FoodPro Preloader

Žaba iz papirja z lastnimi rokami - hitro in enostavno


Izdelava kosov papirja prispeva k razvoju ustvarjalnih sposobnosti otrok. Radi ustvarjajo nekaj iz papirja in seveda radi ustvarjajo različne živali. V tem članku boste izvedeli, kako narediti žabo iz papirja. Ročno izdelane obrti bodo zagotovo izboljšale vaše razpoloženje in prinesle veselje vašim otrokom. Znano j

Izdelava kosov papirja prispeva k razvoju ustvarjalnih sposobnosti otrok. Radi ustvarjajo nekaj iz papirja in seveda radi ustvarjajo različne živali. V tem članku boste izvedeli, kako narediti žabo iz papirja. Ročno izdelane obrti bodo zagotovo izboljšale vaše razpoloženje in prinesle veselje vašim otrokom. Znano je, da obstaja več različic papirnih žab.

Oglejmo si več priljubljenih načinov.

Skakanje žabe iz papirja z lastnimi rokami: navodila po korakih

1. Vzemite kvadratni list papirja in ga prepognite na pol.
2. Nastali pravokotnik je treba znova zložiti dvakrat, nato ga odstraniti nazaj.
3. Na list papirja označite črto in diagonalo. Nato morate obrniti zgornje vogale, levo in desno, in jih upogniti na nasprotne črte.
4. Z zgornjega kvadrata zložite geometrijsko obliko - "dvojni trikotnik".
5. Spodnji kvadratek mora biti prepognjen, dokler se njegov oviti rob ne dotakne dna trikotnika.
6. Na pravokotniku, ki je spuščen spodaj, upognite stranske robove proti središču, ne da bi dosegli malo do njegove sredine.


7. Dno origamija se spet podvoji.
8. V spodnjem pravokotniku morate zgornje vogale obrniti v središče.
9. Povlecite konce navzdol in jih zložite.
10. Na sprednji strani trikotnika dvignite konce navzgor.
11. Napravo obrnite na polovico v sredini in jo obrnite.

Moral bi imeti žabico, ki bi skočila iz papirja. Svoje ročne obrti vam bo prineslo veselje za vas in vaše otroke. Da bi lahko skočil, morate le pritisniti hrbet volka in ga spustiti. To je lastnost "skakanja", ki bo zanimiva za različne igre. Na primer, čigar križanje skoči najbolj oddaljeno stran - ta igralec je zmagal. Skrivnost njene "sposobnosti skakanja" je v tem, da manjša velikost žabe, večja je skokov.

Žaba iz pravokotnika

Za izdelavo tega valovitega se pravokotni list papirja. Potisnite list navpično na pol. Po obeh diagonalah naredimo zavoj v zgornjem delu. Nato zložite vzdolž pregibnih črt in ga preklopite navznoter. Morali bi imeti trikotnik. Če želite ustvariti žabje sprednje šape, jih morate diagonalno upogniti.

Zdaj mora biti spodnji obdelovanec prepognjen v polovici vodoravno. Nato se na obeh straneh upognite na sredino. In spet zavrtite dno obdelovanca na pol. Potem morate potegniti vogale navzdol. Če želite ustvariti zadnje noge, jih zavijte diagonalno. Sedaj upognite žabo na pol in upognite tace nazaj. Ostaja samo, da obrnete svoje delo.

Govori ali poje

Vzemite list papirja in ga dvakrat prepognite v dve diagonali. Po dodatku na zadnji diagonali morate povezati levi in ​​desni kot z osrednjo linijo. Na dnu preostalega pravokotnika se dvigne in upogne. Upognite vogale na straneh v nasprotni smeri. Obračajte obdelovanec in spustite pravokotnik. Nato upognite stranske vogale.

Zdaj se odvijte in zložite v kvadrat. Nadalje se upogne spodnji kot. Obrnite in ponovite prejšnji korak. V sredini, obrni in razgrni strani. Ponovno boste dobili kvadrat. Na srednji črti prepognite pol. Ostaja, da vstavite prste v dve luknji - in vaša žaba je pripravljena.

Enostavno ustvarjanje in dekoriranje origamija

Zanimivo je, da traja sam proizvodni proces zelo malo časa. Žaba, ki ste jo ustvarili iz papirja, izdelani z lastnimi rokami, vas bo presenetila s svojo preprostostjo izvedbe.

Vse kar potrebujete je preprost list papirja: zvezek, pokrajina ali barva. Uporabite lahko tudi posebne liste za obrt.

Za dekoracijo potrebujete akvarele, barvice ali pisala. Svojo žabo lahko pobarvate po svojem okusu in želji. Na primer, pripravite žabje oči ali membrane na nogah in lahko na hrbtni strani naredite mozolje "skakalke".

Zdaj veste, kako narediti žabo iz papirja z lastnimi rokami. Navodila po korakih vam bodo pomagala narediti to preprosto in zabavno plovilo. Zanimivo je, da je žaba koristna za igre z otroki, in lahko enostavno uredite celotno družino »žabice«, ki se zabavajo v prostem času.