FoodPro Preloader

Dolls rag: vzorci, faze dela, fotografije in zanimive ideje


Tryapiens je lutka iz Japonske ali Koreje. Posebna značilnost igrač je pazljivost vseh podrobnosti podobe: od izbranih las in čudovite obleke do izraza oči in nagiba glave. Zahvaljujoč preprostim vzorcem ragpinke, ne bo težko doseči, tudi za začetnike. Šivalni tirpiensy: mojstrski razred Doll Ballerina - zelo eleganten in dotikajoč se kramp, ki bo zagotovo okrasil spalnico ali otroško sobo. Za šivanj

Tryapiens je lutka iz Japonske ali Koreje. Posebna značilnost igrač je pazljivost vseh podrobnosti podobe: od izbranih las in čudovite obleke do izraza oči in nagiba glave.

Zahvaljujoč preprostim vzorcem ragpinke, ne bo težko doseči, tudi za začetnike.

Šivalni tirpiensy: mojstrski razred

Doll Ballerina - zelo eleganten in dotikajoč se kramp, ki bo zagotovo okrasil spalnico ali otroško sobo. Za šivanje, ne potrebujete veliko orodij in materialov. Dovolj je, da pripravite naslednje:

 • Tkanina je obrezana.
 • Vzorec
 • Polnilo. Sintepon ali holofiber.
 • Dva majhna prozorna gumba.
 • Volna ali preja za lase.
 • Kos tkanine za obleko. Na primer beli saten, tricotin ali svila.
 • Trivija za dekoracijo: čipke, kroglice, pletenice, velcro-sponko.
 • Škarje, svinčnik, nit in igla.

Izdelava osnove

Posebno pozornost je treba posvetiti tkanini. Da bi obdržali obliko lutke, in podrobnosti med rezanjem se ne raztegnejo, materialu je priporočljivo, da sprejmejo gosto. Uporabite lahko pletenine ali potegalko.

Zdaj je treba pripraviti vzorec malin. Lahko si sami izmišljate in risate. Ali tiskanje pripravljeno. Uporabite lahko na primer naslednje:

Potem se vse podrobnosti prenesejo na tkanino s prehodom na šive 6-8 mm in izrežemo na pisarni.

Seznanjeni elementi so sešiti skupaj. Hkrati pa ostanejo majhne luknje za obračanje in pakiranje. Da bi igrača bolj natančno, izkušene obrtnice priporočajo šivanje kompleksnih delov z roko, namesto z uporabo šivalnega stroja.

Nastale kose se obrnejo navzdol in napolnijo s polnilom skozi luknje, ki so ostale nezavarovane. Telo balerine mora biti lahka in elegantna, zato morate igračo enakomerno stisniti. Nemogoče je dovoliti nastanek hribov.

Luknje sešiti čeden tajni šiv. In vse praznine so združene v eno samo enoto. Da bi se lutka premaknila in spremenila svojo pozicijo, so njene noge spete z majhnimi in neopaznimi gumbi. Osnova lutke je pripravljena, ostane jo, da ji naredi lase, okrasite njen obraz in razmislite o obleki.

Izdelava las

Pričeska - ena najtežjih stopenj ustvarjanja korejske lutke. To ni presenetljivo, saj je predstavljena v obliki kompleksne in zapletene kompozicije, narejene iz umetnih las.

Da bi naredili lase, morate prejo obrniti na kos kartona. Upoštevati je treba, da bo stran kartona ustrezala dolžini bodočih pramenov. Zato se bo za frizuro te lutke uporabljala lepenka s stranico 16 centimetrov. Preja se razreže na eni strani, srednji del pa je označen v sredini. Pričeska je pritrjena na glavo igrače s pomočjo niti.

Lase, ki se je izkazalo, da gredo na visoki rep. Nato je razdeljen na dva debela pramena, od katerih je vsaka vtkana v čudovito pletenico. Sedaj lahko frizuro s pomočjo nevidnega pritrdimo na zadnji del glave. Po želji lahko lase razpršite z lakom za večjo fiksacijo. Polaganje pripravljeno.

Oblačila za balerine

Posebno pozornost posvečamo kostumom lutk, ki ustvarjajo neverjetne, osupljive slike. Z njihovo pomočjo se razodeva narava in notranji svet obrtnika. Zato je treba izbiro obleke za lutko pristopiti odgovorno.

Najprej morate razmisliti o kostumu: slog, model in barvni razpon. Tu so fantastični mojstri preprosto neomejeni. Če želite, lahko uporabite že pripravljena oblačila za maline, katerih vzorci so navedeni spodaj.

Za šivanje oblačil ni potrebno imeti posebnih veščin in sposobnosti. Z lahkoto lahko ustvarite zelo nežno in dotikalno obleko iz ročno izdelanih materialov, ki bo ustrezala tako baletkam za lutke kot tarpingom v poročni sliki.

Po shemi so podrobnosti zmanjšane za urad. Nato se elementi vzorca prenesejo na tkanino. Oblačila so okrašena z belim satenom, krilo pa je okrašeno s čipko. Če dovoljuje prisotnost tkanine, potem je izdelek prišit z dveh stopenj. Ne pozabite na loparja. Na zgornjem delu je treba narediti gube, nato pa šivati ​​na krilo.

Vsi deli obleke so šivi. Na hrbtni strani je prišit Velcro sponko. Lahko ga zamenjate z majhnimi gumbi ali zadrgo. To je odvisno od želje kvalificiranega delavca. Iz čipke se izreže ozek trak, ki bo okrasil pas obleke. S pomočjo kroglic ali kroglic je izdelan steznik obleke.

Zato ni težko šivati ​​in okrasiti oblačil za lutko. Dovolj, da malo domišljije in zaloge na prostem času.

Dekorativne obrti

Na zadnji stopnji se sestavi obraz. Oči in usta, izvezene z barvnimi nitmi. Cilijo potegnemo s črno pero. Na obrazih se lahko rahlo blumira s pomočjo suhega kozmetičnega rdečila. V nekaterih primerih je obraz narisan z akrilnimi barvami, vendar se ta metoda šteje za bolj kompleksno in zahteva od učitelja posebne sposobnosti.

Tryapiens balerina pripravljena. Takšna ročno izdelana obrt bo postala ne le odlična notranja igračka, ampak tudi toplo darilo sorodnikom in bližnjim.

Druga možnost za ustvarjanje igrač

Ta način izdelave lutk je nekoliko enostavnejši. Master-razred po korakih bo pomagal preprečiti napake v procesu. Za obrt bodo potrebovali naslednja orodja in materiale:

 • Pletena tkanina za bež lutko.
 • Satin za obleko, kosi svile in čipke za krilo.
 • Krpe za vzorce.
 • A4 list.
 • Škarje, igla, barvana nit.
 • Svinčnik.
 • Flizelin.
 • Polnilo.
 • Trivia za okrasitev.
 • Prazna steklenička z dvema litroma.
 • Akrilna barva, krtače, goba.
 • Železo.
 • Ostri nož.

Ustvarjanje lutke

Prvi korak je pripraviti vzorec malin. Priljubljena shema se prenese na A4 list, podrobnosti nog pa ne bodo potrebne, saj bo namesto njih obstajala voluminozna krila.

Naslednji korak je kos netkanega materiala, ki je prekrit s shemo in s pomočjo svinčnika podrobnosti krožijo po pisarni. Ker je treba vse dele igrače podvojiti, je treba material prepogniti na pol.

Podrobnosti se režejo ob upoštevanju šivov približno 1 cm. S pomočjo vročega železa se vsi pleteni elementi, razen telesa, prilepijo na pletenino. Kot rezultat, morate dobiti dvoslojne elemente rok, nog, glave. Trup se razreže po istem principu, vendar že iz sateniranega kosa tkanine - to bo bodoč nosilec prihodnje obleke.

S pomočjo šivalnega stroja se parijo deli, vendar ne popolnoma. Majhna luknja je zelo pomembna za ohranjanje polnilnih igrač. Usposobljene obrtnice svetujejo, da dolžino šiva nastavite na 1, 5 milimetra.

Izkazani elementi so obrnjeni navzgor. Za prihodnost lutka ni videti mint, vse podrobnosti je treba likati železa.

Torzo tesno napolnjen s polnilom. Zagotoviti je treba, da vrat ne ostane grda "gube". Za bolj udobno polnjenje obrti se lahko določi z iglami.

Zdaj, ko so vsi elementi dobro zapakirani, je mogoče preostale luknje ročno skriti s skritim šivom. Podrobnosti o rokah in glavi prišite na telo. Del igrače je pripravljen, zdaj pa morate narediti okvir za krilo.

Krilo iz plastične steklenice

V ta namen potrebujete 2-litrsko plastično steklenico iz soka ali katere koli druge pijače. S pomočjo običajnega noža je vrat na steklenici odrezan. Če ostanejo ostri zarezi, se morajo iz varnostnih razlogov stopiti z vžigalnikom. Medtem ko je plastika vroča, se rob steklenice nežno stisne navzdol, tako da postane bolj zaobljen.

Zdaj je potrebno izmeriti prihodnje krilo in s pomočjo očesa določiti potreben volumen. Telo v plastični gredici mora stati enakomerno.

Naslednji korak je okrašena tkanina za krilo. Za to so v steklenici izdelane majhne luknje. V ta namen je treba konico igle ogreti nad plamenom vžigalne žoge ali vžigalnika. Na vrhu steklenice so 4 pare lukenj. Po tem mora biti okvir obložen.

Upoštevati je treba, da mora biti dolžina tkanine za prekrivanje enaka višini steklenice in dovoljena višina nekaj centimetrov (za upogibanje), širina pa mora biti njen volumen. Na dnu izdelka je priporočljivo, da obložite čipkasto tkanino, naredite lepo predpasnik iz kosov satenskega blaga. Na zahtevo poveljnika, lahko tudi šivanje drugo obleko za punčko, je dovolj, da uporabite vzorce oblačil.

Slikarstvo obrti

Nastalo krilo se lahko začasno odstrani, da se vrne v telo. Telo, roke, noge in glavo lutke lahko po želji pobarvamo. Za to potrebujete rožnato barvo akrilne barve. Na celotno površino obdelovanca se enakomerno nanese trda barva. Z vlažno gobico lahko rahlo zameglite barvo, da bo senca bolj naravna. Po barvanju se pusti nekaj ur, da se posuši.

Pyepiensy se je posušil in lahko nadaljuje. Zdaj je obraz narejen. Za to črna gel pero ali svinčnik nariše oči in trepalnice. Usta izvezena z rdečo nitjo.

Pričeska satenskih trakov

Za izdelavo las je treba iz satenskega traku izmeriti 15 dolgih dolžin 5 centimetrov. Potrebujete tudi 2 kratka. Njihova dolžina ne sme presegati nekaj centimetrov.

Rob traku, ki se najbolj raztaplja, je priporočljivo, da malo zapojete s cigaretnim vžigalnikom. Prihodnji lasje so lepo naviti na svinčnik ali suši palico. Vsak segment je pritrjen s sponko. Nato se dobljeni deli 10 sekund spustijo v vrelo vodo. Po tem se bodo sušili čez noč.

Naslednji dan se bodo kodre izsušile. Trakovi nežno cvetijo, medtem ko se ne splača doseči požganega roba. S pomočjo svinčnika opisuje črto las.

Pramen las se prepogne na pol in se z nekaj šivi pritrdi na glavo. Druge niti se prišijejo po istem načelu. Nastale lase lahko pustimo tekoče ali jih položimo v visoko pričesko.

Tako lahko preprosto šivate tekstilno lutko s pomočjo lastnih rok. Poleg tega bo izdelovanje igrač vznemirljiv hobi za vso družino, kar bo zagotovilo prijetno zabavo.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci