FoodPro Preloader

Plastelinski zajci: navodila po korakih


Če se od otroštva vključite v razvoj vašega otroka, ste lahko prepričani, da bo iz njega prišla ustvarjalna oseba, ki ne bo nikoli razmišljala kot predlog. Razvoj otrok prispeva k vsem vrstam dejavnosti, ena najpogostejših in najbolj priljubljenih modelirnih glin. Ta material je poceni, svetel in mehak, iz njega lahko naredite vse. Razred

Če se od otroštva vključite v razvoj vašega otroka, ste lahko prepričani, da bo iz njega prišla ustvarjalna oseba, ki ne bo nikoli razmišljala kot predlog. Razvoj otrok prispeva k vsem vrstam dejavnosti, ena najpogostejših in najbolj priljubljenih modelirnih glin.

Ta material je poceni, svetel in mehak, iz njega lahko naredite vse. Razredi modeliranja bodo pomagali ustvariti različne mojstrovine, sestavljene iz majhnih delov. Plastenični zajci bodo odlična izbira za majhne otroke, ki so veseli plesni živali in risanih likov.

Nenavadni plastenični zajci

Nič ni težko narediti zajčka. Iz voljne mehke mase morate narediti ušesa, puhast rep, glavo, tace in telo. Vsi otroci vedo, da zajčki spreminjajo barvo plašča: poleti je siva, pozimi - bela. Zato, izbiro gline za izdelavo zajcev, se morate ustaviti na sivi ali beli barvi.

Kako narediti plastelina zajca

Dajte otroku radost in ga predstavite kosmate živali, ki je lik v številnih pravljicah in risankih.

Majhnim otrokom je težko ustvariti kompleksne oblike in velike kompozicije. Naloga odraslih je, da otroke naredijo zanimive in v prihodnje se ohrani zanimanje za izdelavo glinenih figur. V tem primeru ni treba slediti lepoti in kakovosti.

Iz materialov za delo boste potrebovali palico bele ali sive gline, malo plastelina črne barve za dekoracijo gobca, deske in skladov. V tem delu so glavni elementi krogla, valja in kolača. Potrebovali boste tudi dodatne dekorativne elemente: oči in žleb.

Hare iz plastelina korak za korakom:

  1. Prva stvar, ki jo je potrebno, da gnetemo plastelin, dokler ne postane plastika. Mehka krogla bi morala biti razdeljena na tri dele: veliko - telo, dva manjša dela pa za izdelavo glave, nog, repa in ušes.
  2. Za glavo, trup in zgornje šape je potrebno vrniti kroglice plastelina.
  3. Za spodnje noge in ušesa morate zaviti dele ovalne oblike in jih potegniti na eno stran. Ušesa morajo biti ravna, zato jih malo sploščijo. Posebno pozornost je treba posvetiti velikosti podrobnosti: ušesa so dolga, rep je kratek, zadnje noge so dolge in sprednje noge majhne.
  4. Podrobnosti povežite in jih tesno stisnite med seboj. Če delov ni mogoče povezati, jih lahko uporabite za ujemanje ali zobotrebce.
  5. Na koncu naredite oči, nos in jih pritrdite na obraz.

Ko obvlada preproste male živali, lahko začnete izdelovati druge živali. Ko ste ustvarili veliko različnih znakov, lahko poskusite narediti kompozicijo. Ampak ne hitite, saj bo vsaka preprosta podrobnost pomagala izostriti sposobnosti otroka. Bolj ko bo obvladal osnovne tehnike in oblike, lažje bo v prihodnosti delati samostojno.

Hare od "No, počakajte malo!" Od plastelina

Otroci in odrasli ljubijo zajca iz »No, wait a minute!«. Liki iz te risanke nikoli ne ostarijo. Koliko jih je silovalec in silovalec Volk ne poskušal razburiti spoštljivega Hareja, vendar je vedno zapustil kremplje sivega roparja. Možno je slepiti zajčka iz plastelina, vendar je najbolje, da takšne razrede prakticiramo pri starejših otrocih.

Razumeti, kako narediti plastelina zajca, morate vse narediti skrbno in v fazah. Če želite priključiti dele, uporabite šibo ali zobotrebce.

Nasveti za mame

Če želite delati z otroki, starimi 3-4 let, morajo biti zajci plastelina preprosti v izvedbi. To je zaradi naslednjih razlogov:

  • Otroci lahko pozornost usmerijo največ 15 minut.
  • V tem obdobju se otroci šele začenjajo spoznavati z osnovnimi geometrijskimi oblikami. Zahvaljujoč skupnemu delu bo otrok lahko pridobil znanje, ki ga potrebuje.
  • Motorične sposobnosti rok še niso dobro razvite, da bi lahko izdelali premajhne dele. Vendar pa se bo z rednimi vajami spretnost prstov razvijala veliko hitreje.

Plastenični zajci niso le obrti, temveč so lahko čudovite igrače za majhne otroke. Pripravljene živali iz plastelina se lahko uporabijo pri dramatizaciji pravljic. Potrebno je ustvariti z otrokom, ker pomaga otrokom pri razvoju.

Mickey Mouse kostum: korak za korakom navodilaModna nagubana krila - atribut osnovne garderobe vsake ženskeKako izdelati lesen stroj za vašega otrokaFrosty vzorec na oknu to storite samiKako narediti kostume žabe to storite samiKako šivati ​​kostum gnoma z lastnimi rokamiOsupljiv božični kostum za dekleta "Asterisk"Kako narediti čebelni kostum za otroško matinejo