FoodPro Preloader

Lepi vzorci za pletenje kape: sheme in opis


Zanimanje za pletenje, ki se je pojavilo že v starih časih, še danes ne zbledi, kar ni presenetljivo, saj so možnosti tega edinstvenega obrti neizčrpne. Nemogoče je celo preprosto poimenovati ročno umetnost rojstva pletenine, preveč svetli in izjemni modeli so ustvarjali različni obrtniki ob različnih časih. Eden najp

Zanimanje za pletenje, ki se je pojavilo že v starih časih, še danes ne zbledi, kar ni presenetljivo, saj so možnosti tega edinstvenega obrti neizčrpne. Nemogoče je celo preprosto poimenovati ročno umetnost rojstva pletenine, preveč svetli in izjemni modeli so ustvarjali različni obrtniki ob različnih časih.

Eden najpogostejših trendov pri izdelavi pletenin je pletilni pripomočki, ki spremljajo vsakdanje življenje ljudi. In danes bomo govorili o ustvarjanju klobukov, razmislili o nekaterih vzorcih za pletenje klobukov z iglami za pletenje, spoznali najpomembnejše pogoje, katerih izvedba vam bo pomagala izbrati pravi vzorec in ustvariti edinstven avtorski model.

Izbira orodij in preje

Različni vzorci, vzorci in teksture preje povzročajo najbolj neverjetne oblike pokrivala, glavno vlogo pa ima vzorec, pravilno izbran za določeno vrsto preje. Zato se pogovorimo o materialih in orodjih, preden začnemo gledati vzorce za kape z iglami za pletenje, diagrami in opisom, ki bodo na voljo. Za začetek je potrebno vedeti, da je predhodna faza izbira igel, ki ustreza debelini in teksturi niti, iz katere bo izdelan prihodnji izdelek. Na primer, tanke igle za pletenje (do 2 mm v premeru) so namenjene za delo z nitjo, katere dolžina v sto metrskem premeru presega 600-800 metrov. Upoštevajte, da je pletenje s tanko nitjo najvišja aerobika pri izdelavi klobukov različnih stilov.

Najbolj ploden material za pletenje klobukov je preja srednje debeline. Merilo za izbor je število metrov v sto metrskem premeru preje - 250-300 metrov. Optimalna velikost pletilnih igel za podobno debelino preje je št. 2, 5-3. Pravilno razmerje debeline niti in števila igel bo dalo bolj enakomerno tkanino in bo pomagalo preprečiti nepotrebno ohlapne ali predolge zanke pri delu.

Danes so se pojavile modele kapic iz zelo debele preje. So pletene na pletilnih igel št. 8-12 z obrazom ali podveza stitch. Na takšnih pleteninah ni običajno uporabljati različne vzorce, saj bo zaradi volumna in debeline vsak vzorec na njih izgledal kot prekomerna kup zank.

Preja

Sestava niti je lahko katera koli. Različna vlakna omogočajo izbiro natančno preje, model, iz katerega se zdi, da je mojster najbolj primeren ali primeren. Seveda je elitna znamka naravne volne - najboljši, čeprav drag, material za izdelavo pletenega modela. Danes pa so kape, izdelane iz mešanice volne, sodobnih mešanih vlaken, bombaža ali lanu, še slabše.

Torej, po pripravi za začetek dela, lahko nadaljujete na naslednjo stopnjo in izberete vzorec za pokrovček z iglami za pletenje, čigar shema bo jasna in ne bo povzročila težav med izvajanjem izdelka. Začnimo izbirati med najbolj preprostimi vzorci pletenja.

Pletilni vzorci za kape: preprosti in učinkoviti

Za začetnike čarovniki priporočajo preproste vzorce, ki temeljijo na pletenju podvezice, obrazu ali žuborenju, kot tudi izmenične zanke, katerih različne različice ustvarjajo spektakularno geometrijo iz rombov, trikotnikov ali kvadratov, kot v shemah, predstavljenih v članku.

Podveza stitch je najlažji pletenje možnost. Vse vrste so pletene z obraznimi zankami tako iz obraza kot iz notranjosti pletenine. Za nogavice je značilen obraz na sprednji strani dela in žuborenje - od znotraj. Glede na model, zasnovan, je lahko obraz na obeh straneh nastale mreže.

Gumeni vzorci so pleteni klobuki

Različne vrste gumijastih trakov, ki so sestavljene iz vertikalnih trakov kombinacij različnih zank, se pogosto uporabljajo v pletenih klobukih. Sprednje zanke v tem platnu tvorijo spektakularno izboklino, medtem ko je žuborenje - konkavni trak. Dobra elastičnost nastalega spleta je značilnost tega vzorca. Da bi jo izvedli, so potrebne igle za spodnjo velikost, zaradi česar bo platno bolj učinkovito in bolj kontrastno. Tu so običajne vrste uporabljene gume:

Enostavno. Temelji na spremembi obrazne in žuborenje zank, ki se izvajajo ena na drugo. Pomembno je ohraniti jasno razlikovanje med pasovi na sprednji in sprednji strani. To so preprosti vzorci za klobuke z iglami za pletenje. Z opisom in njihovim izvajanjem ponavadi ni težav. Eraser 1 * 1 je pleten takole: vsaka vrsta - * 1 oseba., 1 obraba. *. Elastični trakovi se prav tako štejejo za enostavne, katerih trakovi vsebujejo 2, 3 ali katerokoli drugo število zank.

Angleški gumi - spektakularna vezava, ki se pogosto uporablja za izdelavo pokrovčkov. To je preprosto pleteno, začenši kot preprost elastični trak 1 * 1. Ima naslednje vrste: obrazne zanke so narejene z obraznimi zankami, žebeljske mreže pa so odtrgane na desno iglo za pletenje. Z eno besedo so pletene samo sprednje zanke, torbice so odstranjene, nato pa so sprednje zanke izvedene z nasprotne strani skupaj s kvačkanjem.

Sprejemanje obojestranske šivne zanke in nato pletenje v naslednji vrsti se uporablja v mnogih patentnih gumi. Obstaja jih veliko, ne bomo našteli vseh vzorcev na podlagi elastičnosti, opažamo le, da je izvedba pletenine na ta način enostavna in produktivna. Guma je običajen vzorec za igle za pletenje. Njegova shema je zelo preprosta. Zdaj pa se pogovorimo o drugih pogosto uporabljenih slikah.

Spreminjanje zank v pleteninah

Poleg elastičnih v pletilnih kapicah se uporabljajo tudi enostavni vzorci, ki se pridobivajo z menjavanjem žuborenja in obraznih zank.

Uporaba preprostih shem, kot so tiste, predstavljene v članku, pletilja dobili različne vzorce, zelo učinkovito in vedno edinstven.

Pletenice in tke v pletenih klobukih

Pri izdelavi dodatkov, kot so pletilni klobuki, se pogosto uporabljajo različni pletenice, pletenice, arani in druge tke. Vzorci pletenice so različni in teksturirani. Prepletanje obraznih trakov v različnih intervalih daje dodaten volumen in znatno odebeli izdelek, zato se pletenice pogosto uporabljajo pri pletenju zimskih variant. Ustvarite podoben vzorec, kot je ta:

• Raztegnite zanke - 6 obrazov na vsaki pletenici, 6 zank med njima. Rapportni vzorec je 12 zank. Po opravljenem testu zanke se izračuna zahtevano število zank za pokrov, tako da se število zank pomnoži s prostornino glave za 1 cm. Na napere pokličite število zank, večkratnih 12, plus 2 regionalne.

- 1 vrstica: * 6 l., 2 iz., 2 l., 2 od. *;

- 2. in preostale enakomerne vrstice se izvedejo po ustvarjenem vzorcu;

- 3. vrstica: opraviti pletenice na sprednjih trakov, ki je sestavljen iz 6 zank, - 3 zanke so odstranjene za dodatno iglo, jo zapusti na delovnem mestu, lepljenje preostalih 3 zank, nato pa zank z add. igle. Med pletenicami na sliki opravite 2 od., 2 osebi., 2 od. Ta odnos se izvede do konca serije.

Nato, pletene 6-10 vrstic, kot prva dva, nato ponovno tkanje kite. To je najlažja možnost. Če sta dve pletenici postavljeni drug ob drugem in prečkani v nasprotnih smereh, lahko dobite popolnoma drugačen vzorec - kompleksno pletenico. Fantazija mojstra v razvoju različnih risb pletenic in aranov je neomejena.

Obstaja neskončno število vzorcev, ki temeljijo na tkaninah. Pomembno je razumeti načelo pletenja, ki temelji na pravilih prepletanja obraznih trakov.

Imitacija običajne pletenice je modni vzorec. Vzorec kapice "spike" napere je običajno kot prečni trak z osrednjo poševno. Nato je dno pritrjeno na trak.

Združevanje vzorcev različnih tekstur

V predstavljenem vzorcu pletenica ni nameščena na ravnem polju, ampak je kombinirana z elastičnim trakom 2 * 2. Običajna metoda kombiniranja različnih vzorcev daje veliko različnih možnosti - pletenice, razporejene z različnimi gumijastimi trakovi, odprtimi, patentnimi ali prečkljenimi zankami. Grafični primer na spodnji fotografiji so pletenice z odprtimi božičnimi drevesi. Podoben vzorec lahko izvedete po zgornji shemi in zamenjate gumijasto trak 2 * 2 med pletenicami z opažem.

Ustrezni teksturirani vzorci za kape so spektakularni in izvirni.

Openwork za pletenje kape

Nič manj ljubljen s strani mojstrov in odprtih vzorcev. Najpogosteje se uporabljajo v svetlobnih poletnih modelih, saj številčnost lukenj pomeni dobro prepustnost zraka. V modelih za zimske in izvensezonske ograje se uporablja tudi druga plast, ki se dodatno izvaja, ki služi kot nekakšna obloga. Sheme in opis izvedbe risb so preproste in enostavne. Podane so z uporabo skupnih simbolov, kjer krog označuje nakid, navpično črto - sprednjo zanko, horizontalno - žuborenje, poševno - provyazyvanie dve zanki enega.

Žakardni vzorci

Nemogoče je, da se ne spomnimo žakardov, tako cenjenih zaradi možnosti ustvarjanja edinstvenih vzorcev. Poleg tega tkanje dveh ali več niti ustvarja odlično strukturo pletenin. Kape so tople, svetle in zelo lepe. Žakardni vzorci za kape z iglami za pletenje, katerih sheme in opisi so predstavljeni v članku, so enostavni za uporabo.

Potrebno je le, da se držijo sheme, previdno štetje zahtevanega števila zank določene barve.

Za zaključek

Torej, iz velike raznolikosti obstoječih vzorcev in tehnik pletenja, vsak mojster izbere tisto, ki vam je všeč. Osnovno pravilo pri izdelavi modela pletenin je natančnost in doslednost preje in orodij. Upamo, da bodo predstavljeni vzorci za kape z iglami za pletenje (diagrami in opisi) in nasveti, ki so se slišali v članku, pomagali pri izbiri optimalne zasnove.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo