FoodPro Preloader

Topiary je drevo sreče, ročno izdelano


Topiary imena so umetno obrezani vrhovi dreves, ki krasijo vrtove in parke. Še posebej taka okrasna frizura je priljubljena v zahodni Evropi, in je prišel v modo v XVIII stoletju. Tanke vrste idealnih grmičev, kroglic, trgov, pastil so se raztezale vzdolž avenij in ustvarjale labirint v rednih parkih v bližini palač in gradov. Tren

Topiary imena so umetno obrezani vrhovi dreves, ki krasijo vrtove in parke. Še posebej taka okrasna frizura je priljubljena v zahodni Evropi, in je prišel v modo v XVIII stoletju. Tanke vrste idealnih grmičev, kroglic, trgov, pastil so se raztezale vzdolž avenij in ustvarjale labirint v rednih parkih v bližini palač in gradov. Trenutno je topiary dekorativno umetno drevo, ki je narejeno iz najrazličnejših materialov za notranjo opremo. Poleg tega so oblike, velikosti in videz teh del cvetličnih umetnosti najrazličnejše, vse je odvisno od spretnosti in ustvarjalnih idej svojega ustvarjalca.

Topiary ni posnemanje živega drevesa, ne majhna kopija, temveč popolnoma neodvisen izdelek, ki ima včasih najbolj fantastične, bizarne oblike. Za izdelavo svojih kron pogosto uporabljajo naravne materiale: suho sadje in velika semena, cvetje, stožce, listje, školjke in različne začimbe, ki jih gospodinje uporabljajo pri kuhanju. Umetna drevesa, zbrana iz dišečih rastlin, niso le dekoracija, temveč tudi okus prostora, oddajajo svetlobo prijetnega vonja. Poleg naravnih, pogosto v proizvodnji takih dreves z uporabo umetnih materialov: cvetje in vejice, steklene kroglice in kroglice, zvit kabel, saten trak, itd.

Topiary iz listov in cvetov je mogoče izdelati iz naravnega posušenega materiala (jesenski listi, zbrani na vrtu, cvetovi smilje, ki dolgo ohranjajo svojo obliko in barvo). Za krono je vzeta okrogla krogla iz floristične gobice, penaste gume, najlonske nogavice, polnjene z vato, primerna pa je tudi otroška igrača - majhna plastična krogla.

Ta osnova se nahaja na steblu, ki služi kot veja z drevesa, brušen in pobarvan v želeno barvo, pritrjen v lonec s pomočjo ločenega sadre v vodi. Kroglična osnova za krono je zlepljena z listi in cvetovi, začenši od vrha, v krogu in vse do stebla ali (če je narejena iz floristične gobe ali penaste gume), preprosto vstavite kratke peclje pripravljenih posušenih rastlin. Če se boste odločili za delo z lepilom, naj bodo elementi pritrjeni na določen način. Lepljivo spojino nalepimo le na spodnji del lista. Po lepljenju bo njegov vrh zaostal za površino podlage, krona pa bo bolj puhasta in naravna. Listi se nanesejo malo prekrito, enega na drugega, tako da med njimi ni vrzeli. Če le vstavite lopatico v gobo, to storite tudi čvrsto, ne da bi pri tem pustili praznine. Ko je krošnja popolnoma prekrita z listi in cvetovi, je kompozicija okrašena, tako da jo dovoli s pomočjo satenastih trakov, kroglic itd. Površina lonca z zamrznjeno sadro je prekrita z barvnimi kamenčki, sisalnimi niti, školjkami ali posušenim mahom. Za topiary dolgo služil kot okras v sobi, je pokrit na vrhu s posebnim sredstvom za prah Suho cvet Spray ali navadne lase.

Z lahkoto naredite topiary za kavo z lastnimi rokami. Če želite to narediti, so velika kavna zrna prilepljena na krono osnove, ki tesno pokriva celotno površino. Če želimo, da se vrzeli med nevidnimi zrni, krogla za krono najprej obarva v kavno rjavo barvo. Ta topiary je čudovit okus za sobo. Da bi kava ohranila svoj dišeči vonj, izdelka ne smete lakirati. Če se za lepljenje zrn uporablja lepilo, odporno na vlago, se lahko prah enostavno spere s toplo vodo. Kot dekoracijo se uporabijo zlati biseri ali umetne vrtnice, elegantne pregledne vejice, barvno perje itd.

Namizni ali visoki topiar ni preprosta dekoracija sobe. To stilizirano drevo ima globok simbolni pomen, ni naključje, da ga imenujemo tudi "drevo sreče".