FoodPro Preloader

Lesena škatla z lastnimi rokami: mojstrski razred in risbe


Poskusimo z vami narediti kaj takega, kot je lesena skrinjica. Kako je ta pripomoček koristen? Lesene omarice so idealne za shranjevanje majhnih spominkov in majhnih zbirateljskih predmetov, kot so žigi ali kovanci. Okrasili bodo notranjost in ji dali dotik identitete. Mojstrski razred. Lesene škatle z lastnimi rokami Kot najbolj dostopen material bomo izdelali skrinjico iz 8 mm debele pločevine. Na

Poskusimo z vami narediti kaj takega, kot je lesena skrinjica. Kako je ta pripomoček koristen? Lesene omarice so idealne za shranjevanje majhnih spominkov in majhnih zbirateljskih predmetov, kot so žigi ali kovanci. Okrasili bodo notranjost in ji dali dotik identitete.

Mojstrski razred. Lesene škatle z lastnimi rokami

Kot najbolj dostopen material bomo izdelali skrinjico iz 8 mm debele pločevine. Najprej se morate prepričati, da vezan les, ki ga bomo uporabljali, z gladko površino, ne bo vseboval delaminacij, sledov vozlov in drugih manjših napak. Vzorec teksture mora biti enakomerno, nato pa se lahko list brez težav prestraši, da se bodo med procesom kosi furnirja odlomili.

No, začnimo. Najprej je treba pripraviti risbo našega prihodnjega izdelka na pripravljeno površino - shemo škatle iz lesa. Če želite to narediti, vzemite svinčnik in preproste risalne naprave, kot so ravnila in kompasi. Če je končana risba, ki jo je treba pomanjšati, pazite na natančnost risanja vsakega vogala in črte. Pravilna in skrbno izdelana risba lesene skrinje je nujen pogoj za uspeh.

Pravokotni elementi omogočajo ekonomično uporabo plošč iz vezanega lesa. Z dobro postavitvijo ne bo skoraj nobenih nepotrebnih odpadkov.

Pravilno smo videli

Nato s sestavljanko začnemo s postopkom natančnega izrezovanja vseh glavnih delov - pokrova, dna in sten. Bolj kot je naša nit bolj gladka, bolj natančna je kontura dela, ki ga dobimo, kar povzroči krajši čas datoteke.

Še posebej pazljivo je treba rezati vzdolž meje sosednjih delov. Če pride do prekrivanja, se oba dela takoj poškodujeta ali pa je treba oba obrezati kasneje.

Po tem se začne najpomembnejša faza, povezana z najboljšim delom. Govorimo o izrezovanju spojev v obliki mlinastih konic. Za našo majhno škatlo namestite majhne kvadratne konice enostavne oblike. Njihova višina bi morala ustrezati debelini plošče iz vezanega lesa, kar je v našem primeru enako 8 milimetrom.

Katero orodje izbrati

Praviloma so žagani z robno žago. Lahko pa vzamemo sestavljanko ali žago za kovino. Njena rezila so odlična za delo z lesom, saj se skoraj ne upogne.

Če izberete sestavljanko, naj se prerežejo skoraj po označeni črti. Razdalja do odrezanega območja ne sme presegati enega ali dveh milimetrov. Majhen presežek lesa je nato lažje odstraniti z datoteko.

Tako smo naredili neposredno razrez. Za povezavo jih sestavite na rob in nežno obrnite za 90 stopinj. V tem primeru se premikanje gor in dol ne ustavi.

Na enak način izrežemo in odstranimo vse nepotrebne fragmente. Kakovost izvajanja te faze dela je odvisna od tega, kako bo naš prihodnji izdelek trajen in zanesljiv. Če na tej stopnji nenamerno pokvarimo obdelovanec, bomo morali vse delo začeti znova.

Zdaj pokrivajte

Zdaj se obrnemo na rezanje pokrova na našo škatlo. Nedvomno je takšno delo veliko lažje kot odrezati trnje. Ampak ne bomo se sprostili. Ne pozabite opazovati ravnosti reza in ohraniti pravi kot med ravninami naše plošče in površino plošče iz vezanega lesa. To naredimo tako, da kasneje ne bo razlik med odrezanimi deli pokrova in stenami.

To je najtežja faza dela. Naslednja naloga v vrstnem redu - škatla iz lesa z lastnimi rokami je treba sestaviti v eno celoto posameznih elementov. Če konice težko vstopite v gnezdo ali sploh ne vstopite - ne bodite previdni. Še huje, ko tam propadejo.

Razlike v tehnologiji

Presežek materiala se enostavno zmelje. Najbolje je izbrati tistega, ki ima kvadratni prerez. Takšno brušenje je treba izvesti v majhnih delih s stalnim nameščanjem delov glede na drugega.

Da bi bila namestitev čim bolj točna, jo je treba narediti na mizi ali drugi ravni površini. Za večjo zanesljivost je treba stene namestiti na lepilo. Podrobnosti morajo biti medsebojno pritisnjene vsaj za kratek čas.

To je najbolj priročno, če to storite z visečo ali objemko. Med izdelkom in jekleno površino instrumenta ne pozabite vstaviti majhnega lesenega distančnika.

Lesena škatla z lastnimi rokami: pritrdite pokrov

Po pritrditvi sten škatle naredimo pritrditev in lepljenje dna, kot tudi pokrov. Pokrov naše škatle bo pritrjen na ohišje na majhnih kovinskih tečajih, ki jih je mogoče enostavno kupiti v vsaki strojni trgovini. Lahko kupite majhne zanke v količini 2 ali 3 kosov ali eno dolgo zanko za pohištvo.

Če delate z zankami, morate paziti, da ne bodo stršili nad površino telesa izdelka. Zato je treba v kraju pritrditve vsakega od njih les rahlo izbrati. Za to vzamemo sestavljanko ali majhno žago z ravnim dletom.

Za pritrditev tečajev izberite majhne vijake, katerih velikost bo ustrezala premeru luknje v tečajih. Tako, da so lepo priviti točno na predvideno mesto, in vezan les ni razdeljen, luknjo je treba vrtati malo manjši od premera vijaka. Ta razlika ne sme biti večja od enega ali dveh milimetrov.

Ne pozabite na grad

Zunaj je zaželeno, da je skrinjica opremljena s katerimkoli mehanizmom za zaklepanje v obliki npr. Zapaha, kavelj ali zapaha. To bo pripomoglo k ohranjanju vsebine in ne bo dovolilo, da se omarica odpre v najbolj nepričakovanem trenutku.

Vsi taki deli so pritrjeni na tečaje z majhnimi vijaki v vnaprej izvrtane luknje. Če je material škatle iz lesa, ne iz vezanega lesa, je dovoljena tudi majhna ključavnica pohištva.

V bistvu je izdelek pripravljen. Upamo, da je bil naš projekt: "Lesene škatle" uspešen, izdelek pa se je izkazal kot urejen in privlačen. Če ni tako - ne bodite razburjeni. Novinec, ki prvič ustvarja takšno mojstrovino, le redko uspe.

O možnih pomanjkljivostih

Lesena škatla z lastnimi rokami ni nujno popolna že od prvega. Najpogosteje nam končna različica pokaže nepričakovane opustitve. Najbolj opazno je, da med nezadostno vgrajenimi elementi obstajajo nadležne vrzeli. Iskanje nekaj podobnega, ne popuščajte prvemu impulzu - da se znebite neuspešnih obrti. Smotrneje bi bilo pregledati izdelek, analizirati, kje je prišlo do napake, in upoštevati to koristno izkušnjo.

Kar zadeva nadaljnjo usodo našega izdelka, je tukaj veliko popravka. Na primer, vrzeli so lahko izpostavljeni tesnjenju in maskiranju. Konec koncev, obstaja veliko pametnih trikov.

Najlažja možnost je, da dokončani kiti za les vzamete in pokrijete z nezaželenimi vrzeli. Lahko samostojno pripravite tako imenovano "tekoče drevo", ki bo temeljilo na lepilu, uporabljenem pri delu. Ta možnost je primerna tudi, če želimo okrasiti našo krsto.

Poleg tega se lahko izdelek prevleče z lanenim oljem ali barvo. V slednjem primeru, potem ko smo podprli podrobnosti, jih najprej prizemimo pred barvanjem.

