FoodPro Preloader

Vezenine trakovi "Tutelka v nitki": začnite z osnovami


Vezenje trakovi "Tutelka v nit" - to je serija video delavnice Tatiana Ulanova, v kateri je korak za korakom uči enega od najlepših vrst ročno delo. Predlagamo tudi, da začnete začetno lekcijo, tako rekoč, da začnete iz nič. Kot veste, je vse novo pozabljeno. To vključuje satenske trakove za vezenje. Danes j

Vezenje trakovi "Tutelka v nit" - to je serija video delavnice Tatiana Ulanova, v kateri je korak za korakom uči enega od najlepših vrst ročno delo. Predlagamo tudi, da začnete začetno lekcijo, tako rekoč, da začnete iz nič. Kot veste, je vse novo pozabljeno. To vključuje satenske trakove za vezenje.

Danes je ta vrsta ročnega dela znova priljubljena. Opravljeno v tej tehniki je delo volumetrično, neverjetno lepoto! Potrebno je le pridobiti določeno veščino, iz prave roke pa bodo izšle prave mojstrovine. Poleg tega lahko razvijete okus in občutek za barvo.

Materiali in orodja za lekcijo "Trakovi za vezenje" Tyutelka v nitki ""

Za šivanje traku potrebujete ostre igle, ki morajo prosto iti skozi tkanino, brez oblikovanja puder. Oko igle mora biti nujno podaljšano, saj mora trak skozi njega preprosto potekati, drseti in ne zaviti. Če delate s trakom širine 3 mm, potem boste potrebovali igle št. 24. In za širino 7-12 mm bodo naredile številke 18-22. No, če najdete pozlačeno iglo, ki je prevlečena z galvanizacijo, jo varuje pred oksidacijo in rjo.

Najbolj priljubljeni pri domačih veznikih so satenski trakovi. Lahko so gladki, nagubani ali nagubani. Imajo različne barve in širine. Najožji trak je 0, 3 mm, najširši pa do 6 cm, za svečane in posebne priložnosti pri okraševanju oblačil pa se uporabljajo čipkaste trakove s kroglicami ali zbranimi.

Kot osnova za vezenje uporablja različne tkanine. To je čopič, muslin in rogoznica in saten - nanašajo se na bombažne tkanine. Lanene tkanine so narejene iz grobega platna, krmega platna, tkanine z enotno podlago ali tankega platna. Za vezenje se uporabljajo različni materiali, kot so tvid, krep, dres, svilene tkanine. Načeloma lahko šivate na poljubni površini, dokler se na njej zadržijo šivi.

Več šivov iz lekcije "Vezenine trakovi" Tyutlka v nit ""

Pri tradicionalnem vezenju na začetku dela vozel ni vezan na vrvico. Toda pri šivanju trakovi je ravno vozel za pritrditev. Vzemite 50 cm traku, ga vstavite v iglo, obrnete konico, vstavite iglo v sredino, nato pa z eno roko podprete trak in ga z drugo roko privijte, zvežite vozel. Zdaj pa razmislite o nekaj šivih.

"Zanka okoli". Izvlecite iglo od znotraj navzven in jo pritrdite blizu točke, iz katere je prišla ven, jo izvlecite navzven. Pojavila se je zanka, ki jo želite pritrditi s čepom. Potem nadaljujte z manipulacijami, ki se gibljejo v krogu, 5 korakov - 5 cvetnih listov in lahko zapolnite središče rože z biseri ali kroglicami.

"Pete s pritrditvijo". Raztegnemo iglo na obrazu s trakom. Naredite zanko in jo držite s palcem. V bližini nekdanjega mesta naredimo punkcijo na desni strani in jo raztegnemo na napačno stran. Zdaj nazaj preluknjajte tkanino v sredini očesca in izvlecite iglo. Skozi zanko raztegnemo trak in takoj potegnemo iglo od znotraj navzven, tako da začnemo nov šiv.

Obstajajo tudi druge vrste šivov, ki so vezeni s trakovi. Roses, tulipani, doline lilij, narcise, metulji, drevesa in še veliko več lahko ustvarite z edinstveno tehniko. To je prava umetnost, saj ravno slika postane volumetrična in živahna. Da bi se vse to naučili, uporabite Ulanova mojstrske tečaje, združene z enim imenom - »Vezenje s trakovi« Tutelka v nitki ».«