FoodPro Preloader

Kaj je to? Priljubljene teme za ustvarjanje umetniških knjig


Če želite razviti svojo ustvarjalnost, umetniški okus in preživeti prosti čas z ugodnostmi, poskusite ustvariti artbooke. Kaj je artbook? Grafični album (iz angleškega. Artbook) je zbirka slik, ilustracij in fotografij, zbranih pod naslovnico kot album. Najpogosteje je njena vsebina združena s skupno temo. Kot po

Če želite razviti svojo ustvarjalnost, umetniški okus in preživeti prosti čas z ugodnostmi, poskusite ustvariti artbooke. Kaj je artbook? Grafični album (iz angleškega. Artbook) je zbirka slik, ilustracij in fotografij, zbranih pod naslovnico kot album. Najpogosteje je njena vsebina združena s skupno temo. Kot podobe lahko predstavlja delo enega umetnika ali dela enega žanra.

Artbooks: kaj je grafični album?

V knjigi razumejo knjigo, ki jo je ustvaril in ilustriral sam avtor. Poleg tega obstajajo fanzini - kratkotrajne periodike, ki jih ustvarjajo pripadniki določenega področja fikcije, glasbe in podobno.

Pogosto je naš spomin shranjen v obliki fotografij v starih albumih ali pa se skriva za vsakodnevnimi vsakodnevnimi dejavnostmi, vendar je umetnost še ena stvar. Fotografije in slike, izrezki iz revij in lastne ilustracije v njem bodo razpršeni po straneh v povsem različnih različicah. In vedno bodo tam, dokler ne bo končana naslednja svetla notepad. Vse, kar se vsak dan izgubi v našem spominu in pobegne, bo shranjeno v umetniški knjigi v obliki opombe, risbe ali kateregakoli drugega papirja, prilepljenega na trak ali z lepilom.

Ideje za ustvarjanje grafičnega albuma

Artbooki so povsem drugačni po temah in uporabljenih materialih. Če se odločite za ustvarjanje lastne umetniške knjige, so lahko ideje povsem drugačne in ne obstajajo trdna in hitra pravila. To je odlična značilnost umetniških knjig - lahko jo naredi celo oseba, ki ne more povleči. Konec koncev je možno prilepiti fotografije ali lepe izrezke iz revij in časopisov, celo etikete in menije iz vaših priljubljenih restavracij.

Kar zadeva vsebino, ni nobenih omejitev. Lahko je knjiga o vašem življenju, v kateri lahko prikažete preteklost, prihodnost in nedosegljivo sedanjost. Artbook lahko sestavljajo celo skice, ki jih naredimo, klepetamo po telefonu ali poslušamo dolgočasno predavanje na univerzi.

Album lahko odraža najsrečnejše trenutke potovanja. Potem bo napolnjena z vstopnicami, skicami in seveda svetlimi fotografijami.

Druga možnost je, da naredite svoj artbook v obliki knjige želja, v kateri lahko upodobite vse vaše sanje. To je nekakšna alternativa krovu želja, ki pomaga vizualizirati najbolj intimne in zaželene stvari.

Eno od področij likovne terapije, ki je pred kratkim postalo zelo priljubljeno, je ustvarjanje grafičnih albumov za introspekcijo. Med ustvarjanjem umetniške knjige oseba ne izraža le svoje ustvarjalne narave, temveč tudi krepi samopodobo, daje sebi odnos do premagovanja težav.

Delo na artbooku

Za izdelavo vašega grafičnega albuma se morate najprej odločiti na njegovi podlagi, ki je lahko dnevnik, vezana knjiga, album, zvezek. Z drugimi besedami, vse, kar vas naredi vaša fantazija.

Kot smo že omenili, običajno artbook strani združuje skupna tema - to je lahko potovalni album, osebni dnevnik, vizualizirane želje, poročne fantazije in še veliko več. Če pa ne obstaja posebna tema, potem to ni ovira - lahko naredite modularni artbook. Ideje so popolnoma drugačne. Album lahko vključuje skice, skice in stavke, ki so naredili poseben vtis. V procesu ustvarjanja takšne umetniške knjige človek dobi ne le veliko užitka, temveč tudi vrne svojo ustvarjalno energijo.

Kako zapolniti album?

Ko ste se že odločili za temo in vsebino albuma, je čas, da naredite najbolj zanimivo - njegovo vsebino. Z zanimivimi izrezki iz revij in slik lahko vlečete, narišete s svinčnikom, flomastri in barvami, zbirate spominke, dokončate vse s skicami in majhnimi notami. Zelo pogosto se uporabljajo tehnike kolaža za ustvarjanje artbooka. Oglejmo si natančneje, kako se ustvarjajo različne umetniške knjige.

Zanimive knjige: kaj je kolaž?

Kolaž je umetniško delo, ki je ustvarjeno z držanjem osnovnih materialov in predmetov, ki se razlikujejo po teksturi in barvi. Na začetku je kolaž kombinacija podob, ki se pojavljajo v mislih, in ne le niz lepih slik. Dokončana slika se lahko zaključi s črnilom, vodnimi barvami in drugimi materiali.

Nekaj ​​nasvetov za ustvarjanje lepih artbookov

Čeprav je bilo ugotovljeno, da ni nobenih pravil v procesu ustvarjanja artbooka, so nekatere značilnosti še vedno pomembne. To še posebej velja za tiste ljudi, ki so daleč od umetnosti in so prvič vzeli roke in svinčnike v svoje roke, da bi se naučili, kako narediti artbooke. Kaj je lep grafični album in kaj iskati pri ustvarjanju?

Prvo pravilo: bogato, a nevsiljivo ozadje. Bogata sredstva v enem delu niso enaka kot v drugi. Naj bo le pol tone ali pol klopa, vendar še vedno drugačen. Nevsiljivo ozadje je tisto, ki ne moti glavne teme.

Najlažji način za ustvarjanje ozadja - risanje akvarela na mokrem papirju. Če želite to narediti, vzemite debelo pločevino, jo razmažite s čopičem ali gobo s čisto vodo, nato pa jo barvajte z različnimi barvami. Če pride na vodo, se barve zlijejo v modne lise.

Če je ozadje še vedno precej vsiljivo, vzemite belo barvo, jo razredčite z vodo in nanesite v več plasteh na podlago, da dosežete zahtevano stopnjo bledice. Nato boste izbrali glavni predmet in dobili lep artbook. Kaj je ključni predmet? To je element, ki pritegne pozornost. Da vsebuje glavno idejo, ki odraža artbook. To je lahko slika, besedilo ali slika. Zelo pomembno je, da vsak gledalec takoj razume, da je ta predmet ključ.

Najlažji način, da izberete predmet, je najti sliko, ki vam je všeč, v reviji ali na internetu, jo izrežite in prilepite na podlago. Proste prostore lahko pobarvamo z barvo.

Drugo pravilo dobrega grafičnega albuma je, da manjši elementi ne smejo prekinjati ključnega predmeta, temveč biti svetlejši od ozadja. To so lahko slike, besedilo, listi, deli, lupine, fotografije. Na splošno je vse, kar je vredno vaše pozornosti in se nanaša na temo albuma.

Artbook je polet fancy, zbirka pomembnih podob in elementov, ki jih združuje skupna ideja. Ustvarjanje takega albuma, lahko varno naredite, kar hočete: združite različne materiale in tehnike ročnega dela, izločite fantazijo v obliki zapletenih podob in nepričakovanih rešitev, eksperiment. In ne pozabite, da življenje v preteklosti ni vredno. Naučite se obrniti strani, ker je življenje polno padcev in novih vzponov. Glavna stvar je, kako jih obravnavate.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami