahko zamisli, kako izboljšati svoj najljubši model ali izdelati obrt v novih nepričakovanih barvah. Vendar obstajajo modeli, ki ne potrebujejo izboljšav. Še en bonus. Origami waterlily - cvet, ki ne zbledi in ne zbledi.

Kako narediti takšen cvet z lastnimi rokami? Treba je izbrati model, ki se zdi najbolj eleganten, in se naučiti izvajati vse določene akcije v skladu s shemo.

Papir iz vodne lilije. Najbolj priljubljen model

V tem članku bomo pokazali, kako zbrati najbolj privlačen model papirnate lilije. Ta številka v izvedbi je povsem preprosta. Iz listov papirja dveh barv je treba izrezati enake pravokotnike. Za prvo vrstico je uporabljena 8 zelena. Za 2 in 3 vrstice - 16 belcev. Deli se seštejejo v določenem vrstnem redu. Nato sta v zeleno vstavljeni 2 zeleni ali 3 beli podrobnosti. Vse praznine so med seboj prepognjene in vezane na sredino z navojem.

To je osnova. Iz središča so ti cvetni listi porazdeljeni v enakih intervalih, dokler ne dobimo kroga. Potem robovi obrnejo enega za drugim in ustvarijo cvetne listiće. Prvič, zgornji elementi, nato pa pojdite na dno.

Da bi našli pravo barvo papirja za lilije, je bolje, da se zanašate na svoje dojemanje. Zgoraj je prikazan klasičen cvet - bel z zelenimi listi. V zadnjo vrstico se doda obdajajoči element - rumeno jedro dveh majhnih elementov. Konec koncev, včasih želite in eksperimentirate.

Origami waterlily v 15 minutah. Shema

Še en priljubljen vzorec vodne lilije v klasičnem slogu origami. Vse je narejeno brez škarij. Za obrt potrebujete le en kos papirja, po možnosti velik A4 list in izrežite kvadrat. Iz enega kvadrata se izkaže tako čudno delo.

Torej, kako narediti origami "vodno lilijo"? Morali boste krmariti po standardni grafični shemi.

Prvi korak v postopku zlaganja je dvakratno upogibanje kvadrata in prepogibanje vogalov na sredino. Nato se označijo naslednji koraki. Papir se upogne vzdolž linij, prikazanih v 3. koraku. Nato se ti vogali zložijo v „žep“ v obliki romba z enakimi koti. Robovi romba morajo biti potisnjeni tako, da niso vidni.

Naslednji koraki se izvajajo na drugi strani papirja. Zato obrnemo list in naredimo majhne upogibe, kot v 7. koraku. Znova obrnemo obdelovanec in nadaljujemo s končnimi koraki, ki so prikazani kot številke 8 in 9. To pomeni, da zavrtimo venčne liste in jim damo želeno obliko lotosa.

Vodna lilija kot praznična dekoracija

Ta čudoviti vodni cvet v vaši zbirki papirnatih obrti bo navdušil vsa gospodinjstva in goste.

Origami waterlily se odlično prilega vsaki notranjosti. In lahko jih naredite veliko, vsak v svojem tonu. Na počitniški mizi se to plovilo pogosto uporablja kot stojalo za sveče. Izkazalo se je, da je zelo izvirno.

Papir iz vodne lilije. Tehnika mokrega origamija

Nekateri oboževalci raje uporabljajo tehniko mokrega origamija, ko izdelujejo rože. Tako izdelana vodna lilija Origami je zelo podobna pravemu cvetju. Toda delo s takšnim papirjem je težje. Papir je izbran za določeno gostoto. Med zlaganjem se listi prevlečejo z rahlo vlažno gobo ali poškropijo. Toda papir ne sme biti dobesedno moker. Tako rahlo navlaženi deli so sestavljeni po vzorcu, nato pa so nežno položeni. Ko se taka origami vodna lilija izsuši, se ohranijo vsi ovalni prehodi in krivulje, ki so jih želeli dati.

Ampak morate biti zelo previdni, saj se moker papir enostavno raztrga. Razvija se le v eni ali dveh plasteh. Volumen je pritrjen na model s prekrivanjem plasti papirja, namesto ponavljajočega se upogibanja, kot pri klasičnem origamiju.

Modularni origami

Kaj je zanimivo o modularni origami "vodna lilija"? Ta model je zagotovo eden najlepših origami. Če želite zgraditi tako obsežno veličastno lilijo, morate pripraviti precej modulov, od katerih so običajno zgrajene vse take obrti. Za podlago cvetov so sprejeti zeleni elementi - morajo narediti 318 kosov; Za cvet je izdelanih 300 elementov.

To lahko storite, kot je prikazano na sliki: rdeča roža z dodatkom rumenih barv. Vendar je bolje omejiti na enobarvni cvet, dokler se amater ne nauči dodajati vzorca gladko in brez napak. Konec koncev, je zaželeno, da shema "poravnana" v glavi, in nato prosto ustvarite svoje risbe.

Izvajamo podporo za zeleno ploščo. Narejen je iz 6 enakih diamantov, ki so med seboj pritrjeni. Začnemo z 1 podrobnostjo, z vsako vrstico povečamo njihovo število na 7. Iz osme vrstice ponovno zmanjšamo število elementov na eno. Enako shemo uporabljamo za vsakega od 6 spodnjih rež. Kombinirani so v bazi s 3, 4 moduli.

Nadaljujemo z montažo glavne cvetlice. Na enak način, kot so nastale spodnje cvetne liste, naredimo prve elemente rože. Dva dela povežemo v prvi modul kroga, nanje pa dodamo 3 elemente tretje vrstice. Torej do 5 vrstic, nato pa ponovno združite v en element v zadnji vrsti.

Na cvetni listi v prostem prostoru na enak način dodajte še druge module. Po vsaki vrstici so elementi rahlo prepognjeni v nekakšen kokon, tako da oblika izgleda kot prava cvet. Dokončamo, dokler ne izginejo podrobnosti. Včasih je v središču še ena cvetica drugačne barve.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci