FoodPro Preloader

Tehnika friform: osnove in tehnike pletenja


Kvačkanje je bilo vedno priljubljeno med ljudmi vseh starosti in poleg tega je včasih hobi močne polovice človeštva. Vsakdo ima svoje prednostne naloge v tej vrsti ročnega dela - nekdo je omejen na dekorativne serviete, nekdo ima igrače, pletena oblačila, odeje in posteljna pregrinjala. Vse je odvisno od želje, vztrajnosti, razpoložljivosti prostega časa in materialov. Praviloma

Kvačkanje je bilo vedno priljubljeno med ljudmi vseh starosti in poleg tega je včasih hobi močne polovice človeštva. Vsakdo ima svoje prednostne naloge v tej vrsti ročnega dela - nekdo je omejen na dekorativne serviete, nekdo ima igrače, pletena oblačila, odeje in posteljna pregrinjala. Vse je odvisno od želje, vztrajnosti, razpoložljivosti prostega časa in materialov. Praviloma za vsak izdelek vedno najdete vzorec, naj bo to vzorec ali oblika, in ponavadi vzorec, ki ga je nekdo že razvil, ponavadi ni posebnih težav.

Izdelki pridobijo potrebno obliko, vzorec pa je preprosto uganiti tudi začetniki. Vendar pa obstajajo situacije, ko končno vezje ne pomaga. Na primer, ni na voljo nobenega vira, kjer bi lahko nekdo pogledal, ali pa ni želje po ponovnem kopiranju nekoga drugega, ni zmožnosti brati diagramov, ali pa je le katera koli shema, ki se izvrši zelo natančno, vzela popolnoma napačno obliko (obstajajo tudi takšni primeri). Kaj storiti? Ustvari! Ustvariti mojstrovine tudi brez možnosti, da bi jih pozneje ponovili, da bi povezali vse in kako je to všeč? "Neumnost!" - bodo mnogi rekli. Ne, napačna tehnologija!

Kaj je to?

Prosta oblika (iz angleščine dobesedno) - svobodna oblika. Bistvo te tehnike je pletenje izdelkov brez vzorcev. Praviloma je to modularna ali psevdomodularna kreacija, od katerih ima vsaka podrobnost, za razliko od klasične različice, drugačno obliko, teksturo in vzorec. Aktivno se uporablja kombinacija tkanin, usnja, kvačkanih in pletilnih elementov z dodatkom kroglic, kroglic in okrasnih. Na splošno - kaj je dovolj domišljije.

Značilnost te tehnike je, da lahko pletite izdelke v katero koli smer, ni potrebno vezati vrstice do konca, preden začnete z delom. To vam omogoča, da sestavite elemente zahtevane oblike.

Materiali

Crochet tehnike friform - odličen način za uporabo ostankov preje. Poleg tega je njegova prednost v tem, da ni treba izbrati niti enake debeline za izdelek. Spodbuja celo kombinacijo tanke in debele, gladke in puhaste, naravne in sintetične niti. To daje izdelku zanimivo teksturo. Zato je eden od načinov uporabe tehnologije friform pletenje senzoričnih preproge za razvoj otroka.

Glavna stvar, ki si jo morate zapomniti, je, da je uporaba niti različnih debelin z enakim vzorcem različna po velikosti. To je še posebej pomembno upoštevati, če moduli izdelka niso pritrjeni na koncu dela, vsak naslednji element pa je pleten na prejšnjem delu. Zgleda zanimive elemente večbarvnih niti. Nemoten prehod barv vam omogoča, da se omejite na te niti, njihova kombinacija pa bo olajšala izbiro preje za druge elemente. Prav tako so te niti zelo priročne za povezavo modulov skupaj.

Sprejemi

Kot taka ni posebnih tehnik kvačkanja. Dovolj je poznati načelo pletenja osnovnih tipov delovnih mest. Tisti, ki so se odločili, da bodo prvič vzeli kljuko v roki, vam bodo pomagali, da se z njimi seznanite s tem mojstrskim razredom.

Tehnika friforma pogosto omogoča, da ne uporabljamo elementov, kot so dvižne zanke, v isti vrsti pa so lahko tudi sosednji stebri različnih višin. Poleg enostavnih stolpcev lahko uporabite tudi okrasne - bujne, prečkane ali zavite. Slednje so še posebej priljubljene, saj se pri njihovi uporabi gostota izdelka nekoliko spreminja in so zelo privlačne.

Obrazci

Tudi oblike proste oblike niso urejene. Za začetnike, pletenje lahko začnete z uporabo osnovnih oblik in črt. Če obstajajo določene veščine - lahko premaknete na bolj kompleksne elemente - cvetje, listje, školjke in druge stvari. Vendar pa to ne pomeni, da je treba posebej poiskati sheme elementov, ki dokaj jasno predstavljajo želeno obliko elementa.

Skladnost je mogoče doseči na dva načina:

  1. Pletenje iz centra. Sestoji iz dodajanja vrstic različnih stolpcev za doseganje želenega rezultata. Na primer, za cvetje je treba zamenjati SNS, CH, C2H 3-krat, CH, SNS. Poleg tega mora biti RLS v vsaki vrstici nad RLS, preostalo število pa se lahko razlikuje, vendar je treba ohraniti celotno zaporedje. Za ostre konice je C2N pleten samo 1 čas in je tudi kombiniran, kot v primeru RLS. Za lupino lahko uporabite gladek prehod iz pol-stolpcev v C2H. Ta metoda kvačkanja v začetni tehniki je boljša od druge.
  2. Polnjenje perimetra. Ta metoda je primerna za pletenje kompleksnih oblik, vendar zahteva določeno znanje. Sprva, na gosto kartonu, je potrebno narisati element, nato pa vezati verigo VPs z dolžino, ki je enaka obodu elementa, po katerem se fiksira z iglami vzdolž obrisa vzorca. Nato napolnite ves notranji prostor v naključnem vrstnem redu.

Pravila

Oslepil sem ga od tega, kar je bilo, in kar je bilo, potem sem se zaljubil

Besede slavne pesmi Alyone Apine zelo natančno izražajo glavno napako pri kvačkanju s pomočjo tehnike friforma. Želja, da bi izdelek svetel in nepozaben, včasih pripelje do dejstva, da postane vulgarna, in zaradi številčnosti različnih oblik je brez okusa.

Kljub temu, da ta tehnika nima strogega okvira, je še vedno treba upoštevati več pravil:

  1. Pri izbiri barve preje, je bolje, da živijo na 3-4 vrste, če pa želite, da jih preusmeriti, potem lahko uporabite svoje odtenke (temnejši - lažji). Primerno je uporabiti tabelo krožne združljivosti.
  2. Izdelek mora imeti idejo. To bo bodisi cvetlični motiv, ali navtična tema, ali mozaik, ali valovi, in tako naprej. Ne delajte vse skupaj brez sistematizacije. Praviloma se kot osnova vzame en motiv - cvet, lupina, krog. Lahko je različnih barv, vendar enake velikosti ali obratno. Okoli njih je že zgrajena splošna kompozicija.
  3. Če je izdelek v celoti sestavljen iz elementov, je treba najprej narediti vzorec, v katerega bodo moduli že določeni. Zaradi tega bo mogoče nadzorovati njihovo število in velikost.

Skupščina

Če je izdelek sestavljen iz različnih elementov, bo zadnji korak njihova povezava. Lahko se šivajo s preprostim navojem ali kvačkanim. Najprej jih je treba raztegniti na površini, katere oblika je potrebna, da se daje končni izdelek, nato pa se začne šivanje. Običajno se najprej pritrdita 2 modula, nato pa se na njih izmenično pritrdita vsi ostali. Najbolje je, da začnete iz središča izdelka.

Fotografija

Nekaj ​​fotografij končnih izdelkov z uporabo tehnike proste oblike za navdih.

Ta izdelek uporablja veliko barv, vendar so vse iste intenzivnosti. Zato je šal videti harmonično.

Izdelek v tej tehniki je lahko monoton, medtem ko je videti izvirno. Glavna stvar je, da izberete pravo velikost elementov in debelino niti. V tem primeru je preja predebela, zato se je izkazalo, da je vzorec nekoliko grob.

Ustvarite lahko ne samo ploske predmete, obleke in igrače, temveč tudi celotne prostorsko-prostorske kompozicije.

Kvačkanje v tehniki za začetnike na eni strani je zanimiva izkušnja in sposobnost prevajanja idej brez posebnih spretnosti. Vendar pa se bo po tem zelo težko naučiti plesti v skladu s shemami, jasno slediti vsakemu koraku in ne dodajati lastnih elementov. Za izkušene mojstre bo težko odstopiti od običajnega ponavljanja in preseči vlečene sheme. Zato je pletenje v tej tehniki zanimiva izkušnja za vse.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo