FoodPro Preloader

Pattern "Corn" igle za pletenje: shema je preprosta in učinkovita


Knitters vedo, da v vsakem izdelku, ki ga, vzorec je glavni element. Toda preden se končno obrnemo na nekaj, je treba upoštevati vse zapletenosti procesa in spretnosti, ki jih ima rokodelka. Eden od najlepših, udobnih in enostavnih je vzorec "Corn" pletilke. Shema vam bo povedala, kako pravilno razdeliti klicane zanke. D

Knitters vedo, da v vsakem izdelku, ki ga, vzorec je glavni element. Toda preden se končno obrnemo na nekaj, je treba upoštevati vse zapletenosti procesa in spretnosti, ki jih ima rokodelka. Eden od najlepših, udobnih in enostavnih je vzorec "Corn" pletilke. Shema vam bo povedala, kako pravilno razdeliti klicane zanke. Drugače pa se ta vzorec imenuje "vozli" ali "ježi". Dejansko iz tega izhaja, da opravičuje ime.

Na kratko o vzorcu ...

Vzorec pletenja "Corn" ima eno posebnost - ima zanimivo teksturo: na sprednji strani je gladka, na hrbtni strani pa izgleda kot majhna zrna.

Mimogrede, ta vzorec se običajno uporablja obratno - volumska stran vedno gleda navzven. Zaradi tega obrata so stvari, povezane z njimi, videti v redu.

Kje se prijaviti?

Primerna je za pletenje klobukov, puloverjev, celo kardiganov, saj lahko tak vzorec drži obliko, medtem ko ostane zelo mehka na otip. Stvari, ki jih povezuje ta vzorec, so zelo tople, ker platno postane bolj obsežno zaradi zračnih elementov. Torej bo telesna temperatura bolje ohranjena. To je precej gosto, tako da vzorec "Corn" pletilke (shema bo predvidena v tem članku) je pogosto izbran za pletenje odeje ali okrasne blazine.

Izbira preje za vzorec

Za delo na tem vzorcu morate izbrati pravo prejo. Treba je paziti na njegovo sestavo in debelino niti. Dejansko v primeru napake risba ne bo tako jasna. Tisti usposobljeni delavci, ki so šele začeli "spoprijateljiti" se z iglami za pletenje in prejo, je najbolje izbrati povprečno debelino niti.

Torej, vzorec pletenja "Corn", shema, ki pojasnjuje podrobno celotno zaporedje pletenja.

Niti, ki so primerne za pletenje s tem vzorcem:

  • volna - delo s to prejo bo imelo odličen učinek na končne puloverje, puloverje;
  • volna - kljub dejstvu, da je tukaj približno polovica sestavine sintetična, se tudi prilega;
  • akril - so odlični za ta vzorec, še posebej, če se uporabljajo za delo na otroških stvareh, nogavicah, copatih in celo majhnih denarnicah;
  • kašmir in merino je preja za delo na oblikovalskih oblačilih.

Prva različica pletenja

Knitting vzorec "Corn" fit tako. Na napere pokličite celo število zank. Praviloma uporabljate italijanske ali običajne zanke. Vsaka vrstica bo sestavljena iz žuborenje, obrazne in nakidne zanke.

Prva vrstica. Da bi dobili polnopravni element, je treba odstraniti skrajno zanko, nato pa spet sprednjo steno. Naslednja zanka je žuborenje. Podobno je potrebno plesti do konca vrstice. Zadnji element mora biti žuborenje. Zavarovano je celotno območje roba. Kot rezultat, ta serija izgleda kot gumijast pas.

Druga vrsta. Prav tako se začne z robom. Potem - sprednja zanka. Naprej - Žuborenje z nakidy. Torej morate plesti do konca, in zadnji bo roba zanke.

Tretja vrstica Krožno zanko. Nato na naslednji zanki z dvojno kvačkanje, vzemite še dvojno kvačkanje in vzlet. Hkrati na desni pletenje igle ni potrebno. Če želite narediti drugo nakid, morate vrzeti preje vrniti z zunanje strani prihodnjega izdelka. Po izdelavi žuborenje zanke. Ta serija se mora končati s tem vrstnim redom.

Četrta vrsta. Začne se, kot prejšnje, z robno zanko. Nato morate sprednjo steno povezati. Zdaj vzemite naslednji element z dvema naquids in plesti žuborenje zanke. Zelo pozorno je treba pogledati, da bi zajeli vse tri nize v tej zanki. V nasprotnem primeru bo v napravi prišlo do luknje.

Peta vrstica To bo ponovitev prvega. Po vsaki četrti vrsti je potrebno ponoviti vse pletenje.

Namig To je res zanimivo pletenje. Vzorec »koruze« (sheme za to so povsem razumljive) ni tako zapleten, potrebno je le opazovati napetost preje. Ne sme biti zelo močna ali šibka. Prav tako ne smete dovoliti prepuščenih niti. Če ne upoštevate teh preprostih pravil, ne boste dobili lepe slike.

Druga različica pletenja

V tem diagramu so samo štiri vrstice in vsaka se začne z robno zanko. Vzorec »Kukuruzka« z iglami za pletenje (shema samo potrjuje preprostost dela) bo dala idejo, kako zanimiv bo končni izdelek.

Prva vrstica. Prvo pride vse isto robno zanko. Naslednjo zanko lahko naredimo na dva načina: prvi, sprednji, sprednji in zadnji. Zdaj povežite sprednjo zanko s sprednjo steno in odstranite zanko z leve pletilne igle. Naslednje tri zanke morajo biti povezane. Konec serije - rob.

Druga vrsta. To je treba pletene z Žuborenje zank. In na začetku in koncu te vrstice so robne zanke.

Tretja vrstica Prva robna zanka. Potem iz treh od njih morate plesti tri zanke, ne da bi jih odstranili iz igel za pletenje, na enak način kot v prvi vrsti (toda v tem primeru je bila samo ena zanka). Tri zanke, ki se je izkazalo, kot posledica pletenja, pletene Žuborenje.

Četrta vrsta. To je zelo preprosta in jo morate opraviti samo z žuborenje zank. Seveda sta prva in zadnja zanka serije obrobljeni. Nato se vse vrste ponovijo do konca pletenja.

Ta možnost bo nekoliko bolj obsežna od tiste, opisane prej.

Tako je pleten vzorec za pletenje "Corn". Shema je zelo preprosta in jasna, glavna stvar - v skladu z vsemi priporočili.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja