FoodPro Preloader

Ročno izdelane lutke: podrobna delavnica za igle


Lutka v čudoviti bujni obleki ne more pustiti ravnodušnega nobenega dekleta - to je dejstvo! In vedoč o ljubezni dojenčkov, skrivanju nakita svojih otrok v vseh vrstah škatlic in škatel, je preprosto nemogoče upreti se, da ne bo zadovoljila vašega otroka in da ne bo naredila lutke, ki bo postala imetnik otroških zakladov. Takšno

Lutka v čudoviti bujni obleki ne more pustiti ravnodušnega nobenega dekleta - to je dejstvo! In vedoč o ljubezni dojenčkov, skrivanju nakita svojih otrok v vseh vrstah škatlic in škatel, je preprosto nemogoče upreti se, da ne bo zadovoljila vašega otroka in da ne bo naredila lutke, ki bo postala imetnik otroških zakladov. Takšno stvar, kot je lutka-box "Mlada dama v kapuco" ali "Beautiful Barbie", mora biti všeč katera koli dekle. Trik takega izdelka je, da je na prvi pogled navadna lutka, v čipki obleke pa obstaja niša za nakit.

Kaj je potrebno?

Kako so lutke izdelane z lastnimi rokami? Dejstvo je, da delo ne bi smelo povzročati veliko težav. Zato je ta kramp idealen za soustvarjanje z otrokom.

Za delo boste potrebovali naslednje materiale: lutko, posodo za bodočo nakitno škatlo, nekaj sintepona ali penaste gume, tkanine, kroglice, čipke in dekorativne trakove, pripomočke za šivanje in vročo lepilno pištolo. Kot osnova za škatlo lahko uporabite katerokoli plastično posodo s pokrovom ali steklenico. Pompa obleke lutke bo odvisna od premera rezervoarja. Zato, da ustvarite kraljevsko obleko, morate izbrati zmogljivost zadostne velikosti. Za takšno škatlo se lahko dobro prilega vedro za sladoled in plastenka iz dveh litrov iz vode ali pijače.

Pripravljalna dela

Preden se lotimo dela na škatli, je treba opraviti nekaj pripravljalnih del: spodnji del telesa je odrežen od lutke malo pod pasom; višina steklenice ali vedra je prilagojena dolžini nog, prihodnji izdelek pa izgleda sorazmerno. Nadaljnje podrobnosti so razrezane na dva dela. Če vzamete plastenko za delo, potem je najprimernejše delo z vratom in dnom. Zato ga merijo od zgoraj in od spodaj in izločijo sredino. Torej, ko so materiali za podlago pripravljeni, nadaljujejo z montažo in dekoracijo, zaradi česar izvira originalna škatla za lutke. MK je tukaj zelo primerna.

Okrasite dno škatle

Lutke-škatle z lastnimi rokami so narejene precej preprosto, in morda bo faza okraševanja dna najtežja, ker je ostalo mogoče le z lepilom. Tukaj boste potrebovali pripomočke za šivanje, tkanine, penasto gumo ali sintetični začin. Najprej šivajte notranjost oblazinjenja. Da bi to naredili, je dno osnove položeno na tkanino, šivi so izdelani in izrezani, dno tkanine je podvojeno z mehkim polnilom in šivano z lepimi šivi. Nato se izmeri višina plastične podlage in nastali krog okoli oboda, izreže se trak tkanine, položi stranski šiv in v ta del vstavi pripravljeno dno. Po vseh teh manipulacijah je zamrežena notranja obloga nameščena znotraj plastične podlage, katere dno je predhodno prevlečeno z lepilom.

Nato od zunaj do dna lepilni peni krog, da se skrijejo rebraste površine. V tej obliki je podlaga nameščena na vrhu kroja tkanine, ki je predhodno narezan, polaganje gub, zunanje stranice steklenice so zaprte. Na stičišču notranjega in zunanjega oblazinjenja podložite, šivajte in maskirajte, dajte na lepo pletenico. Na tej stopnji morate zapomniti, da v šiv vstavite kos silikonskega traku, ki bo povezal zgornji in spodnji del škatle za lutke. Z lahkoto lahko naredite še en nosilec z lastnimi rokami, na primer na verigi, ki bo dala čar obrti.

Osnovna povezava okvirja

Glavni cilj je privezati del steklenice na pas lutke. Za to se izreže vrat steklenice, tako da se telo tesno prilega luknji. Če se pri delu uporablja vedro, se lutka z vročim lepilom prilepi na pokrov. Zgornji del steklenice ali pokrovčka okrasijo po enakem principu kot spodnja podlaga z vstavitvijo drugega konca silikonskega traku v šiv. Samo tkanina zunanjega oblazinjenja v tem primeru ni izrezana v obliki kroga, temveč zgolj trak in ga pritrdi na pas. Škatla za lutke, ki je MK, ki je opisana v tem članku, bo precej prostorna in trajna, kar je zelo pomembna stvar, ki jo bo uporabil otrok.

Dekoracija škatle za lutke

Z lastnimi rokami lahko naredite veliko zanimivih oblek za takšno damo s skrivnostjo. To bi lahko bila zračna čipkasta obleka z ogromnim številom volanov ali skoraj kraljevsko žametno obleko z zlatim okrasjem. Lutka-škatla kanzashi z čudovito krilo cvetnih listov in cvetov v tem slogu bo videti tudi lepo. Edina omejitev tukaj je lahko lastnikova domišljija.

Ena preprosta možnost je obleka s čepkami ali čipkami. Da bi ga ustvarili, se zaključni material z iglo zlepi v gube in se prilepi na oblazinjenje škatle. Zelo pomembno je, da izračunamo razdaljo med vrstami stebel tako, da zgornji sloj spodnjega dela škatle poteka desno pod vrhom, in naknadni volančki zapolnijo celotno obleko do pasu lutke. Prsni del obleke je oblikovan iz satenastega traku na mestu njegove povezave z volancem, ta sklep je prikrit z pletenico z žepki, satenastim trakom ali majhnimi cvetovi.

Če želite ustvariti harmonično podobo, se prepričajte, da dopolnite dodatke za obleke, kot so dežnik, klobuk in rokavice. Te elemente ni težko. Za dežnik potrebujete slamo za sok, ki je prilepljen s trakom, krog tkanin in trak čipke, ki se zbirajo s pomočjo igle in niti na slamici v obliki zaprtega dežnika. Rokavice so narejene iz kosov čipk, ki so prilepljene na roke lutke. Za izdelavo klobuka se trak zbira z iglo v obliki krila, na vrhu pa se prilepi velika vrtnica. Zaradi teh podrobnosti je slika popolna in harmonična.

Treba je omeniti, da lahko takšno ustvarjanje ni le čudovito darilo, temveč tudi popolnoma prodan izdelek. Mnogi poznavalci lepote bodo želeli imeti takšen nakit kot škatlo za lutke. "Country of Masters" je odličen kraj, kjer lahko ne samo prikažete svojo mojstrovino, ampak najdete tudi ljudi, ki jih zanima nakup takšnih stvaritev.

Skrinjica kot del notranjosti

Tak artikel ni le dobra igrače za otroke, temveč lahko postane tudi prvotni predmet v notranjosti dvorane ali dnevne sobe. Nahaja se nekje na nočni omarici ali polici, takšna gospa pa bo zagotovo pritegnila pozornost gostov in lastnikov hiše, poleg tega pa je lahko uporabna tudi za shranjevanje ne le nakita, temveč tudi stanovanje ključe ali polnjenje za mobilni telefon.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci