FoodPro Preloader

Vzorec plašča za dekleta. Kako šivati ​​zimski plašč za dekleta z rokami?


Ženske vedo, koliko denarja lahko prihranimo s šivanjem lastnih oblačil za otroke. Seveda je za izdelavo izdelkov, ki niso slabši od trga, in včasih še boljša kakovost v smislu krojenja in materialov, potrebno nekaj izkušenj. Vendar gre za prakso. Zato je čas, da se opremite s šivalnimi potrebščinami, tkaninami, dodatki in koristnimi nasveti za šivanje vrhnjih oblačil in za delo. Ta članek bo

Ženske vedo, koliko denarja lahko prihranimo s šivanjem lastnih oblačil za otroke. Seveda je za izdelavo izdelkov, ki niso slabši od trga, in včasih še boljša kakovost v smislu krojenja in materialov, potrebno nekaj izkušenj. Vendar gre za prakso. Zato je čas, da se opremite s šivalnimi potrebščinami, tkaninami, dodatki in koristnimi nasveti za šivanje vrhnjih oblačil in za delo.

Ta članek bo preučil, kako je zgrajen vzorec plašča za dekle, glavne faze modeliranja v fazi predloge, ter svetuje pri izbiri materialov in njihovi obdelavi.

Prva faza: merjenje

Za premaz dobro prilegajo na sliko otroka, mora biti sešiti, ob upoštevanju značilnosti telesa. Individualno krojenje je dobro, ker meritve vedno prevzamemo neposredno od osebe in ne splošno sprejete dimenzijske standarde. Idealen vzorec plašča za dekle mora temeljiti na osnovnih ukrepih, kot so širina hrbta, obseg prsnega koša in obseg trebuha ali bokov (večji pomen). Za te parametre se običajno oceni prileganje izdelka. Na ramenih stvar ne sme biti prevelika, na trebuhu pa mora biti dovolj široka, da lahko brez težav nosite topel pulover pod plaščem.

Seveda bodo potrebni dodatni ukrepi, kot so višina prsnega koša, dolžina rokavov in dolžina izdelka, širina ramen.

Druga faza: gradnja podlage za police

Vzorec otroškega plašča za dekle je zgrajen na dnu pravokotnika, kjer je vodoravna stran enaka prsnemu obsegu + 5 ali 7 cm za prosto prileganje. Navpične stranice morajo ustrezati dolžini izdelka.

Nadalje, celoten postopek je sestavljen iz prenosa meritev iz slike na papir:

 • Določite raven prsne linije v skladu z merilom "višina prsi".
 • Nadalje je treba na tej vodoravni črti označiti polovico mere »širine hrbta« + povečanje prostega prileganja in postaviti točko. Po določitvi velikosti rokavice. V ta namen je obseg prsnega koša razdeljen s 4, dobljena vrednost na risbi pa se prestavi iz predhodno nastavljene točke.
 • Preostali segment bo sprednji del police.
 • Pod linijo prsnega koša za približno 25-30 cm (natančno vrednost lahko izmerimo iz prsnega koša in do konveksnega trebuha ali bokov) uporabimo še eno vodoravno črto, kjer položimo ½ merila večjega oboda (bokov ali trebuha).
 • Nadalje, v območju roka poiščite sredino in postavite točko, iz katere se bo spuščal stranski šiv.
 • Na liniji stegen ali trebuha položite na vsako navpično stran pravokotnika do ½ merila večjega oboda (stegna ali trebuh) + 5 ali 7 cm za prosto prileganje. Nato, začenši s središčem v pasu za roko in z danimi oznakami, spustijo ravne črte, ki se nekoliko raztezajo do dna izdelka.
 • Potem je treba ponovno dvigniti na zgornjo stran pravokotnika, odložiti zgornji vogal za 5 do 6 cm za vrat, iz merilne točke izmeriti merilno dolžino ramen in podaljšati vratni izrez 1, 5 cm za hrbet in 5 cm za sprednjo polico. Ramenski šivi za spredaj prav tako povlecite nazaj.
 • Nato pojdite na roko, kjer morate povezati skrajne točke ramenskih šivov s srednjo nastavitvijo. Hkrati je treba izravnati vse ostre vogale. Za pravilno razporeditev roke boste potrebovali pomožne vertikale: od točke širine hrbta do vrha in od točke meje roke in sprednje police do vrha.

