FoodPro Preloader

Velikonočna jajca v tehniki quillinga: mojstrski razred s fotografijami


Izkušene šivane lahko izdelajo obrt iz katerega koli materiala in v kateri koli tehniki. Kaj pravzaprav ne uporabljajo za svoje delo ... Svetle rože iz satenastih trakov, medenjaki, žir iz kavnih zrn, košarica iz časopisov, kvačkanje, prešivanje ... V tem članku bomo govorili o tem, kako narediti velikonočno jajce tehnika Quilling to storite sami. Tehnika

Izkušene šivane lahko izdelajo obrt iz katerega koli materiala in v kateri koli tehniki. Kaj pravzaprav ne uporabljajo za svoje delo ... Svetle rože iz satenastih trakov, medenjaki, žir iz kavnih zrn, košarica iz časopisov, kvačkanje, prešivanje ... V tem članku bomo govorili o tem, kako narediti velikonočno jajce tehnika Quilling to storite sami.

Tehnika Quilling

Quilling je ena od vrst igel. Izvorni material so dolgi tanki papirni trakovi različnih barv. Vpletene so v spirale, iz katerih nastajajo volumetrične kompozicije. Elementi se držijo med seboj, zato se izkažejo zelo zanimivi modeli. Ta tehnika se lahko uporablja za okrasitev prostora, ustvarjanje okraskov, oblikovanje daril.

V ta namen ročno delo ne zahteva velikih stroškov, ne potrebujejo posebnih orodij. Vsako delo lahko opravite z barvnim dvostranskim papirjem, lepilom, škarjami, pinceto, kompasom, ravnilom, svinčnikom, šablono in palico.

Poleg tega ta vrsta igle zahteva natančnost in vztrajnost. Preden začnete delati v tej tehniki, morate najprej obvladati osnovne vrste zvijanja. Obstaja približno trideset spiralnih elementov za sukanje. Vsi ti vključujejo izvajanje treh korakov: zviti, lepilo, ščepec. Dokončane spirale vtisnemo v različne oblike, iz katerih se nato ustvari končno delo.

Kaj je mogoče storiti v tehniki quillinga

Quilling v Rusiji je pridobil popularnost v zadnjem času. Ponavadi se uporablja pri izdelavi različnih ročnih del, kot tudi daril.

V tej tehniki so zelo lepe rože. To je lahko velika cvetlična nalepka v okvirju. V trgovini bomo dobili okvir ali pa bomo to naredili sami, okrasili ga bomo z rožami s tehniko quillinga. In več cvetov je lahko obsežnih in jih sestavlja veliko.

Tehnika quilling proizvaja zelo smešne živali in ptice: sova na drevesni veji, psi, pa tudi polži, ribe, kobilice ...

Lepi so tudi portreti ljudi, oblečenih v te originalne zavojnice. In dekor predmeti iz takih barvnih krogov, prinašajo v notranjost element strogosti in eleganco. To bo velikonočno jajce v tehniki quilling. Kako narediti, bomo razmislili malo kasneje.

To je le majhen del tega, kar lahko naredimo v tehniki quillinga.

Velikonočni simbol

Jajce je simbol glavnega verskega praznika Pravoslavja. Simbolizira življenje, saj je samo po sebi vir novega življenja. Rdeča barva, v kateri so pisana velikonočna jajca, simbolizira kri križanega Kristusa. Pravoslavni kristjani tako praznujejo Jezusovo vstajenje. Ena izmed najlepših legend je povezana s tradicijo barvanja jajc za veliko noč. Rimski cesar Tiberij je kot darilo za praznik Marije Magdalene prejel jajce z besedami "Kristus je vstal". Bil je presenečen in rekel, da se nihče ne more ponovno dvigniti. In potem je jajce začelo zardevati.

Elegantna velikonočna jajca

Zelo elegantno jajce je narejeno s tehniko quilling. Majstorski razred ponuja navodila po korakih za to plovilo.

Najprej naredimo obdelovanec. Če želite to narediti, vzemite surovo jajce, nanesite tanko iglo z luknjami na obeh koncih in raznesite vsebino. Pustite na dan ali dva, da se posuši.

Na naslednji stopnji bomo začeli izdelovati kodre. Potrebovali bodo toliko, da bodo lahko risali. Izdelali bomo piščanca v ozadju modrega neba in trave, zato bomo pripravili naslednjo količino: modra in zelena od 10-15, odvisno od velikosti originalnega dela; 2-3 bela za oblake; dve rumeni in dve rdeči za piščanca; na 6 kosov rdeče in rumene barve za podporo.

Zdaj lahko okrasite naše jajce. Najprej stojite. Kovrčam dajemo videz kapljice in jih zlepimo skupaj, za kar uporabljamo PVA lepilo.

Nato na enem koncu jajca položimo dve vrsti trave in položimo jajce na stojalo. Postaviti ga je treba na majhen list papirja in zdaj ga lahko varno zavrtite, da bi lepili preostanek slike. Daj piščanca na travo, potem nebo gre z oblaki. Svojim plovilom dajemo dobro sušenje in velikonočno jajce s tehniko quilling. Na sliki je prikazano, kako čudovito bo dekoracija praznične mize.

Različne ideje

Različna je lahko velikonočna jajca v tehniki quilling. Na mojstrskem razredu je prikazanih več načinov izdelave te obrti.

Leseno jajce lahko okrasite z risbo parcele ali pa jo okrasite s cvetjem.

Lahko naredite dekoracijo za počitniško mizo v obliki košarice z velikonočnimi jajci. Kot podlago za to uporabljamo sirno škatlo, ki jo po lastni presoji okrasimo s papirnimi kodri. Ročaj iz kartona in tudi okrasite. Dno škatle zlepite z žametnim papirjem in ga pokrijemo z odrezkom plevela iz zelenega papirja. Zdaj izdelujemo velikonočno jajce s tehniko quilling. Kako jo narediti, bomo podrobneje preučili. Iz barvnega papirja vetriramo 16-20 podložk. Morajo biti tesni. Nato iz vsakega pralnega stroja rahlo iztisnite polovico jajca in 2 lepila skupaj. Izkazalo se je, da je svetlo jajce v tehniki quillinga. Glavni razred jasno kaže, kako se izvaja. Napolnite košarico s temi modnimi jajci in jo uporabite kot dekoracijo.

Zdaj pa si bomo ogledali, kako je velikonočno jajce izdelano s tehniko quilling za otroke. To bo aplikacija, lažje jo bo izvajati, zato se bo vsakemu otroku, ki se ukvarja z izdelavo različnih rokodelcev, spoprijela s to nalogo.

Aplikacija bo narejena na belem kartonu, robovi pa bodo okrašeni s kodrastimi škarjami.

Zdaj pripravite kodre: 4 bež s premerom 15 mm, iz katerega izdelamo trikotnike; 6 vijolični ovinek v obliki kapljice in z njimi lepilo; 2 modri in 2 roza s premerom 25 mm v upadu; če ostanejo prazna mesta, jim bomo pripravili več tesnih kodre. Nanos nanesemo na karton v obliki jajc in naredimo stojalo s tremi rumenimi kodri. Izkazalo se je zelo izvirno velikonočno jajce v tehniki quillinga, katerega mojstrski razred je precej preprost.

Darilo

Ustvarjanje originalnih stvari s svojimi rokami iz tankih barvnih trakov daje radostno razpoloženje. Izkazalo se je, da je to edinstvena stvar, ki je lahko odlično darilo. Stripovi papirja, ki seštevajo v barvite slike, pritegnejo pozornost, jih želim znova in znova razmisliti, čudite se subtilnemu prepletanju barv in odtenkov.