Okrasimo naše obrti

Vendar izdelava pravokotne škatle in imenovanje škatle ni vse. Izdelek mora biti okrašen in najbolje je, da to storite s pomočjo rezbarstva.

Izrezljana škatla je umetniško delo. Obstajajo različne vrste lesenih skrinjic. V starih časih jih je bilo veliko skrbno shranjenih v vsakem domu. Konec koncev, ljudje so radi zaljubljeni v lesarstvo z ustvarjanjem različnih geometrijskih vzorcev.

V ruskih vaseh je bila večina lesenih izdelkov, od pohištva do jedi, okrašena z izdelanimi rezbarijami. Osnova tega dekor je vedno določiti običajno geometrični vzorec, in estetski učinek presegel vsa pričakovanja. Skrinje iz lesa, ki so jih ustvarili ti mojstri svoje obrti, so bili močni in trajni.

Učenje dela z lesom

Če še nimate tehnik geometrijskih navojev - je čas za učenje. Sploh ni tako težko. In da ne bi pokvarili naše gotove, tako skrbno izvedene skrinje, najprej vadimo na ločen kos lesa - na primer, na rezalno desko.

Orodja za ta postopek bodo zahtevala najbolj preprosto. Ti in jaz bova lahko naredila samo dva noža: tako imenovani nož-nož in nož-podstavek trikotne oblike, pa tudi ravnilo, svinčnik in kompas.

Pero noža se vzame, kadar je treba rezati element podolgovate oblike, na primer cvetni list ali dovolj dolg žleb. Uporablja se za majhne reže po širini.

Drugo orodje izvaja rezanje skozi različne geometrijske oblike, večinoma trikotne oblike in ravne, dolge črte. Vsak nož mora biti oster in imeti udoben ročaj.

Geometrijska tehnologija navojev

Takoj pred začetkom dela je treba na ploščo postaviti skico bodočega vzorca. Lahko ga narišete s svinčnikom z ravnilom in kompasom. Uporabite lahko tudi pripravljeno šablono, ki prenaša vzorec na ploščo s kopijo.

Recimo, da naš ornament vsebuje cvetlične motive. Od njih se mora začeti delo. Tehnologija je preprosta: palec je pritisnjen na ploščo čim tesneje, kazalec pa se ga rahlo dotakne v zgornjem sklepu. Tako kot držite nož, imate tudi možnost nadzora in spreminjanja nagiba in globine potopitve v les. S palcem se rezilo premika gladko in nežno.

Rezanje na eni strani elementa je treba obrniti in enako operacijo opraviti z nasprotne strani. Bodite pozorni: če so čipi pod nožem zaviti s “vrvico” - to pomeni, da so orodja precej ostra.

Kako rezati geometrijske oblike

Elementi v obliki trikotnikov in drugih podobnih figur so izrezani s pomočjo nožnega podboja. Njegovo peto prerežemo v les z naklonom okoli 45 stopinj, ne da bi ga pripeljali na rob vzorca. Postopek ponovite z različnih strani geometrijskega elementa.

Pridružimo se vsem mestom ob strani. Kot rezultat, kos kos lesa pade iz deske. Ostanki lesa, ki jih ni bilo mogoče rezati z nožem, gladko in lepo očiščeno.

Po enakem načelu izrežite vse druge elemente slike. Na koncu postopka vzamemo brusni papir in skrbno pobarvamo vse. Lahko izvedete dodatno obdelavo z naravno impregnacijo.

Tako smo se naučili najpreprostejših metod obdelave lesa. V prihodnosti, s povečanjem števila ročnih del in s tem izkušenj, se bo naša sposobnost povečala. Lahko bomo izdelali lesene skrinje, ne le lakirane ali barvane v različnih barvah, temveč tudi okrašene z izjemnim fantazijskim ornamentom, ki bo izgledal preprosto razkošno.

Kako kravato preprosto kvačkati šal?  Sheme bodo novicam pomagale, da bodo delo lažje in preprostejše.Brioche (pletenje): opis tehnike, značilnosti in pregledovOsredotočite se s karticami.  Najpreprostejši način za presenečenjeCrafts iz časopisnih cevi storite samiKako narediti nož z lastnimi rokami doma?Smešne lutke iz nogavicKako vtkati tatoo choker desno?Crafts iz cevi soka z lastnimi rokami.  Obrti za novo leto