Dodatne podrobnosti modela

Vzorec otroške plašče za dekle nima prsnih žepov, zaradi česar je gradnja nekoliko lažja. Če nameravate izdelek šivati ​​ob prisotnosti pikado, boste potrebovali dodatne ukrepe, kot je raztopina puščice, ki se meri od centra do središča prsnega koša. Polovica te meritve je položena na risbo vzdolž linije prsnega koša s sprednje police, pravokotnica pa je dvignjena od nastale točke. Po rami se umaknite 3-5 cm do roba rame in spustite linijo na začetno točko. Po podaljšanju ramenske linije za podobno razdaljo in popravite linijo za izlivanje. Ta vzorec plašča je primeren za najstnice. Po želji se lahko premaz prenese na območje pod pazduho tako, da se kos papirja reže tako, da se obe vrstici navpičnega podstavka poravnajo, dokler se na papirju ne oblikuje ravna ravnina.

Tretja faza: Gradnja rokavov

Vzorec otroške plašče za deklico (star 3 leta za njo, bolj ali manj ni pomemben) je lahko z enim rezom rokav. Ta vzorec je zgrajen na tipu "palice", kjer se ramenski šivi raztezajo do potrebne dolžine in odstranijo spodnji šiv tulca iz stranske rezine, zaokrožijo pa del pod pazduho. S takim rezom se lahko dno dobro sekira ali, nasprotno, zoži, kot pri modelih kokonovih plaščev.

Če želite zgraditi predlogo vtachnogo rokavi, boste morali pripravljene vzorce polic. Zložene so vzdolž izreza, postavljene na list papirja zadostne velikosti za risanje in vodijo okrog trdne roke, ki označuje spoj. Zgornji okat spominja na krog, ki ga je treba potegniti in zapreti. Nato se na stičišču točke poveča za 1 cm, nato se vzdolž spodnje meje kroga potegne vodoravno in se po obodu izničijo robovi vratu rokavov. Hkrati je treba upoštevati dolžino roka za polaganje polic, da se lahko rokav zlahka vnese.

Četrta faza: Modeliranje

Ko je vzorčni plašč za dekle pripravljen, je čas, da se preizkusite kot oblikovalec in določite linijo modelov. Lahko so žepi, zadrge, vložki, reliefni šivi, vezenine, dekorativni volančki in drugo. Da bi lažje predstavili končno različico, je bolje narisati skico izdelka. To bo pomagalo določiti tako velikost odklona polic, kot tudi dolžino rokavov z značilnostmi modela. Rokav je mogoče izdati bantovy ali narediti tri četrtine, dodal, da svoje visoke dovyazy.

Izbira materiala

V trgovinah tkanin obstaja toliko izbire, da je včasih zelo težko odločiti, katera tkanina bo dala prednost. Pri tem ne smemo nadaljevati le s stilom izdelka, ampak tudi z namenom vrhnjih oblačil. Ali bo to demi sezona ali zimska vrhnja obleka. Zgoraj opisan vzorec plašča za dekle je primeren za obe možnosti, razlike pa so lahko v dovoljenjih za prosto vgradnjo, izolacijo in seveda glavnem uporabljenem platnu. Lahko je dežni plašč, kašmir, polar ali druge tkanine.

Kot grelec, lahko izberete holofiber, sintetizem Winterizer ali sintepukh. Za notranjo dekoracijo je bolje vzeti gosto oblogo in ločeno "razbrati" podlogo na ovčji koži. To vam bo omogočilo, da se na stvari kot pri temperaturi nad nič, in v dostojno zmrzali.

Enostavno šivanje

Proizvodni proces pravzaprav ni tako zapleten, da vse pomisleke odložimo in šivamo zimski plašč! Vzorec plašča za dekle je prav tako zgrajen zelo enostavno, malo skrbnosti - in vse bo v redu! To je malo domišljije za registracijo, nekaj udarcev v obliki reliefnih šivov ali šivov - in odličen izdelek bo sproščen. Pripravljen vzorčni plašč za dekleta se lahko uporablja za šivanje poletne jopice in vetrovke. Rahlo prilagodite dolžino in pomislite na dodatne podrobnosti v obliki stojnega ovratnika, kapuco in manšete - in pripravljena je celotna zbirka otroških oblačil!

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom. Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje. Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec. Vzorec ženskega zimskega plašča