FoodPro Preloader

Kako šivati ​​zadrgo v blazinici?


Tako se zgodi, da morajo gospodinje iz nekega razloga sami šivati ​​posteljnino. Morda trgovin ni našel prave velikosti ali barve, ali v šivalnem oddelku mi je bilo všeč lepe tkanine, iz katerih sem želel šivati ​​posteljnino ali blazine za okrasne blazine. Najbolj priljubljen model blazine, morda danes, z vonjem. Na velcru in

Tako se zgodi, da morajo gospodinje iz nekega razloga sami šivati ​​posteljnino. Morda trgovin ni našel prave velikosti ali barve, ali v šivalnem oddelku mi je bilo všeč lepe tkanine, iz katerih sem želel šivati ​​posteljnino ali blazine za okrasne blazine.

Najbolj priljubljen model blazine, morda danes, z vonjem. Na velcru in gumbih lahko najdete tudi blazine. Pred nekaj leti so bile priljubljene blazinice z gumbom navzdol, v starih časih pa so bile kravate na vzglavnikih. Napredek je v teku, danes pa mnoge ženske raje blazinastih blazinastih blazinic, ki jih je preprosto obleči in vzleteti, tudi otrok jih lahko obravnava.

Ni težko šivati ​​preprostih pravokotnih model, morate samo vedeti, kako šivati ​​zadrgo v blazino za blazino pravilno.

Kako začeti šivanje?

Najprej morate pravilno izračunati potrebno količino tkiva. Ko je tkanina kupljena, lahko začnete šivati ​​blazine.

Najprej morate odrezati tkanino, ne da bi pozabili na dodatke. Preden šivate zadrgo v blazino, se morate odločiti, kje bo ključavnica. Lahko se nahaja na robu blazine v stranskem šivu ali navzdol na hrbtni strani. Najbolj priljubljena metoda je lokacija ključavnice v stranskem šivu. S pomočjo krojaškega kreda morate označiti želeno lokacijo zadrge. Tukaj morate pojasniti, da dodatek za tkanine za zadrgo je 2-4 cm na obeh straneh, odvisno od vrste ključavnice - skrivnost ali navadne.

Potem morate pripraviti tkanino. Če želite to narediti, lahko ročno šivate dve polovici tkanine med velikimi, dolgimi, ne tesnimi šivi, med katerimi se nahaja ključavnica. Ta šiv lahko šivate s šivalnim strojem z izbiro širokega tipa šiva, kot je cikcak. Ni potrebno vezati vozel in čvrsto zategniti šiv, saj je treba po pritrditvi zadrge odstraniti niti.

Naslednji korak je šiv na zadrgo. V tem ni nič težkega, še posebej v sodobnih šivalnih strojih je posebna noga za šivanje v ključavnici. Za tiste, ki so prvič naleteli na podobno situacijo in ne vedo, kako šivati ​​zadrgo v blazino, bo koristno gledati video, v katerem je vse preprosto in jasno opisano.

Kako lahko šivam zadrgo brez posebne noge?

Obstaja način, da se rešijo tisti, ki ne vedo, kako šivati ​​zadrgo v blazino brez posebne noge. Tako se obnašamo.

Ključavnica mora biti razpakirana. Najprej šivamo en del zadrge na tkanino, nato drugo. Ta metoda se imenuje šiv na daljavo. Mimogrede, bolje je uporabiti, ko vzglavnik še ni zašil, ampak samo v fazi rezanja.

Ko je ključavnica na svojem mestu, lahko na drugi strani šivate vzglavnik in narežete rezine z ustreznim šivom ali s pomočjo overlock.

Kako šivati ​​zadrgo v blazini, kupljeni v trgovini?

Ta metoda ima tudi svoje mesto. Prevleka za blazine iz trgovine z vonjem je kot nalašč za preoblikovanje. Toda preden šivate zadrgo v blazino, se morate prepričati, da vzglavnik ni majhen, ker bo velikost tkanine nekoliko zmanjšana zaradi šivanja ključavnice.

Torej, če je vzglavnik popoln za velikost blazine, ne morete ničesar raztopiti in ga ne rezati. Potrebno je le ročno pometanje dveh robov blazinice (ali šivati ​​širok šiv na šivalnem stroju) in šiv na zadrgo.

Če je vzglavnik manjši od vzglavnika, lahko rob blazinice, ki tvori vonj, nežno raztopite. Nato obdelajte robove in izvedite enake ukrepe, kot je opisano zgoraj, to je, pometanje robov in šivanje zadrgo.

Mali triki

Bolje je pritrditi zadrgo s posebnimi iglami z robom na koncu, da ga ne bi zašili. To ji bo pomagalo, da ne bo zdrsnila v procesu šivanja.

Za enakomerno in visoko kakovostno pritrditev je priporočljivo, da se šiv po izravnavanju stranic likati.

Preden šivate zadrgo, se prepričajte, da je ključavnica pravilno nameščena - obrnjena navzdol.