FoodPro Preloader

Fofucha - foamiran lutke. Mojstrski razred s fotografijami


V zadnjih nekaj letih se je v Rusiji zgodil resničen »lutkovni razcvet«. Craftswomen ustvariti mojstrovine v različnih stilov. To so vse vrste lutk, narejenih iz papier-mâchéja, gline, plastike in celo iz umetnega gume suede - foamiran. Smešne lutke Fofucha (iz foamirana) prihajajo iz vroče Brazilije. Te čud

V zadnjih nekaj letih se je v Rusiji zgodil resničen »lutkovni razcvet«. Craftswomen ustvariti mojstrovine v različnih stilov. To so vse vrste lutk, narejenih iz papier-mâchéja, gline, plastike in celo iz umetnega gume suede - foamiran. Smešne lutke Fofucha (iz foamirana) prihajajo iz vroče Brazilije. Te čudovite "Tropican" že ustalil v Rusiji. Rokodelke naše države ustvarjajo bizarne podobe, tako da se lahko otroci igrajo z lutko ali tako, da okrasijo notranjost in se prilega določeni priložnosti.

Foamiran lutka je lahko čudovito darilo za otroka in odraslega, na primer do novega leta ali 8. marca, do dneva zdravnika ali do rojstva otroka.

Ustvarjanje lutke foamiran z lastnimi rokami. Kaj je potrebno za to?

Z veliko željo je mogoče takšnega otroka narediti ročno. Za to potrebujete foamiran mesne barve in več barv, ki so primerne za barvo las, oblačil in dodatkov kunčice. To je treba izbrati debelejši, ne glede na vrsto proizvodnje (Iran ali Kitajska).

Da bi uspeli, še vedno potrebujete

  • Penasta krogla kot osnova za glavo in manjše kroglice za stopala, penasti stožec - osnova za telo.
  • Precej debela žica. Uporablja se kot osnova za noge in pritrdilni element med glavo in telesom.
  • Železo. Brez kakršnegakoli načina je potreben, da se ogreva foamiran, da je plastičen in primeren za delo.
  • Lepilo Zaželeno je imeti pištolo za lepilo in instantno lepilo (najboljši trenutek je »Crystal lepilo-gel trenutek«).
  • Škarje Potrebovali boste navadne škarje in manikuro (za majhne dele). To bi bilo super, če so škarje z dvignjenim robom, lahko naredijo lep rob oblačil ali kodre za lase.
  • Spajka ali zobotrebec. Primerni so za prenos vzorca na foamiran.
  • Barve (akrilne) in pastelne ali rdeče in senčne. Vse to je lahko koristno za risanje obraza mladice.
  • Za oblačilne predmete lahko uporabite ne le foamiran, temveč tudi vezavo, čipko, čipko, odvisno od tega, kakšno podobo si zamišljamo.
  • Za tiste, ki najprej izdelajo lutko foamiran - mojstrski tečaj.

Začnimo Spodaj je podroben mojstrski tečaj "Kako narediti lutko iz foamirana". Nič ni zapletenega glede tega.

Majstorski razred "Lutke Foamiran"

Vse se začne z načrtom. Prvi korak je ustvariti podobo ali poiskati primerno med številnimi fotografijami lepot ročnih izdelovalcev. Nato pripravite vse, kar potrebujete in pridite na delo.

Najtežje noge bodo tehnično (noge s čevlji) in glava. Da bi ustvarili foamiransko lutko, bo mojstrski razred s fotografijami po korakih zelo olajšal nalogo. Tukaj morate nežno segreti železo, ki je penjeno na likalnik, in povlecite pene. Krogle za noge je treba rezati, kot je prikazano na sliki, in zlepljene skupaj. Kos kožne barve, ogreta pena, tesno ovita okoli obdelovanca in odseka robove. Izrežite podrobnosti sandalov in nalepite noge.

Malo potrpljenja in uva bo naredila čudovite lutke iz pene. Master razred bo korak za korakom opisal vse korake tega procesa.

Nato je treba palice ali koščke žice (nekoliko daljše od dolžine noge) oviti s koščki trdne pene in položiti eno stran v stopalo, drugo pa v stožec. Zlepite sklepe.

Cut in lepilo podrobnosti obleko in dekoracijo, da vzorec na ročaj in lepilo vse skupaj.

Ročaji se lahko preprosto izrežejo in prilepijo, nato pa se iztečejo ravno in ležijo lepo vzdolž telesa. In lahko naredite ročaje obsežne, kot noge. To zahteva žico takšne dolžine, ki mora biti roka in malo več. Na eni strani zlepimo rezano dlan, zavijemo celotno žico s koščkom foamirana več zavojev, tako da na nasprotni strani dlani ostane rahlo štrleč vrh. Ročaj je pripravljen, lahko se prilepi v telo, se drži in upogne, kot želite. V ročajih za lutko lahko daš šopek, torbico ali karkoli, vendar lahko pustiš samo nič.

Ko nadaljujemo do glave. To je ključni trenutek. Foamiran v barvi telesa je treba ogreti in raztegniti na polovico krogle, poskusiti ga potegniti še malo čez črto, ki označuje polovico na samem krogli. Edge robovi. Na enak način delamo tudi lase z zadnje strani žoge. Spoji lepila in okrasijo lase, kot je prikazano na slikah ali po volji. Iz izrezanih trakov iz foamirana lahko tkate kite ali pa jih ovijete na svinčnik ali pero in jih segrejete na likalnik, dobite kodre, ki so prilepljeni na lase.

Žico ali nabodalo vtisnemo z eno stranjo v glavo, drugo pa v telo in jo zlepimo. Takšna srček lahko sama stoji na nogah, lahko pa jo tudi posadimo na robu police, upognemo se na kolena nog ali pa zalijemo na čudovito originalno stojalo.

Očitno je, da so lutke foamiran v mojstrskem razredu s fotografijami po korakih preprosto narediti, čudovita lutka pa je pripravljena, še vedno je treba slikati obraz.

Slika obraza lutke Fofucha

Ponavadi je obraz takšnih pupae narisan kar se da preprosto. Uporabite lahko črno akrilno barvo in narišete dva kroga, luknjo, točko nosu in linijo nasmeha. Risanje cilij in belih točk bleščanje na oči. Rjavkasta lutka je lahko prava rdečila s pomočjo gobice ali krtače.

Na splošno lahko na obraz vlečete popolnoma nič: radosten, zmeden, žalosten, zasanjan, karkoli. Tu so primeri obrazov za foamiransko mladico, ki jih lahko preprosto narišete.

To so lutke foamiran, ki vam bodo pomagale dokončati delo.

Zaključek

Kvalificirani ročno izdelani mojstri prodajajo edinstvene lutke in svojim strankam ponujajo mojstrski tečaj korak za korakom, da jih naredijo z lastnimi rokami. Nič ni zapletenega glede tega. Lutke iz foamirana, mojstrski razred za njih ali cele komplete za ustvarjalnost lahko kupite ali predstavite kot darilo tistim, ki ljubijo iglo.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo