FoodPro Preloader

Kuharica z lastnimi rokami: ideje in mojstrski razred


Danes se pogovorimo o čudovitem darilu, ki je pod močjo vsakega. Takšna stvar bo zagotovo zanimala in prosim vsako žensko - mater, sestro, prijateljico in kolega. Za kaj gre? Vsekakor smo v otroštvu opazili takšno sliko: babica bo pečena slastna peciva in iz predala mize izvlecila masten zvezek z recepti, ali celo posamezne liste, v katerih je dolgo iskala pravi zapis. Prizn

Danes se pogovorimo o čudovitem darilu, ki je pod močjo vsakega. Takšna stvar bo zagotovo zanimala in prosim vsako žensko - mater, sestro, prijateljico in kolega.

Za kaj gre? Vsekakor smo v otroštvu opazili takšno sliko: babica bo pečena slastna peciva in iz predala mize izvlecila masten zvezek z recepti, ali celo posamezne liste, v katerih je dolgo iskala pravi zapis. Priznajte, mnogi od nas še vedno hranijo lastne kulinarične goljufije v podobni obliki. Torej, zakaj ne urediti jih v obliki stilsko in izvirno, ki imajo edinstveno kuharsko knjigo?

Na prvi pogled je težko. Ali je možno, da si tako "resen" izdelek, kot je prava kuharska knjiga, naredite z lastnimi rokami? Zagotavljamo vam - tudi če bo! Samo malo potrpljenja, natančnosti in domišljije. No, začnimo?

Knjiga za pisanje receptov: naredite svoje čudeže!

Ta izvirna obrt je lahko izdelana v podeželskem slogu, za kar uporabljamo tehnike staranja in scrapbookinga. Če je vaša kuhinja vzdrževana v starinskem ali podeželskem "formatu", se bo ta knjiga popolnoma ujemala s celotno notranjostjo. Zaradi posnemanja starih strani se zdi, da je to družinska dediščina, ki se uporablja že več desetletij. Medtem pa je bila narejena naša lastna kuharska knjiga! Scrapbooking je zdaj moden hobi, ki vam omogoča, da uporabite veliko različnih materialov in pretvorite navadne knjige, okvirje, fotoalbume itd. V prave mojstrovine.

Katere materiale je treba uporabiti za začetek izdelave tega ekskluzivnega izdelka? Kako narediti kuharsko knjigo z lastnimi rokami, če izkušnje v takem primeru niso dovolj? Ne bojte se. Najprej smo na papirju A4 natisnili liste navadnega belega papirja. Poleg prevleke iz stare, neuporabne knjige ali napisane beležnice, kos bombažne tkanine s privlačnim vzorcem, kraft papirjem, en list posebnega (za scrapbooking) papir s karirastim tiskom.

Poleg tega je treba dodati še par sponk za pisalne potrebščine, izsekane luknjice, lepila (primeren je Moment-Crystal), akvarel papir, črnilo in niti. In končno, treba je paziti na dekorativne elemente, s katerimi bomo okrasili naslovnico naše knjige. V tej zmogljivosti je skoraj vse primerno: trakovi, papirni cvetovi, očesci. In vzemite tudi silikonski žig "ročno izdelan".

Kuharska knjiga to naredite sami: mojstrski tečaj

Prvi koraki. Vzamemo liste papirja, ki naj bi postali strani naše kuharske knjige, in jih naredimo stare. Najlažji način za to je, da papir položite v močno raztopino kave. Za ta postopek je primerno uporabiti široko majhno plovilo, ki bo služilo kot pekač ali pladenj.

Napolnite posodo s toplo vodo, izlijte več instant kave in nežno premešajte vse. Doseganje želene konsistence je prikazano z nasičeno rjavo barvo raztopine. Alternativno, vzemite vsak list belega papirja in se za nekaj sekund potopite v pripravljeno tekočino. Pazite, da se listi zmočijo in enakomerno pobarvajo. Nato vzamemo stran, pustimo, da se malo pretaka in jo obesimo, da se posuši.

Ko so vsi listi suhi, jih poravnajte z likalnikom. Nato vsak zložite polovico s kombinacijo vogalov. Če ta pogoj ni izpolnjen, bodo strani prihodnje knjige pokvarjene med seboj. Dejstvo, da je bila naša kuharska knjiga ustvarjena z lastnimi rokami, ni izgovor za nepazljivost, zato se ne mudi in ne naredimo vse prav.

Lepo si razdelite stran

Robovi listov s strani, ki je nasproti pregibu, se s pomočjo figuriranega udarca obrnejo v okrasno dekoracijo. Če pa nimate takšne naprave, ni pomembno - lahko s škarjami lepo odrežete oblikovan (na primer valovit) rob ali pa pustite liste v prvotni obliki. To je naša osebna knjiga receptov! Z lastnimi rokami ji lahko damo obliko, ki je všeč.

Nato zbiramo liste več kosov (približno 3) v majhnih knjigah, zložene v kup z kombinacijo vogalov. Zelo previdno poravnajte vse robove, pritrdite stranice s sponkami. Tako, da se papir pod njimi ne deformira, smo položili med liste in zaponke kose debelega kartona.

Vzamemo vladarja, označimo konec našega kupa, to je kraj prepognjenosti vseh listov. S svinčnikom potegnemo čez 6 trakov čez konec (na enaki razdalji drug od drugega), pri čemer naredimo majhne prečne zareze z ostrim nožem. Sedaj na zgornjem robu vsakega lista je 6 majhnih lukenj.

Knjigoveška tehnika

Izdelava kuharske knjige z rokami se nadaljuje. V naslednjem koraku odstranimo objemke in začnemo šivati ​​naš blok. Tehnologija postopka je naslednja: izrežemo dve trakovi iz tkanine, ovijemo pregib prve knjige ene izmed njih, ga postavimo v režo od druge do tretje luknje, drugo pa med četrto in peto. Vzamemo iglo in močno belo nit, od zunaj pa jo prevrnemo v vsako luknjo naše knjige. Hkrati poskušamo navoj položiti na mesto, kjer se nahaja tkanina.

Ko smo prišli do zadnje luknje, vzamemo še eno knjižico, jo položimo na prvo in potegnemo nit skozi vse njene luknje. Podobno izmenično šivamo eno vezavo z vsakim naslednjim blokom. Ne pozabite tesno priviti niti, ne da bi med posameznimi knjižicami prišlo do vrzeli. Na koncu dela je navoj pritrjen z običajnim vozlom, tako kot pri kakršnem koli šivanju.

Sedaj naj bi lepilo za lepilo. Pred tem ga ponovno pritrdimo na straneh z objemkami na straneh, prekrijemo ga s kristalom, položimo pod stiskalnico in pustimo sušiti nekaj ur. Medtem lahko naredite naslovnico.

Obvladajte pokrov

Pokrovček na kuharski knjigi poteka z lastnimi rokami najpogosteje iz že dokončane - iz nepotrebnega zvezka. Ločite ga iz listov s pomočjo kleričnega noža in ga položite navzdol na predhodno pripravljeno pločevino kraft papirja. Po obodu pokrova odrežite odvečni papir, pri čemer pustite rob 4 ali 5 centimetrov širok. Obložite štrleče robove na notranji strani pokrova in ga trdno pritrdite z obojestranskim trakom ali enakim lepilom.

Še posebej skrbno morate delati na vogalih. Da bi vse uredili, so zgornji in spodnji robovi najprej nagnjeni, nato pa stranski, ki so odrezani pod kotom 45 stopinj, nato pa nagnjeni in lepljeni. Taki vogali bodo najbolj izstopali.

In zdaj ga bomo okrasili!

Kako narediti kuharsko knjigo z lastnimi rokami, tako da ni le trajna, ampak tudi lepa? Na naslednji stopnji dela morate okrasiti pokrov. Vzemimo papir za scrapbooking, iz enega lista dobimo 2 prazenca za dekoracijo. Njihova velikost mora biti nekoliko manjša od samega pokrova (približno 0, 5 cm na vsaki strani). Robovi papirja morajo biti rahlo drobljeni, zmečkani, rahlo strgani ali obdelani s smirkovim papirjem. Zato ji dajemo učinek staranja. Dodatna letnik dodaja zdravljenje po obodu in okoli njega s črnilom »stiske«.

V vsakem od štirih vogalov pritrdimo dekorativne elemente v obliki kovinskih lamel v barvi starih bron. Na mestu, kjer se bo nahajalo ime naše knjige, priložimo papirnati pravokotnik kontrastne barve (npr. Rjava). Lahko se šiva z velikimi šivi z ročnimi šivi.

Nastale kose so prilepljene na vsako stran pokrova - spredaj in zadaj. Poseben čar bo našo kuharsko knjigo dala par satenastih trakov, na katere bo vezala. Da ga zavarujete, nastavite na desni mestih par zatičev. Na notranji strani pokrova pritrdimo trak in ga spustimo skozi zatiče. Podobno operacijo opravimo na zadnji strani pokrova. V notranjosti trakov je varno lepilo.

Združite rjuhe in pokrov

Zdaj je čas, da naš blok že všitih listov prilepimo v končni pokrov. Če želite to narediti, izrežite kvadrat iz kraft papirja, katerega stran je prepognjen. Kot lahko vidite, kuharska knjiga z lastnimi rokami ni ustvarjena tako hitro, da morate malce popeljati. Ampak rezultat je vreden.

Lepilo zložite z lepilom na vrh konca našega papirja. Lepljenje trakov na Kraft papir, isti postopek izvajamo na hrbtni strani bloka. Nato vzamemo kos debelega Whatmanovega papirja (praviloma namenjenega pastelom ali akvarelom) in izrežemo slepe proge, ki so enake polovici širine papirnega bloka (za knjižne vložke).

Master bookends

Vsak od lističev je prepognjen med pokrov in papirno maso, lepljiva eni strani na skrajni list, zakritje kraft papirja in drugega na notranjo stran pokrova. Mimogrede! Pri knjižnih policah je treba uporabiti isti postopek staranja s črnilom za stisko.

Izvirnost in edinstvenost končnega izdelka bo podana z oznako za to, z napisom: "Ročno izdelano". Takšni "čipi" so narejeni s posebnimi črnili in žigi. Zobnik je vstavljen skozi gumo, skozi katero poteka saten trak in se veže na lok.

Zaključna faza: okrasimo našo knjigo

Kulinarična knjiga, izdelana ročno, seveda zahteva dekoracijo. Več okrasnih papirnatih cvetov in ustreznih polubusinov se lepi okoli okenca za naslov v dekorativne namene. Naslov je natisnjen na tiskalniku, izrezan in prilepljen na mesto, ki je za to namenjeno. Lahko je sestavljen le iz nekaj besed, na primer: "Lubi'nye recepti." In lahko vsebuje dodatne informacije, na primer ime in priimek gostiteljice. Pri izvrševanju naslova morate slediti splošnemu slogu To pomeni, da izberete ustrezno pisavo "antique".

Tako je naša knjiga pripravljena za pisanje receptov. S svojimi rokami smo naredili pravo majhno mojstrovino! Če vam je uspelo opazovati enotnost kompozicije in skrbno izvesti vse delo od začetka do konca, mora biti rezultat edinstveno darilno kopijo. Zdaj ne veste samo, kako narediti kuharsko knjigo z lastnimi rokami, temveč lahko tudi naučite to dekle ali sestro. Takšna ekskluzivna zbirka receptov ima ne samo nesporno praktično vrednost, temveč poudarja tudi občutek za slog, okus in izvirnost hostese. Ker je vsak dan pred njegovimi očmi, vas bo nekaj let navdušil in vas spomnil na minute ustvarjalnosti, ki jih preživite z užitkom. Želimo vam veliko uspeha pri obvladovanju tega čudovitega hobija!

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci