FoodPro Preloader

Kako plesti skrajšane vrste pletilnih igel brez lukenj?


Za obrtnika, ki lahko z zaupanjem pove, da je strokovnjakinja v umetnosti pletenja, potrebuje določeno bazo znanja. In samo v primeru, ko so izpolnjene vse zahteve, se vse ohrani v potrebni moči in prostornini, nova stvar bo na sliki popolnoma sedela. Ena od tehnik, s katerimi se podrobnosti izdelujejo lepo in elegantno, je tista, o kateri bomo razpravljali v tem članku. K

Za obrtnika, ki lahko z zaupanjem pove, da je strokovnjakinja v umetnosti pletenja, potrebuje določeno bazo znanja. In samo v primeru, ko so izpolnjene vse zahteve, se vse ohrani v potrebni moči in prostornini, nova stvar bo na sliki popolnoma sedela. Ena od tehnik, s katerimi se podrobnosti izdelujejo lepo in elegantno, je tista, o kateri bomo razpravljali v tem članku. Kako plesti kratke vrste z iglami? Poskušali bomo ugotoviti.

Kaj je to?

Začnimo od začetka. Preden boste razumeli, kako plesti skrajšane vrste z iglami, morate vedeti, kaj je to. To so takšne serije, ki niso popolnoma zavezujoče. Takšno pletenje se sicer imenuje delno. In včasih, če platno zahteva dajanje določene oblike, je takšna tehnika preprosto nujna. Ja, in delo opravljajo lepo in lepo, tudi - skrajšali so vrstice. Kako plesti kratkih vrstic igle za pletenje brez lukenj, enostavno ugotoviti.

Zahvaljujoč tej tehniki, ni treba plesti celo vrsto, preden se konča. To pomeni, da se pletenje preprosto obrne na drugo stran in nadaljuje z delom v isti smeri. Rezultat je zelo preprost: pletenje na napačni strani je enako kot prednje. Na splošno je najpomembnejša stvar v tem primeru, da ne naredimo lukenj. Vendar pa obstaja nekaj preprostih načinov za to.

Uporaba tehnologije je skrajšala vrste

Ta tehnika, ki se izvaja z naperami, se uporablja v več primerih:

  • Za zaščito horizontalno umira. Ne potrebuje vedno gladke oblike. Zgodilo se je, da bodo modne ženske želele tesno prilegajoče obleke. Tukaj, zahvaljujoč pikado, bo pletenina na sliki popolna.
  • Krožni izrez in ramo, ki je bilo pleteno s stožčastim robom, bo izgledalo odlično s skrajšanimi vrstami.

  • Pletenje na ta način lahko pomaga obrtniku, ko potrebuje pete nogavice.
  • Delo na asimetričnih oblikah. Danes so modeli z različnimi dolžinami polic zelo priljubljeni, obstajajo ustvarjalni ventili in ovratnice. Tako, da harmonično združujejo, šivalka in se nauči plesti obrezane vrste z iglami za pletenje.
  • Pletilci uporabljajo tehniko delnega pletenja, ko morajo združiti vzorce različnih višin, da bi naredili mreže.
  • Ko je spirala spuščena. Delo na skrajšanih vrstah zagotavlja nemoten rob in izjemen videz izdelka.
  • Če potrebujete vezati krilo ali obleko, kot tudi klini v baretke, potem je tehnika skrajšanih vrst popolnoma uporabna.

V različnih opisih obstajajo tudi druga imena take metode, ki uvajajo novice v nekakšno zablodo. Krajše vrste se imenujejo tudi pletilni vrtljivi deli in delno pletenje.

Kako izvajati v praksi?

Pomoč pri razumevanju, kako narediti vse pravilno, kako plesti s skrajšanimi vrstami igel za pletenje (mojstrski razred bo podan malo spodaj) bo zagotovljen s tem členom. In pomen te metode je, da je poševna, izbočena ali celo ukrivljena črta na delujočem platnu posledica dejstva, da so nepopolne vrstice vezane, v katerih ne odštejejo in ne zapirajo zank z naperami. Tiste zanke, ki niso pletene, ostanejo odprte.

Nadaljnje delo se nadaljuje, kot je običajno, ko je na tem platnu predvidena določena izboklina. Če je to še en primer, lahko zelo natančno povežete vezja, ki so bila povezana posebej. To bo prišel v priročno udobno pletene stitch, ki bo lahko ohranila vse estetike povezave.

Prva metoda delnega pletenja

Kot je že postalo jasno, se lahko na podlagi imena podnaslova takšno pletenje opravi na več načinov. Prvi se opravi s pomočjo nakidov. Najprej morate določiti kraj, kjer se bodo take serije izvajale.

V prvi vrsti - samo obrazne zanke. Krpo je treba pred obračanjem obrniti, zaviti in pletiti. Toda na sprednji strani se lahko že skrajša. Vrnite število očesc na tisto, kar je bilo na začetku: pletite prvo dvojno kvačkanje nad sprednjo.

Če rokodelka potrebuje skrajšane vrste, da so na napačni strani, potem se to stori tako: nakid, nato pa prva vrsta. Obrnite delovno platno in zvežite žuborenje z nakidom.

Vendar pa je pri pletenju pomembno, da so sklepi čim bolj nevidni. Zato je potrebno odstraniti nakid na desno iglo za pletenje in zavrteti naslednjo žično zanko. Zdaj se nakid vrne v levo iglo za pletenje, zato jo je treba istočasno plesti z raztegnjeno zanko. Če se ne razgrne, se celotna slika razreže "z obraza" platna.

Druga metoda delnega pletenja

Ta metoda vključuje sposobnost delnega pletenja z zanko zanka. Ko je delo opravljeno na označenem mestu, kjer je potrebno obrniti, je potrebno odstraniti zanko na desni iglo za pletenje, ki je po naslednjem. Zdaj, za njim, morate raztegniti delovni nit naprej, vrniti to zanko na njegovo mesto.

Potem se platno obrne in delo se nadaljuje. Zdaj pa poglejmo, kako bo ta metoda izgledala od znotraj. Ko je delo pripeljano na pravo mesto, je potrebno odstraniti naslednjo zanko in dobiti delovni nit za platnom.

Pletenje je treba obrniti. Glavni delovni navoj mora biti na istem mestu, kjer je vedno med delovanjem. Toda, ko med pletenjem dosežemo zanko, ki je zvita, jo je treba obrniti. Zdaj jih povežite za zadnjo steno zanke.

Tretja metoda delnega pletenja - skrajšane vrste z ozko zanko

To je še ena priložnost, da se naučite plesti skrajšane vrste igel, ne da bi naredili luknje. Morda bodo nekateri mojstri tako bolj kot drugi radi. Poleg tega bo opisu dana najbolj preprosta, razumljiva celo začetna pletilja, jezik. Prva vrstica mora biti povezana z mestom, kjer je treba delo obrniti. Obrnite jo in odstranite pletenico kot žuborenje.

Sedaj morate spraviti delovni nit navzgor in stran od sebe in ga potegniti tako, da boste lahko videli dve polovici šivov. Potem, ko sta pletena notranja in sprednja vrsta in je rokodelka dosegla to raztegnjeno uho v prvi vrsti, jo morate pletkati s sprednjo, natančno vstaviti iglo za pletenje in raztegniti delovni nit. Z napačne strani je treba storiti enako.

Potrebno se je povezati do prelomne točke, odstraniti zanko kot žuborenje in prenesti delovni nit preko igle iz sebe. Nato povlecite delovni nit, nato pa ga v naslednji vrstici zvežite kot žuborenje. Zdaj začetnik pletilci vedo, kako, na tri načine, lahko pletene kratkih vrstic. In vse je tako skrbno, da ni lukenj. Toda katera od teh možnosti bo izbrana, vsaka obrtnica sama odloči.

Pleten vrat

Da bi ugotovili, kako pletiti vrat s skrajšanimi vrstami igel za pletenje, vzemite na primer bluzo z roglanimi rokavi. Hrbet in rokavi se lahko dodajo v ravni liniji, ne da bi se zmanjšali, tako da so tečaji nepokriti. Toda pred tem. Na obeh polovicah polic za predjed, ne morete dodati do 13 zank, ki se nahajajo v sredini, jih pustite na igli (število teh zank je neposredno odvisno od oblike zareze in debeline niti).

Potem morate plesti s skrajšanimi vrsticami (v vsakem drugem ni niti ene pletilne zanke in zavijanja z delovno nitjo). Naslednje, morate pletene vse zanke štikle podvezice na zadnji, ki bo najbližji sredini vratu. To je treba odstraniti, ne provyazyvaya, prepletena.

Kako narediti prepletene zanke, se lahko naučite iz istega članka, tik nad besedilom. Ko pletilec konča z zapenjanjem polic, je potrebno vse kljuke na detajlih (na rokavih, vratu in policah) sestaviti po vrsti z uporabo krožnih igel. Na vrsti je bila vezati vrat. Ko vyvyazyvanii prepletena zank mora vstopiti v delovno iglo pod zavijanje in v zanko, ki jih povezuje skupaj.

Pleteni ovratnik

Ko gre za pletenje ovratnika s kratkimi vrstami igel za pletenje, je običajno mišljeno ovratnica. Torej, za začetek, se opravijo ramenski šivi izdelka. Za krožne igle za pletenje bi morali klicati neparno število očesc (začeti morate na levem poševnem robu) ob robu vratu hrbta in na robovih reza, ki so prirezani.

Toda naslednjo žuborenje to naredite: pletite enega za drugim - eno žuborenje in en obraz, ki končajo to vrstico pri drugem ramenskem šivu. Obrnite delo in odstranite prvo zanko. Zdaj nadaljujte z delom v nasprotni smeri od prvega ramenskega shovchika, obrnite in odstranite prvo zanko.

Po tem, na koncu vsake naslednje vrstice, pletene več na več zank, kot je bilo storjeno v prejšnji vrsti (približna razlika je ena ali dva centimetra). To je treba storiti, dokler niso zajete vse zanke. Zdaj pletite naravnost do širine konic ovratnika, ki je enak dolžini vzdolž spodnjega roba sprednjega izreza z zaprtimi zankami.

Lahko zaprete ovratne zanke. Njegovi konci, ki jih lepo namestijo drug na drugega, se lahko zašijejo na spodnji rob zareze: notranja konica je obrobljena, vendar je zunanja konica vertikalno pletena (ali pa se imenuje tudi vzmetnica).

Sledki in kapa s kapico

Kaj so nogavice, pletene s skrajšanimi vrstami igel za pletenje (Myasnikov)? Po njenem mnenju je potrebno najprej pletiti sledki z glavno barvo, nato pa narediti mavrico večbarvnih niti s skrajšanimi vrstami. Na primer, 20 zanke rdeče niti, 18 - rumene, 16 - modre ... Določeno število klinov je pletenih, nato nekaj centimetrov osnovne barve, delo je prepognjeno na pol in sešiti.

Število klinov je odvisno od velikosti nog, igel za pletenje in preje. Obstajajo lahko 3 ali 4 ali morda 7-8. V odtisih, pletenih po metodi kvalificiranega delavca, se bodo skrajšale barvne vrstice. Pletila je dvajset zank z barvno nitjo, na iglih ima tri zanke. Ni jih treba dotikati: samo obrnite delo v notranjost in ga zmešajte z barvno nitjo nazaj na začetek pletenja.

Pletenje bini klobuka z obrezanimi iglami se lahko izvede tudi s pomočjo klinov. In v tem primeru bodo delovale le osebne zanke, ki bodo pridobljene, če ne boste zaključili vseh zank. To bo pletenje. Mimogrede, ta klobuk velja za enega najbolj modnih za več sezon.