FoodPro Preloader

Lekcije za začetnike pletilja. Kvačkanje za kvačkanje


Danes je kvačkanje zelo priljubljena vrsta ročnega dela: tako med mladimi kot med starejšimi. Konec koncev, s pomočjo te tehnike lahko naredite veliko stvari, začenši s pokrovom za telefon ali elegantno torbo, okrašeno z biseri, in končate z oblačili in preprogami. Tudi otroci se lahko ukvarjajo s to umetnostjo, potem ko so vsi kavlji precej velikih velikosti varni (v primerjavi z iglami in zatiči). Mehanika

Danes je kvačkanje zelo priljubljena vrsta ročnega dela: tako med mladimi kot med starejšimi. Konec koncev, s pomočjo te tehnike lahko naredite veliko stvari, začenši s pokrovom za telefon ali elegantno torbo, okrašeno z biseri, in končate z oblačili in preprogami. Tudi otroci se lahko ukvarjajo s to umetnostjo, potem ko so vsi kavlji precej velikih velikosti varni (v primerjavi z iglami in zatiči). Mehanika pletenja razvija fine motorične sposobnosti in vzbuja potrpežljivost in vztrajnost, proces pa pomirja in pomirja.

Nepogrešljiva prednost kvačkanja je v tem, da lahko glede na prejo in kavelj hitro izdelate velik proizvod (dežni plašč, preprogo) ali ustvarite zračno, skoraj breztežno mrežo (serviete) ali najdete sredino, ki najbolj ustreza temu ali namen Takšna svoboda opravičuje širino te tehnike.

Toda kateri koli izdelek ni pleten, osnovne tehnike ostajajo nespremenjene. Osnovni element v tej vrsti ročnega dela je kvačkanje. To je tehnika, ki jo obvlada takoj po verigi zračnih zank, brez katerih načeloma ni mogoče začeti nobenega dela.

Torej, kaj je kvačkanje? Da bi ga ustvarili, morate poklicati verigo zračnih zank (ali že imate pletenine dolge). Pletenje je od desne proti levi. Ne zamenjujte se s fotografijami te lekcije. Zelo so dobri za levičarje, toda oseba, ki plesti z desnico, mora narediti vse, kar je v zrcalni podobi.

Če začnete delati z verigo zank, morate vtakniti kljuko v drugo (štetje od kljuke) zanke. Če začnete novo vrstico v obstoječem platnu, morate najprej zbrati eno zračno zanko (zanko za zavijanje, kot jo pogosto imenujejo izkušeni pletilci).

Po tem morate kvačkati delovni nit.

In jo povlecite skozi zanko, v katero ste v prvem koraku prešli kljuko.

Po tem ponovno vzemite delovno nit.

In raztegnemo jo skozi obe zanki na kljuki.

Prvi stolpec brez kvačk pripravljen. Nadaljnje pletenje se nadaljuje po isti shemi, ki uvaja kavelj v sosednje bazne zanke.

Palice brez kvačkanja so lahko vezane na tri načine. Kljuko lahko vnesete v obe polovici zanke osnove (standardno pletenje). Ali pa samo pod eno - spredaj ali nazaj (reliefna kolona brez nakide). Tudi te možnosti je mogoče zamenjati. Številne različice parjenja se ustvarijo samo zaradi te tehnike (npr. Gumi).

Tako kvačkana kvačkanje je osnovna tehnika te vrste pletenja. Vsi drugi stebri (z dvojnim kvačkanjem, z dvema libkama itd.) So modifikacije tega. Če se naučite delovna mesta brez kvačkanja, potem vam bodo vsi drugi triki precej enostavno dani. Da, in z uporabo te tehnike lahko povežete veliko lepih in originalnih stvari.