FoodPro Preloader

Rokavice z vojaškimi čepi


Prvič se je vojaška kapa v naši državi pojavila v vojski. Sprva se je imenoval let ali let. Pripadala je uniformi pilotov. Bila je zelo udobna frizura, ki jo je bilo vedno mogoče zložiti in odložiti tako v žepu kot v naročju. Poleg pilota so morali piloti uporabiti težke čelade. Hitro je bilo treba zamenjati obleko. Slog kapi

Prvič se je vojaška kapa v naši državi pojavila v vojski. Sprva se je imenoval let ali let. Pripadala je uniformi pilotov. Bila je zelo udobna frizura, ki jo je bilo vedno mogoče zložiti in odložiti tako v žepu kot v naročju. Poleg pilota so morali piloti uporabiti težke čelade. Hitro je bilo treba zamenjati obleko. Slog kapice za to se zelo dobro prilega. Eno gibanje roke - in je zloženo in odstranjeno. Udobna in hkrati elegantna, ji je bil všeč njen stil in ženske. Otroci so bili še posebej cenjeni - tako otroci kot najstniki. Lahko ga šivate v nekaj minutah, potrebujete le pravilen vzorec vojaške kapice.

Kako narediti kapo

Obstaja ena od najlažjih možnosti rezanje kape. Potrebno je le izmeriti obseg glave in prikazati višino bodočega pokrivala. Potem pa bo samo risalo vse na papirju. Nastali obseg glave je treba prepoloviti in narisati vodoravno črto. Nato morate določiti višino. Vzorec vojaške kape je drugačen v tem, da je treba določiti gube. Zato morate do načrtovane višine dodati še eno. Treba je takoj orisati črte gub. Na vrhu risbe malo zaokrožimo. Vzorec je pripravljen, zdaj pa morate samo ugotoviti, kako šivati ​​pokrovček. To bo enostavno, saj so v tem pokrovčku samo dva identična dela. Najpomembnejša stvar je, da stroj nežno priključite, pomete in šivate.

Rezanje na tkanino

Ponavadi je vojaška kapa všita iz debele volnene tkanine in podložena. Pred delom je treba celotno tkanino temeljito likati, tako da se končni izdelek kasneje ne skrči. Ko je tkanina pripravljena, lahko nadaljujete z rezanjem. Najprej ga je treba zložiti na pol. Potem je vzorec pokrova vojaškega polja narejen s pomočjo krojev, to je vzorec bodočega pokrivala. Pazljivo jo obkrožite z kredo. Nato morate držati drugo vrstico. Na straneh in na vrhu na razdalji en centimeter, in na dnu - za eno in pol do dva centimetra (odvisno od kakovosti tkanine, če je ohlapno, potem več, in obratno). Enako naredite z oblogo. Rezultat mora biti štiri dele. Zdaj je verjetno že jasno, kako narediti pokrovček vojaškega polja doma.

Šivamo pokrovček na drug način

Obstajajo različne možnosti za šivanje kape. Če je prvi sestavni del, potem je drugi od več. Obstaja vzorec vojaških kape, kjer morate poleg glavne strani narediti še en vrh. V tem primeru morate izmeriti tudi obseg glave in prikazati višino. Šele zdaj bodo morali sestaviti dva dela. Tako kot v prvi različici, mora biti nastali obseg glave razdeljen na polovico. Nastala velikost se meri na papirju. Potem držite višino bodočega pokrovčka polja. Moral bi biti pravokotnik. Malo zaokrožite navzgor in navzdol (risba mora biti podobna rezanemu ovalu). Da bi dobili gube na pokrovu, morate izrezati oval, to je, zgornji del. Če želite to narediti, morate vodoravno narisati črto, ki je enaka polovici oboda glave. Razdeljen je na pol. Iz središča držite črto do višine, ki je enaka štirim centimetrom. Od nastale točke držite ovalne črte na vsakem koncu prve oznake. Izkaže se, da je pol-ovalna. Risbe so pripravljene.

Rezanje drugega tipa kape

Ko je vojaški vzorec pokrovčka pripravljen, ga je treba odrezati. Nato morate pripraviti tkanino. Po paro tkanino prepognite na pol. Vzorci z zatiči na tkanini in krog z kredo. Ne smemo pozabiti, da imamo dva dela. Pri rezanju stranskih delov po rezanju morata biti dva dela. Če želite izrezati vrh, morate tudi prepogniti tkanino na polovico, to je samo ravna črta do pregiba. Po rezanju mora biti zgornji del en kos. Ker je vojaška kapa pogosto prišita na podlogo, jo morate takoj razrezati.

Kape za vzorce, kot vsako drugo oblačilo, so glavni element. Obstaja znana pregovor, da jo je bolje enkrat izmeriti, kot da jo izrežemo sedemkrat. Od pravilnosti konstrukcije je risba odvisna od tega, kako bo kapica "sedela" na glavo.

Ladje z bučkami naredite sami korak za korakom.  Obrt iz bučkeObrti iz vej: najboljše ideje ecodecoraRag lutke: podroben opis proizvodnjeNodularni batik: izvedbena tehnika, mojstrski tečaj za začetnikeDekoracija in barvanje poročnih očal naredite samiTelovnik za pse: vzorec, konice za šivanje.  Oblačila za pseKako narediti škatlo z lastnimi rokami: fotografija, mojstrski razredŽenski plašč: vzorec.  Vzorec ženskega zimskega plašča