FoodPro Preloader

Kako kvačkati psa: shema in opis


Zdaj, ko je jesen že dolgo prišla zunaj okna, se ponavadi odvijajo večeri doma, nekje okoli kavča v dnevni sobi in miza v kuhinji. Svetujemo vam, da spremenite tradicijo in naredite nekaj zanimivega. Na primer, preberite ta članek o tem, kako kvačkati psa, in potem naredite čudovito igračo, ki bo navdušila vas in vaše ljubljene. Pomagati

Zdaj, ko je jesen že dolgo prišla zunaj okna, se ponavadi odvijajo večeri doma, nekje okoli kavča v dnevni sobi in miza v kuhinji. Svetujemo vam, da spremenite tradicijo in naredite nekaj zanimivega. Na primer, preberite ta članek o tem, kako kvačkati psa, in potem naredite čudovito igračo, ki bo navdušila vas in vaše ljubljene.

Pomagati naravi

Ker bodo naši kvačkani psi majhni, ne bi smeli zanje kupovati novih. Takšne pletene igrače so priročne, ker so sestavljene iz ogromne količine ostankov, ki jih ni nikjer dati, vendar je vsekakor škoda, da jih izpustimo.

Zato bo kvačkani pes, katerega shema se bo nadalje razpravljala, sestavljen iz vseh kosov preje, ki ste jih prej kopičili. Tako se bomo ne samo znebili nepotrebnih odpadkov, temveč tudi podprli Leto ekologije v Rusiji, saj ta tema predvsem vpliva na nas.

Seznami neskončnosti

Seveda, za kljuko psa, sheme in opis, o katerem bomo razpravljali kasneje, morate pripraviti vsa orodja in materiale. Vse lahko najdete v vsaki trgovini za ustvarjalnost ali obrt.

 • Hook. Izbrati ga je treba glede na velikost vaše preje, o kateri bomo razpravljali malo kasneje. Poleg tega, ko kupite tako pomemben del pri pletenju, kot kavelj, veliko pozornosti posvetite pritrditvi ročaja in podnožja. Na tem mestu se pojavijo hitre napake, ki posledično ovirajo delo. Poleg tega proces kvačkanja ne bi smel priti v neugodje v vašo roko, še manj pa bi pustil odtise na njej.
 • Preja Več o tem lahko izveste podrobneje.
 • Gumbi in dekorativni elementi. Potrebovali jih bodo za ustvarjanje psovskega obraza. Najbolje je, da izberete možnosti na skritem nosilcu, ki ne bo viden na sprednji strani igrače.
 • Polnilo. Njegova izbira je tudi vaša, vendar se je treba zavedati, da naj bi kvačkani pes, katerega shema bo obravnavana pozneje, ostala mehka tudi po pranju, se hitro posušila in se enostavno očistila umazanije.

Mehak zagon

Kvačkani pes, katerega opis najdete v nadaljevanju, ne bo mehak, če je narejen iz trdega in trnovega niti. Zato je vredno odgovoren pristop k izbiri preje, še posebej, če nameravate še naprej darovati ali dati igračo za majhne otroke.

Za njih je lažje, kot lastnike občutljivih palm, razumeti to potrebo po mehki preji. Navsezadnje bo samo mehka igračka privabila ljudi in jih prisilila, da se znova in znova dotikajo prijetne pletene vrvice. Prav tako bodite pozorni na barve. Ne smejo biti žalostne in grde. Raje svetle odtenke, ki bodo s svojim bogastvom in veselostjo dvignili vaše razpoloženje. Kot smo že povedali, je uporaba starih hank dobrodošla!

Tajni znaki

Pred kvačkanjem psa se morate seznaniti s pogoji. Če ste usposobljeni pletenec, ki že ima dolgoletno prakso za hrbtom, potem vas ta poznanica verjetno ne bo presenetila. Za samo začetnike pa informacije spodaj ne bodo odveč.

 • SB je en kvačkanje in osnova vsakega kvačkanega izdelka. Ponavadi v igračah ne uporabljate zank druge vrste, saj so to najbolj primerne. Prilegajo se tesno drug drugemu, s čimer ustvarjajo eno samo mrežo, skozi katero ne pride do polnila. Poleg tega bo igrača trajna.
 • KA - Obroček Amigurumi. Pogosto se uporablja tudi pri izdelavi majhnih igrač, kjer morate vse narediti natančno.
 • PR - presežna zanka.
 • UB - povratna zgornja, spodnja zanka.

Kako kvačkati psa: opis postopka, podrobnosti dela

Čas je, da preidemo neposredno na proces izdelave igrač. Vsi ukrepi bodo podrobno obravnavani, tako da bo ta lekcija koristna za pletenje oboževalcev na vseh ravneh.

 1. Začnimo s telesom: v amigurumi prstanu (CA) zberemo 6 ne-nakida stolpcev (SBS). V drugi vrstici v vsakem stolpcu pletemo dva stebra brez kvačkanja (SCN), s čimer povečamo in dobimo 12 zank na koncu.
 2. V naslednji vrstici se priraste vsako drugo zanko, na koncu je 16 pripravljenih stolpcev. Nato nadaljujemo po enakem načelu, vendar že povečujemo v vsakem tretjem stolpcu brez odeje (RLS). Na koncu vrstice dobimo 24 zank.
 3. Nato spremenite barvo niti nadaljujte s pletenjem, s čimer povečate vsak četrti stolpec brez nakida (sc). Rezultat mora biti 30 zank. V tem trenutku je telo doseglo najširšo točko in se zmanjšuje. Vsako četrto zanko je treba opraviti. Trenutno je prav tako vredno napolniti tele, skrbno porazdeliti sintetični olje ali kakšno drugo polnilo.
 4. Ko smo na koncu vrstice prejeli 24 vrstic brez nakida, nadaljujemo z zmanjševanjem vsake tretje zanke, v naslednji vrstici pa moramo zanke spustiti vsako drugo zanko. Ko je na koncu samo 6 stebrov brez nakida, jih zmanjšajte vse, pritrdite nit in ga na kratko razrežite.

Glava in dva ušesa

Kako zavezati psa glavo in ušesa? Preprosto sledite navodilom.

Pletenje se znova začne na podlagi telesa igrače: izdelan je amigurumi prstan in v njega je zbranih 6 kolen, ki niso nakida. V naslednji vrstici se priraste vsako drugo kolono, nato v vsaki tretjini, nato pa v vsakem četrtem stolpcu brez quiche (sc).

V šestem zaporedju je treba prirast v vsakem petem stolpcu, v sedmi pa v vsakem šestem stolpcu brez odeje (RLS). Na koncu te vrstice naj bo 42 stolpcev, ki jih bomo povezali do 14. vrstice.

Med 14. in 15. vrstico morate postaviti oči našega psa, tako da med njimi ostane 5-6 stolpcev brez kvačkanja (SCN). V petnajsti vrsti je treba zmanjšati vsako šesto zanko: 36 zank na koncu vrstice.

Brki, tace in rep

Zdaj bomo povezali preostale elemente naše igrače: ušesa, tace in gobec. Vsi se ujemajo s splošnim načelom, kot sta glava in telo, in začneta z amigurumi prstanom.

Pletene ušesa, kot tudi glavo, pletemo do tretje vrstice, ko dobimo 18 zank, ki se ponavljajo še tri vrstice. Potem naredimo zmanjšanje vsakih pet zank, dobimo 15 stolpcev brez enega kvačkanja in spet tri vrstice.

Ko v naslednji vrstici zmanjšate vsako četrto zanko, pletite še dve vrsti. Na koncu odrežemo nit, prepolnemo ušesce in šivamo njen odprti del z ostanki navoja.

Ustvarjamo gobec iz običajnih amigurumi prstanov in presežnih zank, zahvaljujoč katerih dobimo ravno krog, iz katerega moramo zapustiti nit za nadaljnjo firmware.

Pletene štiri noge na istem načelu. Začnemo z amigurumi obročem s šestimi stebri brez kvačkanja (sc). Nato v drugi vrsti povečamo vsako drugo zanko in nato vsako tretjo. V teh 12 stolpcih smo plesti, v naslednji vrstici pa zmanjšamo vsak tretji stolpec.

Spremenimo nit, nato pa na tak način spet sedem vrstic. Noge smo napolnili zelo tesno, tako da držijo obliko, zložite svoj začetek na pol in šivate z nitjo preje. Rezimo nit in jo napolnimo v izdelek.

Skupaj

Zdaj, ko imamo več različnih delov, vam bomo povedali, kako pripeti psa do konca. Če ste pozorni na strukturo povezanega telesa, potem nas nekako spomni na šesterokotnik.

Torej strani zasedajo tace, dno pa ostane prosto. Glava šivamo na zgornje strani, rahlo premikamo sredino, tako da obraz psa izgleda točno navzgor. Ko že govorimo o glavi, mu šivamo tudi gobec in ušesa, da dokončamo videz igrače. Ne pozabite priložiti repa.

Zdaj, ko je pes pripravljen, ga lahko varno pošljete prijateljem in družini, saj moda za mehke igrače nikoli ne bo mimo!

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča