FoodPro Preloader

Kako izbrati valovito papigo. Preprosti nasveti


Hišni ljubljenčki so lahko drugačni. Pogosto so to majhne raznobarvne eksotične ptice. Valoviti papagaji. Kratek opis Če se odločite za nakup hišnega ljubljenčka, se pripravite na ta dogodek. Preden izberete valovito papigo, se seznanite z informacijami, ki vam bodo pomagale pri preprečevanju napak pri nakupu. Avstral

Hišni ljubljenčki so lahko drugačni. Pogosto so to majhne raznobarvne eksotične ptice.

Valoviti papagaji. Kratek opis

Če se odločite za nakup hišnega ljubljenčka, se pripravite na ta dogodek. Preden izberete valovito papigo, se seznanite z informacijami, ki vam bodo pomagale pri preprečevanju napak pri nakupu.

Avstralija je rojstni kraj budgerigarjev. Popolnoma se prilagajajo doma in nepretrgoma v negi. Velikost okrasnih ptic je precej majhna. Dolžina telesa je osemnajst do dvajset centimetrov, razpon kril - do deset centimetrov. Dolgi rep ima stopničasto obliko. Budgies imajo močne noge. Lepo se vzpenjajo po vejah in se tudi hitro premikajo po ravni površini.

V naravnih pogojih imajo ptice zeleno barvo. Lahko srečate ptice in druge barve. Papagaji rumene, modre in celo bele barve z dekorativnim črnim vzorcem so bili vzrejeni v umetnih pogojih.

Budgies so precej družabni. Radi plavajo. Imajo odličen vid in sluh. Sprejemljiva za učenje. Imajo sposobnost, da posnemajo petje različnih ptic, kot tudi govorijo druge zvoke in ponavljajo posamezne besede. Življenjska doba teh ptic je petnajst let.

Kako izbrati valovito papigo?

Če želite kupiti hišnega ljubljenčka, je bolje, da gredo v specializirani trgovini za hišne živali. Vzemite si čas, da ga kupite. Preden izberete valovito papigo, morate vedeti, kaj morate iskati. Najprej bodite pozorni na njegovo stanje. Ptica mora biti zdrava. Kako jo opredeliti? Ocenite izgled papagajev. V normalnih pogojih so precej aktivni. Ptice zvonijo in se gibljejo v kletki. Njihovo perje ni zlomljeno, nima plešastih madežev. Kljun in noge brez rasti in poškodb. Oči so briljantne.

Ne bi smeli kupiti ptice, ki sedi, nabranega. Raztrgano perje s poškodbami kaže na njegovo slabo stanje. Prav tako ne smete kupiti ptice, če so v ptičnici na voljo drugi nezdravi posamezniki. Verjetnost, da bo pridobljena papiga zbolela, je zelo visoka.

Poleg zunanjih znakov je pomembna starost ptice. Odrasli se v novih razmerah slabo ukoreninijo. Zato morate kupiti papige v starosti 1-2 mesecev.

Kako izbrati valovito papigo, da se ne bi zmotili s starostjo ptice? Lahko se identificira z zunanjimi znaki. Ptice do tri mesece imajo na glavi valovito perje, oči so popolnoma obarvane črno. Mavrični krogi okoli oči se pojavijo pozneje. Na rožnici kljuna so črne oznake.

Kako izbrati valovito papigo - fant ali dekle?

Pri izbiri papiga kupci pogosto želijo kupiti moškega ali žensko. Če želite to narediti, morate biti sposobni razlikovati med njimi. To je še posebej pomembno pri nakupu par ptic. Izberete lahko valovito papigo - moškega ali ženskega - z zunanjimi podatki. Glavna značilnost seksa je barva waxberryja, ki se nahaja v zgornjem delu kljuna. Pri moških je obarvan modro ali modro. Nasprotno nadstropje ima rast po kljunu rožnate ali rjave barve. Moški so nekoliko večji. So bolj družabne in mobilne.

Nega živali

Premikanje ptice vedno povzroča stres. V nove razmere se mora budgie navaditi in se navaditi na nove pogoje pridržanja. Preden izberete valovito papigo, morate poznati pravila vzdrževanja in hranjenja. Ustvariti je treba ugodne razmere in krmo je treba pripraviti nanj. V hišni trgovini morate vprašati o prehrani ptic. V prisotnosti običajne krme in dobrih pogojev vzdrževanja, bo hišni ljubljenček kmalu postal udoben po prevozu in ga premaknil na novo mesto. Postopoma se bo paspigigar navadil na lokacijo krmilnikov in pivcev. Kasneje bo mogoče spremeniti prehrano.

Usposabljanje za ptice

Kako izbrati valovito papigo za pogovor? To vprašanje se pojavlja v mnogih ljubiteljih domače živali. Prednost pri izbiri hišnega ljubljenčka daje valovitim papagam prav zaradi sposobnosti oponašanja. Za trening je bolje izbrati fanta v starosti teh mesecev. Učijo se lažje. Ena ptica se hitro navadi na lastnika.

Preden začnete z vadbo, morate pticam dati na razpolago lastnika. Ročna papiga prepozna svojega gospodarja, sedi na njegovem ramenu in vzame hrano iz rok. Da bi ljubljenček zapomnil posamezne besede in besedne zveze, je potrebno nenehno govoriti z njim. V tem primeru mora biti komunikacija nevsiljiva in prijetna. Pri učenju drugi zvoki ne smejo motiti papige. Prisotnost drugih glasov ali prisotnost drugih ptic bo odvrnilo hišnega ljubljenčka. Učenje se začne s preprostimi besedami, ki se večkrat ponavljajo v njegovi navzočnosti. Ko se lekcija nauči in ptica govori, je lahko naloga zapletena.

Polna krila za dekleta.  S svojimi rokami posodabljamo garderobo male princese.Poštne znamke ZSSR.  Zbiranje žigovSibirski kovanec: Skrivnosti in skrivnostiCrochet cvetje: mojstrski tečaj za začetnikeŠtirje načini za izdelavo uokvirjenega žepaUporabi si jabolčni obseg - opis in zanimive idejePoiščite podobno sliko ali Kako razviti otroka v igriIzdelava svetlih in lepih božičnih šopkov bonbonov z lastnimi rokami