FoodPro Preloader

Ptice južnega Urala: opis, imena in fotografije, opis, značilnosti, habitat in značilnosti vrst


Na južnem Uralu je geografija zemeljske površine precej raznolika. To in prisotnost gora, gozdov in dolin. Podnebje v regiji je celinsko, hladne zime se izmenjujejo z vročimi poletji. Številne reke in jezera tega območja prispevajo k raznolikosti ptic. Ptice južnega Urala lahko razdelimo na vodne ptice in gozdove, plenilce in tiste, ki jih varuje Rdeča knjiga. Obsta

Na južnem Uralu je geografija zemeljske površine precej raznolika. To in prisotnost gora, gozdov in dolin. Podnebje v regiji je celinsko, hladne zime se izmenjujejo z vročimi poletji. Številne reke in jezera tega območja prispevajo k raznolikosti ptic. Ptice južnega Urala lahko razdelimo na vodne ptice in gozdove, plenilce in tiste, ki jih varuje Rdeča knjiga. Obstajajo ptice, ki pozimi zapustijo svoje domove in iščejo toplejše mesto za življenje in več hrane. Drugi ostajajo zvesti svojemu območju in preživljajo zimsko mraz s potrpežljivostjo.

V članku bomo pogledali ptice na južnem Uralu, imena nekaterih so znana vsem - vrabec, vrana, top, tit, zlatinka, siskin, štirideset itd., Drugi so redkejši. Ljudje, ki živijo v mestih in so daleč od južnega Urala, jih mnogi niso videli, le nekateri so slišali. Tu jim bomo namenili posebno pozornost.

Stepske ptice

V stepski in gozdno-stepski coni je več kot 60 različnih vrst ptic. Na ravnicah je veliko glodalcev, ki se hranijo z ujede.

Fotografija, ujeta v letu, orla belorepca.

Tu so nekatere od stepskih ptic:

  • grobni orel;
  • orel belorepec;
  • jedec za kače;
  • mali petelin;
  • narkoman;
  • Saker;
  • črni jastreb;
  • lun - polje, travnik, močvirje itd.

Derbnik

Oglejmo si bližje eni izmed ptic južnega Urala, ki se imenuje derbnik. To je majhen sokol z dolžino telesa 24-35 cm.

To je zelo redka ptica, ki je previdna zaradi gostih gozdov, raje kot odprte stepe ali bregovi rek in jezer. Kot mnoge ptice roparice, je derbniška prehrana sestavljena iz majhnih glodalcev, ptic, kuščarjev, ulovov tudi žuželk.

Gnezdo take ptice viet ne v drevesih, ampak na tleh, med kamni - v razpokah kamenja. Merlin živi v naravnih pogojih do 11. leta starosti, pri čemer vsaka sklopka izleže od 3 do 4 oker jajca z rjavimi lisami.

Barva odrasle ptice ji pomaga, da je nevidna med kamni in stepami. Pero na vrhu ima rjavkasto sivo barvo, perje na trebuhu je belo s temno rjavimi lisami. Lovi na nizki nadmorski višini, pri krhanju prekriva krila.

Gozdni prebivalci

V gozdovih južnega Urala so ptice razdeljene na prebivalce macesnovih ali mešanih gozdov in iglavcev. Eden največjih predstavnikov ptic je divji petelin, katerega teža doseže 6 kg. Poimenovana ptica glede na tip obnašanja moškega v času tokaniya. Tako je zaseden, da išče ženske, da je popolnoma gluh za korake lovcev, ki so jim zelo veseli.

Na fotografiji si lahko ogledate trenutne ruševine.

Na gozdnih robovih je ruševina. Seveda je veliko manjši od ruševca, vendar velja tudi za veliko ptico. Moški teža lahko doseže 1, 4 kg. Grouz najverjetneje v iskanju hrane potuje po tleh, če pa je potrebno, skoraj navpično leti na veje. Drevesa se prav tako dobro počutijo, poleg tega hitro leti nekaj kilometrov, čeprav izgleda kot piščanec.

Nuthatch

Oglejmo si podrobnejši pogled na še eno ptico južnega Urala, katere ime je običajen nutatch.

To je okretna ptica, ki živi v vseh vrstah gozdov. Spretno in hitro se premika vzdolž vej in celo debla drevesa, na lubju ga pogosto vidimo z glavo navzdol. Njegova velikost je le 14 cm, tehta do 25 gramov. Telo je gosto z majhno glavo in dolgim ​​kljunom. Barva perja se lahko razlikuje glede na območje bivanja. Najpogosteje je to oranžni spodnji del, siva krila in glava glave, območje oči ima črni, ravni trak, ki se spremeni v kljun, brada pa je lahka. Šteje se za hrupno ptico, ki se spremeni, ko poje nekaj perevistov. V bližini lahko srečate žolna, ruševca, vosek, kukavico, drozg, slavčka, titmošo, plavut in druge gozdne ptice.

Popotniki za ptice

Nekatere ptice so se prilagajale ostrim razmeram uralskih zim. To so znani vrabec in bullfinch, golob in zrel, krokarji in škrge, srake, opisani zgoraj, lovilec in jajca, vosek in divji gozd. Ptice roparice južnega Urala ostanejo zimske. Ta sova sova, sova orel, vpisana v Rdeči knjigi, sokol in sokol. Seveda velike ptice - divji petelin in ruševci, njihov relativni fazan - ne gredo nikamor. Križ v iglastem gozdu tudi zgrabi seme stožcev.

Na spodnji fotografiji je ptica selivka s svetlim perjem.

Ptice selivke iz južnega Urala vključujejo naslednje posameznike: gos, labod, top, slavuj, lastovka, stagtail, prepelica, jark, starling in mehurček, zlatinka in slamnik, hiter in razmetljiv. Čaplje in žerjavi, ki živijo v bližini vode, odletijo tudi na topla gnezdišča. Drozge, štorklje, kukavice in oriole ne prezimujejo. Lahko seznam za dolgo časa, saj je svet ptic na Uralu je ogromen.

Wagtail

Oglejmo si bližje predstavniku ptic selivk - stagtail.

Vrstni pasji sta dve vrsti - rumeni in beli. Ker je prva na tem področju precej redka, potem govorimo o beli osebi. Te ptice živijo v majhnih jatah v bližini vodnih teles, gnezdijo v razpokah kamenja, pod mostovi ali neposredno na zemlji. Gnezda imajo ohlapno obliko, sestavljena iz tankih vejic, znotraj ptice skrbno poravnajte dno z ostanki volne in celo las. Preko poletja gnezdi dvakrat. Ko se jeseni pripravljala na let, se zberejo v velikih jatah.

Ptice Rdeče knjige južnega Urala

Ornitologi so zaradi spremljanja redkih vrst ptic na tem območju v rdečo knjigo južnega Urala dodali še 74 vrst ptic. To je posledica širitve človeških dejavnosti, nezakonitih dejanj ljudi v naravnih rezervatih, števila cest in vozil, katerih žrtve so pogosto ptice.

Na sliki spodaj - belle žerjav.

Zaradi učinkovitih ohranitvenih ukrepov so se nekateri posamezniki, ki so bili navedeni kot redke ptice, pomnožili in so bili zaprošeni za izbris iz knjige. To je dobra novica. Na primer, Avocet se je veliko razširil, vendar v južnem Uralu živi omejeno število. In nekateri so bili preneseni v Dodatek 3 Rdeče knjige, kar pomeni, da se število začenja povečevati, kot primer, lahko razpravljate o situaciji s hrbtom, avtodotom in peganko. Toda črna štorklja je na žalost izključena s seznama iz povsem drugega razloga. Že več let na južnem Uralu ni bil nikoli srečan.

Na fotografiji - redka ptica.

V Rdeči knjigi najdemo in zgoraj navedene ptice. To je merlin in saker, stepski orel in nekatere vrste lun, itd. Z ogroženimi pticami južnega Urala - s fotografijami, lahko imena najdete v izdaji iz leta 2005. Izvedite več o eni edinstveni ptici.

Curly pelican

Ta vrsta je večja od rožnatega. Ime je dobil zaradi prisotnosti na parietalnem delu glave zvitkov na perju.

Perje vrste je svetlo sive barve, vreča na kljunu pa je poudarjena s svetlo oranžno točko. To je zelo velika ptica, ki doseže dolžino 180 cm, odprta krila pa so skoraj 3, 5 m.

Kovrčavi pelikan lepo pluje, pogosto plava po nebu in širi ogromna krila. Veliko časa preživi na površini vode, počiva in jede ribe. Ptičje perje se zmočijo v vodi, zato skuša dvigniti svoja krila čim višje, nato pa se dolgo sušijo s kljunom. Zaradi te funkcije se tudi ne potaplja za ribe, ampak čaka na svoj pristop. Potem spusti le kljun v vodo in zgrabi plen. Na tleh se gibljejo smešno, vozijo se iz ene strani na drugo. S površine vode se prosto dvigne.

Kovrčavi pelikani živijo v majhnih skupinah in šele, ko letijo na tople dežele, se združijo v ogromne jate, število ptic, v katerih lahko doseže 300 posameznikov. Gnezda skupaj gradi družina pelikanov. Moški prinaša veje, ženska jih postavi v grd kup in deli se zležejo skupaj s steljo. Gnezda lahko najdete v trstičju ali na plavajočih otokih.

Članek na kratko opisuje le nekaj ptic, ki živijo v južnem Uralu. Če vas zanima tema, si lahko ogledate vse fotografije ptic, omenjene v članku, na internetu. Poskrbite za naravo!

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami