FoodPro Preloader

Kako vezati šal z lastnimi rokami


Menijo, da je šal najpreprostejši pletene. Zato bi morale ženske začeti z njim. Vendar pa se glede na model tehnologija razlikuje. Veliko možnosti ni uspešnih že od prvega, celo za izkušene pletence. Zato bomo v članku govorili o tem, kako vezati šal. Pripravljalna faza Šali se razlikujejo glede na sezonske nogavice. Najbolj p

Menijo, da je šal najpreprostejši pletene. Zato bi morale ženske začeti z njim. Vendar pa se glede na model tehnologija razlikuje. Veliko možnosti ni uspešnih že od prvega, celo za izkušene pletence. Zato bomo v članku govorili o tem, kako vezati šal.

Pripravljalna faza

Šali se razlikujejo glede na sezonske nogavice. Najbolj priljubljeni so topli zimski ali svetli jesenski izdelki. Vendar pa se mnoge mlade dame raje okrasijo spomladi in celo poletje s svetlimi šalom. Zato je treba, preden nadaljujete z branjem navodil, kako vezati šal, ugotoviti, v katerem letnem času je potrebna dodatna oprema. In po tem, ko poberem prejo in orodje. Pomembno je omeniti, da lahko kupite vse pletilne niti. Toda za oblikovanje tega ali vzorčenega izdelka so primernejši monofoni. Orodje je boljše od kovine. V tem primeru potrebujemo obročaste napere.

Ali moram meriti model?

Vprašanje, ki smo ga oblikovali v naslovu postavke, dobijo številni začetniki, ki se odločijo za pletenje šala. Vendar pa strokovnjaki pravijo, da se zato ta dodatek šteje za najpreprostejši izdelek. Popolnoma se prilega očesu. Edina težava se lahko pojavi pri spanju. Vnaprej je treba določiti, ali bo cev šala obdala vrat v več plasteh, in če je tako, koliko. Po tem izmerite obseg glave, ki bo pomagal orientirati z velikostjo prihodnjega izdelka.

Kje začeti

Ne glede na to, katera različica izdelka, ki se proučuje, bo priključen, se izvede v enakomerni tkanini nad želeno dolžino. Zato najprej vzamemo igle za pletenje, prejo in zberemo nekaj zank. Širina šala, pletenega z iglami, se določi neodvisno, vodeno po lastnih željah. Vendar pa strokovnjaki svetujejo, da ne naredite preveč širokega vzorčenega izdelka. Ko ga nosite, se bo zdrobilo in bo izgledalo nezanimivo. Tudi strokovnjaki svetujejo ženskam, da okrasijo šale s pletenicami in snopi. In moški - narediti bolj zadržano. Idealno gladko, z uporabo vzorca šala ali običajne radirke.

Kako vezati preprost šal

Klasična dolga šal tie elementarna. Konec koncev, ne zahteva nobenih izračunov, odštevanja in dodajanja zank. Dodatna oprema se ujema z gladkim platnom. To pomeni, da igla kliče zank na napere, nato pa se premakne po vrsticah na želeno dolžino. V tem primeru lahko v delo vključite vse vzorce. Glavna stvar pri izbiri sheme je primerjava števila vrstic v vašem izdelku z raportom. Priporočljivo je tudi, da se na začetku in koncu vsake vrste pletenine dodajo robne zanke. To je prvi, ki ga preprosto odstranimo, zadnji pa pletimo, kot žuborenje, ne glede na vzorec. Ta tehnika bo pomagala narediti lep, rahlo konkavni rob.

Kako narediti palatine

Ne tako dolgo nazaj so postale široke šale, imenovane stole, izjemno priljubljene. V klasični različici se nosijo čez ramena. Vendar pa nekateri modni ljudje te izdelke uporabljajo kot običajen šal. Ker stole opravljajo vlogo ogrinjala, so najpogosteje okrašene z vzorcem ali odprtino. Za slednje je priporočljivo uporabiti tanke niti. Če še vedno želite izdelati topel izdelek, strokovnjaki priporočajo razmislek o angori ali mohairju. To je dovolj toplo, toda za takšne modele je idealna tanka preja. Govoriti o tem, kako vezati šal te vrste, ni potrebno. Tehnologija pletenja je podobna preprostemu šalu. V tem primeru morate klicati vsaj dvakrat toliko zank kot v prejšnji različici. Konec koncev, tradicionalna širina stole ni manjša od 40 centimetrov.

Kako narediti LIC

Šal-jarem, kapuco, snud ... Za ta izdelek je veliko imen. Vendar ga modne ženske ne marajo za to. Ta vrsta šala je priročna, saj se dobro ujema s poslovno obleko, romantičnimi in celo športnimi. Je v harmoniji s puhasto krilo in kavbojke, se prilega stiletto pete in modne "Timberlands" - suede rdeče čevlje. Pletene ta izdelek na različne načine. Začetniki lahko tie ravno platno želene dolžine, zaprite zanko in povežite dva konca šala s šivalno iglo in navadno nit.

Tehnologija brezšivnega pletenja

Tisti, ki si želijo brezšivne šalske kravate, naj se naučijo drugačno tehnologijo. O tem in govori. Torej, kot začetnik vezati šal brez šivov:

 1. Prvi korak je priprava fragmenta vzorca - kvadrata s stranico deset centimetrov.
 2. V njem preštejte zanke. In razdelimo njihovo število na deset.
 3. Po izmeri obseg glave. Sprejeti parameter pomnožite s prejšnjo številko.
 4. Če želite plesti cev za šal, morate vnesti izračunano število zank.
 5. Če mora biti zasnovan izdelek večkrat navit okoli vratu ali oblečen kot kapuco na glavi, je potrebna dvojna ali celo trojna vrednost. Nato zaprite zanko v obroču in pletene na obroč igle v krogu, doseže želeno širino šal.

Osnovni vzorci

Če izberete model izdelka, izberite vzorec. Začetniki ne bi smeli biti usmerjeni v nekaj preveč zapletenega. Konec koncev, celo preprosti vzorci izgledajo zelo impresivno. Na primer, "pomišljaj":

 1. Rapport - dve zanki (žuborenje in spredaj).
 2. Prva vrstica je poljubna.
 3. Drugi in poznejši so preko gležnjevega obraza, preko obrazne gube.

Drugi vzorec se imenuje "riž":

 1. Prva dva koraka sta podobna prejšnjim navodilom.
 2. Vse žile se ujemajo z vzorcem.
 3. V obrazu - preko obrazne gležnje, preko obrazne gube.

Za moške šale lahko izberete vzorec "šaha":

 1. Rapport - štiri zanke.
 2. V prvi vrsti namestite dve žuborenji dve obrazni.
 3. Vsi se ujemajo z vzorcem.
 4. V nenavadnih spremembah vzorca - preko obrazne gube, nad gnojnim obrazom.

Tehnologija ožičenja

Govorimo o pletenju šala z iglami, omenili smo pletenice in pletenice. Prva možnost je za začetnike težka. Ampak drugi razstaviti in narediti precej enostavno. Potrebno je le vnaprej določiti, kako širok bo pas. Rapport za začetnike - ne več kot deset zank. V ostalem lahko izgubite zanko zaradi pomanjkanja izkušenj. Torej, tehnologija pletenja svežnjev je sestavljena iz naslednjih dejanj:

 1. Zbiramo na napere zanke, upoštevajoč poročilo in rob.
 2. Na sprednji strani pletemo obrazne zanke, žuborenje na žuborenju. In za več vrstic.
 3. Preskočimo polovico poročnih zank in pletemo drugi del.
 4. Po dokončanju preostale zanke.
 5. In odstranite nastali podvez z iglami za pletenje.
 6. Izvedite naslednje. In tako do konca.

Kot lahko vidite, je privezati lep in originalen šal veliko lažje, kot se zdi. Vendar pa profesionalni pletitelji priporočajo prvo prakso na enostavnih modelih in vzorcih, po tem pa se premaknejo na učinkovite, vendar tudi bolj zapletene.