FoodPro Preloader

Origami papir ladja: shema


Verjetno vsak sodobni starši v otroštvu zložen origami. Toda ali ste vedeli, da origami ni le razburljiva dejavnost, ampak je tudi zelo koristna za otroka. Razvija fine motorične spretnosti, otroka seznani z osnovami matematike. Otroci, ki so naredili origami v otroštvu, se veliko lažje prilagajajo šoli kot njihovi vrstniki. Ta čl

Verjetno vsak sodobni starši v otroštvu zložen origami. Toda ali ste vedeli, da origami ni le razburljiva dejavnost, ampak je tudi zelo koristna za otroka. Razvija fine motorične spretnosti, otroka seznani z osnovami matematike. Otroci, ki so naredili origami v otroštvu, se veliko lažje prilagajajo šoli kot njihovi vrstniki. Ta članek predstavlja najenostavnejša navodila korak za korakom "Kako narediti origami ladje po papirni shemi."

Kaj potrebujete

Obstaja veliko različnih origami papirja obrti modelov. V tem članku bomo obravnavali najlažjo možnost. Na podlagi tega lahko kasneje izvedete bolj kompleksne možnosti, saj je ta shema origami čolna univerzalna. Za začetek boste potrebovali: list papirja formata A4 (lahko vzamete tako bele kot barvne) in vaše spretne roke.

Papirna ladja. Navodila

1. Zložite pravokotni list na pol. Vzemite list A4 in ga postavite navpično pred seboj. Povežite zgornji in spodnji rob, likajte in položite list tako, da je pokrov na vrhu.

2. Ponovno zložite list in ga poravnajte nazaj. Sedaj povežite desni in levi rob lista, ne zgornjega in spodnjega, kot v prejšnjem koraku, likalnik in odlepite nazaj.

3. Upognite zgornje konce papirja proti središču. Vaš list bi moral biti podoben prikazani sliki.

4. Spustite oba spodnja robova navzgor, kot je prikazano na spodnji sliki. Zdaj mora vaš list biti podoben obliki klobuka.

5. Zložite "klobuk" v srednjo črto. Previdno ga odprete in prepognite nad diagonalami, ki so bile izdelane v koraku 2, tako da se vaš list spremeni v romb.

6. Spustite spodnji del navzgor. Vzemite trikotni konec diamanta in ga rahlo upognite tako, da bo približno 0, 5-0, 6 cm ostalo do sredine diamanta. Flip in storite enako z druge strani.

7. Previdno odvijte nastalo obliko tako, da bo spet postala romb.

8. Povlecite zgornje robove diamanta. Papirna ladja se bo razvila sama. To je to! Uživate lahko v svojem ustvarjanju.

Zdaj veste, kako narediti osnovno origami čoln po papirni shemi. Na njeni podlagi lahko izdelate dvocevne ladje, jadrnice. Nekatere oblike, kot je katamaran, bo težko izdelovati, tudi za odrasle. Prav tako lahko priložite majhno zastavo, da bo čoln bolj barvita z uporabo zobotrebec in kos svetlega papirja.

Prav tako ne pozabite na naslednje nasvete.

1. Da bi podaljšali življenjsko dobo svoje ladje, jo ovijte s prozornim trakom in jo zaščitili pred škodljivimi vplivi vode.

2. Pomembno je, da ste pozorni na papir, ki ga uporabljate. Najboljše od vsega, nenavadno je, da je običajen papir za tiskalnik primeren, saj je na njem najlažje narediti gladke in natančne gube, ki so tako pomembne za origami.

3. Da bo čoln v vodi stabilnejši, vzemite dve čolni in ju vstavite drug v drugega. Prav tako jim bo pomagal zaščititi pred namakanjem.

To je to! Zdaj ste vi in ​​vaši otroci pripravljeni osvojiti "morja" s svojo papirno floto.