FoodPro Preloader

Tkanina "Alova": opis in prednosti


Danes je postala zelo priljubljena vrhnja oblačila iz membranskega materiala. Njegova prednost je, da odstrani vlago iz notranjosti, vendar je ne izpusti od zunaj. Za zaščitno membrano materiali vključujejo tkanino "Alova". Ima umetno poreklo, ima pleteno podlago, membransko prevleko in ima vodoodbojni učinek. Opi

Danes je postala zelo priljubljena vrhnja oblačila iz membranskega materiala. Njegova prednost je, da odstrani vlago iz notranjosti, vendar je ne izpusti od zunaj. Za zaščitno membrano materiali vključujejo tkanino "Alova". Ima umetno poreklo, ima pleteno podlago, membransko prevleko in ima vodoodbojni učinek.

Opis

Alova material spada v skupino umetnih tkanin, predstavljen je v obliki pletenine iz 100% poliestra na sprednji strani, na zadnji strani pa je membranska prevleka. To je tkanina, ki ščiti in ne prodira vlage in vetra od zunaj, lahko pa prepusti telo in zrak notranjosti.

Plasti tega materiala so tesno povezane. Zaradi te strukture materiala se imenuje diha, zunanja površina pletenin pa je dovolj odporna na naravne pojave, kot tudi na obrabo.

Prednosti tkanin

Treba je opozoriti, da je tkanina "Alova" žameten videz ne šel, je bil posebej razvit za proizvodnjo vrhnjih oblačil za posebne priložnosti, ko je pomembno, da se premaknete tiho. Oblikovan je lahko za ljubitelje pohodništva, smučanja in športnikov, ki se ukvarjajo s športom, kot so alpinizem, gorski turizem in ljubitelji ribolova in lova.

Proizvodnja in surovine

Material, imenovan "Alova", je izdelan iz dvoslojnih sintetičnih surovin. Prvi sloj plastike iz poliestra, drugi pa plastični premaz iz sintetičnih polimerov. Pod pritiskom se membranski film, ki se segreje na določeno temperaturo, nanese na glavno tkanino in tesno z njo povezuje, tako da oblikuje lepilni spoj.

Značilnosti tkanine "Alova", ki sledi. Njegova zunanja površina je lahko sestavljena iz različnih vrst podlag, odvisno od njihovega namena. Predstavljene so različice pletenin, dežnik, dežni plašč, poliestrska tkanina z maskirnimi barvami. Namen te površine je zagotoviti končnemu izdelku visoko trdnost, zadostno debelino in lep videz.

Čudovite lastnosti, ki jih ima Alova tkanina, so posledica notranje plasti. Takšna posebna zadeva je bila narejena za ljudi, ki delajo v težkih okoljih. Številni testi in pregledi o tkanini Alova potrjujejo, da zanesljivo zagotavlja zaščito v težkih klimatskih razmerah.

Lastnosti tkanin

Membranska snov ima naslednje značilnosti:

 • Vodoodporna. Ima sposobnost, da vzdrži vlažnost 8000 mm vodnega stebra, membranska tkanina ne dopušča prodiranja vlage. Zaščitena oblačila iz takšnega zaščitnega materiala se v mokrem dežju ne bodo zmočila.
 • Dihljivost. Zaradi tega materiala koža diha in hkrati ne piha. Vrednost tega kazalnika je 1, 5 dm 3 / m 2 s.
 • Parno prepustna tkanina Ta lastnost pomeni sposobnost odstranjevanja hlapov telesa. Ta številka je 1000 g / m 2/24 ure.
 • Toplotna izolacija. Tkanina ohranja popolno toploto.
 • Hipoalergene lastnosti. Ne povzroča alergij in ščiti pred širjenjem pršic in mikroorganizmov, kar lahko povzroči takšne reakcije.
 • Trajen material. Če sledite pravilni negi izdelka, lahko traja dolgo časa in ne izgubi svojih lastnosti.
 • Odpornost proti zmrzovanju Membranska tkanina "Alova" je odporna na mraz.
 • Snov, odporna na umazanijo. Tkanina ima lastnost, ki odbija umazanijo.
 • Enostavna skrb. Izdelke iz njega lahko speremo tako v pralnem stroju, kot ročno, niso podvrženi deformacijam in izvlečkom, se ne skrčijo.

Pravila o oskrbi

Tkanina je nezahtevna pri negi. Praktično ni onesnažena, vendar je za ohranitev njenih lastnosti potrebno redno pranje. Da se snov ne deformira in ne izgubi lastnosti, je treba slediti preprostim pravilom:

 • Biti morate seznanjeni s priporočenimi metodami oskrbe.
 • Membranske materiale je treba oprati v topli vodi. Za to se uporabljajo ročni in strojni način, vendar ne smete vnaprej namakati oblačil.
 • Potrebni bodo posebni detergenti ali navadno tekoče milo.
 • Ko se ta stvar posuši na zraku.
 • Likanje poteka od zunaj. Površina železa se ne sme segrevati nad 110 stopinj.

Za zadevo ni izgubila svoje lepe lastnosti, ne morete uporabljati belilo in izdelke s klorom. Ni primerno za njen običajni pralni prašek. Zaradi takšnih sredstev bo material hitro izgubil svoj urejen videz. Takšnih oblačil je nemogoče posušiti v bližini virov toplote, zato jih je priporočljivo obesiti na ulici. Če sledite pravilom oskrbe, boste ohranili privlačen videz in lastnosti te trajne snovi.

Za kaj se uporablja?

Takšna membranska snov je posebej zasnovana za izdelavo specialnih oblačil, zato so izdelki, izdelani iz nje, namenjeni tistim, ki so v težkih klimatskih pogojih.

Tkanine se uporabljajo za izdelavo jakne, jakne, vetrovke, kombinezone, hlače. "Alova" se uporablja za pridobivanje različnih predmetov opreme: šotori, tende, nahrbtniki, torbe. Material se pogosto uporablja pri izdelavi oblačil za ribiče, lovce, turiste. Ljubitelji vojaškega sloga bodo tudi sami našli čudovite komplete.

Tako bo obleka iz Alova tkanine zanesljivo zaščitila pred zmrzaljo in zaradi toplotnoizolacijskih lastnosti zadržala toploto. Izdelek iz membranske tkanine bo ustvaril maksimalno udobje za lastnika, ne bo elektrificiran in z ustrezno nego bo lahko trajal dolgo časa.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis. Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor. Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja