FoodPro Preloader

Pletene ovce: sheme. Jagnječje kvačkanje: mojstrski razred


Pleteni svet šivank je tako širok, da se že dolgo ne omejuje le na puloverje, kape in šale. Craftswomen nenehno posodabljajo svoje znanje in jih dopolnjujejo z novimi zankami in ustvarjajo modne izdelke iz preje. Zdaj lahko najdete veliko število vseh vrst pletenih igrač, ne samo za otroke, ampak tudi za notranjo opremo. Izde

Pleteni svet šivank je tako širok, da se že dolgo ne omejuje le na puloverje, kape in šale. Craftswomen nenehno posodabljajo svoje znanje in jih dopolnjujejo z novimi zankami in ustvarjajo modne izdelke iz preje. Zdaj lahko najdete veliko število vseh vrst pletenih igrač, ne samo za otroke, ampak tudi za notranjo opremo. Izdelke iz preje lahko ustvarite z iglami za pletenje ali s kavljem. V novem letu 2015 so pletene ovce postale aktualne, sheme katerih bomo podrobneje preučili v tem članku.

Božična igračka za praznično drevo

Podoba ovce se uporablja za ustvarjanje številnih izdelkov. Na primer, pletene igrače za otroke, blazine z ovčjo glavo, pečice za rokavice, posteljna pregrinjala, magneti, broške in drugo. Opisali bomo, kakšne pletene ovce je mogoče izdelati za novo leto.

Naša igračka za božično drevo bo imela ravno in okroglo telo, volumetrično glavo in tanke noge. Če želite ustvariti ovco, morate pripraviti kavelj št. 3, preje želene barve in sintetičnega Winterizer za polnjenje. Začnimo s pletenjem božičnih okraskov z trupom. Če želite to narediti, tip prstan in pletene 6 kvačkanje v to brez kvačkanje, kot pri ustvarjanju amigurumi igrače. Potem v krogu podvojite število zank. Če želite to narediti, privežite 2 kvačkine vsakega. Imeti morate samo 12 zank. Sledi vam kvačkana jagnjetina, kvačkana z vzorci. Sledite opisu in dodajte v naslednjem krogu enako število zank še en stolpec. V vsaki vrstici se mora vmesno število zank povečati za eno. Kot rezultat, dobite prtiček v obliki kroga, kot na fotografiji.

Brez rezanja nit, pletene 40 zračnih zank in snap v obroč, ki se povezuje z začetkom verige, za katero kasneje visi ovce na božično drevo.

Igrača glava

Velik okras za božično drevo - pletene ovce. Sheme zgoraj omenjenega dela se povečujejo in zmanjšujejo zanke. Kljukica s križem, obrnjena na glavo, pomeni, da morate dodati dodaten stolpec brez nakida. Če je isti znak obrnjen na glavo v obliki trikotnega loka, to pomeni, da je treba na tem mestu zmanjšati. X je en kvačkanje.

Od petega do osmega kroga smo ga nespremenjeni. Vse te vrste morajo vsebovati 28 zank. V 9. krogu vsakih 2 zank zmanjšamo količino za en stolpec, ponovimo zaporedje 7-krat. Na koncu bo natanko 21 str 10-12 vrstic. Nato še naprej plesti po shemi. Ustvarjamo vrstice 17 in 18 glede na vzorec, ki ustreza 9. in 13. krogom, medtem ko izvlečemo zanke. Stisnite predmet s poliestrom z oblazinjenjem in zanko v 19. vrstici do konca. Končajte delo in zavarujte nit. Pomembno je poudariti, da to kvačkano jagnje z vzorci kvačkanja ustvarjajo samo kvačkanje.

Noge za naše male živali

Če želite ustvariti kremplje, lahko vzamete barvno prejo. Masters svetujejo pletene ovce, katerih sheme so precej dostopne za začetnike, za ustvarjanje iz naravne preje, da se prepreči nadaljnje raztezanje zank in oblikovanje lukenj v igračo.

Začnite tako, da ustvarite prstan in pletite 6 kvačk brez kvačkanja. V naslednji vrstici podvojite število zank. V vašem krogu mora biti 12 p. Od 3. do 5. vrstice, pletene vsako zanko brez sprememb. Če želite pleteno igračo "Ovce" obdržati v formi, noge pa se ne nabreknejo, v kremplje in potisnite kovanec s polnilom. V 6. vrstici zvežite eno od dveh zank, s čimer zmanjšate. V krogu 7 ponovite korake. Naprej, da verige, pletenje 12-13 zraka zanke. Zavarujte navoj in ga odrežite. Na isti način povežite še 3 noge.

Pletene ušesa

Kot številne majhne igrače, kvačkane jagnje (diagrami to potrjujejo) se začnejo s preprostim obročkom, v katerega je pleteno določeno število zank. V našem primeru - 6 mest brez nakida. Tako smo plesti 5 vrstic. V naslednjem krogu naredimo padec in oblikujemo eno od dveh zank. Na tem pletenje ušesa konča, in, ko je pritrjen nit, se lahko zmanjša.

Pletene igrače "Ovce" brez gobca bodo neprivlačne. Popravite ga z lepljenjem ali šivanjem kroglic namesto oči. Označi s črnim nosom in nasmehom. Šivajte ušesa na glavo. Nato povežite trup, glavo in noge. Igrača za božično drevo je pripravljena!

Pletene ovce: mojstrski tečaj za začetnike

Kot smo že povedali, lahko jagnjeta pletimo ne le v obliki igrač. Lahko naredite zelo lepo in praktično stvar za kuhinjo. To vam bo služilo kot držalo za skodelico, ki ščiti površino jedilnice, ki je obrnjena proti madežem. Stojalo je hitro in enostavno. Kvačkana jagnjeta (diagrami spodaj so na primer) v enem opisu pogosto niso podobni. Vsak ima svoj značaj in osebnost. Razlog za to je različna širina kljuke, sprememba preje, stopnja pletenja in drugi kazalniki.

Prvi koraki s pletenjem kroga. Hook 5 zank in zaklenite obroč. Potem, v drugem krogu, kravato 10 kvačk. To bo podvojilo število zank. Po vsaki naslednji vrstici morate dodati en stolpec v enakih segmentih. Hkrati z vsakim krogom plesti število zank v intervalu za še enega. S tem pristopom boste povečali zadnjo vrstico za eno zanko. To bo pomagalo preprečiti grobe in zgoščene linije. Če vam je težko sami razširiti krog, uporabite okvirno shemo. V njej sta dve vrsti zank: zračni in dvojni kvačkani. Izvedite pletilni krog na želeno velikost.

Pleteni kvačkani gobec

Če imate radi pletene ovce, bo mojstrski tečaj pomagal obvladati tehniko in razumeti nianse. V našem izdelku je obraz trikoten. Torej, izdelek bo treba plesti izmenično z eno in drugo. Če želite začeti, vtipkajte 4 zanke in ustvarite 3 stolpce brez enega kvačkanja. Obrnite izdelek in kravato 5 žlic. b / n, dodajanje še enega v skrajne zanke. 3 in 4 vrstice ostanejo nespremenjene. V nadaljevanju zopet dodajte zanke po robovih, tako da zvežete 7 žlic. b / n Natančno pletite 6. vrsto. Podobno povečajte število zank za 2 v 7 in 9 vrsticah. 8 in 10 pleteno po risbi. Na koncu bi morali imeti 11 zank. V naslednji vrstici zavijte navzdol do skrajne st. b / n na eni zanki in zvežite del okoli oboda z enojnim kvačkanjem. Zavarujte navoj in ga odrežite.

Pletene ušesa na vrhu

Imamo že malo telo in gobec. Za ustvarjanje popolne podobe naših ovac potrebujete ušesa. Delo bo izvedeno okoli. Če želite to narediti, kravato verigo 12 zank in da 10 st. b / n Nato obrnite izdelek vodoravno, pletite tri izdelke. b / n v skrajni zanki. Nadaljujte z delom in se vrnite na začetek verige. Ta metoda je podobna ustvarjanju enostavnih cvetnih listov. Ponovite vsa dejanja, tako da povežete drugo uho.

Šivajte vse podrobnosti na podlago. Tukaj je naša pletena ovca. Mojstrski tečaj je preprost in ga vsakdo popolnoma obvlada.

Knitting Toy

Pregledali smo nekaj primerov, kako nastanejo kvačkane jagnje. Podane in opisane so bile tudi sheme. Zdaj bi rad opisal pletilne igrače s pomočjo igel za pletenje.

Če želite ustvariti ovce bo treba 4 nogavice napere in boucle preje. Po zbiranju 12 zank, jih razporedite med 3 napere v enakih količinah in pletite izdelek v krogu. Vsa dela bodo izvedena z obraznimi zankami. V drugi vrstici vsake govornice po prvi zanki povečajte. Imeti morate 15 obrazov v polnem krogu. 3. vrstica samo pletene na sliki. 4 krog poveča na enak način 2. Pletite naslednjo vrstico po vzorcu. Potem spet dodamo 3 zanke - eno za vsako iglo za pletenje. 7 vrstica plesti brez sprememb. Ponovite še trikrat in dodajte tri zanke po 1 krogu. Zato bo 13. vrstica vsebovala 30 zank. Še tri kroge kvačkano naravnost. V 17. in naslednjih vrsticah, prerežite zanke, eno za vsako iglo na začetku pletenja, dokler niso 8. Izrežite nit, napolnite telo s poliestrom z oblazinjenjem in šivajte luknjo.

Pleteno pletenje ovc: glava

Tako kot pri pletenju telesa bomo uporabili 4 igle za pletenje - 1 delovni, 3 pomožni. Vtipkajte 3 zanke preje iz izbrane pletene barve. V vsaki enakomerni vrsti trikrat dodajte eno zanko na iglo za pletenje. Nato v rednih intervalih povečajte število obrazov v 7. in 8. krogu s tremi zankami. Posledično bi morali oblikovati vrsto 24 obraznih. Naslednjih 6 krogov kvačkanje brez poveča za sprednji saten šiv.

Če želite ustvariti frizuro, vzemite prejo, ki se uporablja za pletenje telesa in nadaljujete z delom. Tie 5 krog nespremenjena, nato pa začeli zmanjševati eno zanko na vsak govor. Ustavite se, ko se oblikuje majhna luknja, skozi katero lahko napolnite glavo s polnilom. Šivajte nit z nitjo. Naše pleteno ovčje pletenje je skoraj pripravljeno. Ostaja še vezati kopita in ušesa.

Zaključna dela za delo

Noge jagnjet bomo zavezali na nov in zanimiv način. V procesu dela izdelka ne bomo obrnili na napačno stran. Če želite začeti, pokličite na iglo za skladiščenje 6 zank. Nato premaknite vrstico na iglo od leve proti desni in jo spnite s sprednjimi, potegnite nit na napačno stran. Nato pletene podobno želeno dolžino, ne da bi obračali izdelek. V tem primeru se prve in zadnje zanke sosednjih vrstic zaprejo na napačno stran, tako da tvorijo gladko vrvico. Kravate 4 noge.

Ušesa se ujemajo na naslednji način. Pokličite 10 obraznih zank. Edge tie na klasičen način: prvi v vrsti je odstranjen, slednji je pleten s sprednjim satenskim šivom. Nato smo plesti po shemi: druga zanka po robu je odstranjena, nit pa je pred delom. Za pletenje predzadnje zanke v vrsti spredaj. Na hrbtni strani pa ponavljamo postopek, ne da bi spreminjali potek dela. Tako, pletene 10 zank, nato zmanjšati enega za drugim na vsaki strani in konča pletenje.

Preostanek za zbiranje igrače, vezenje nosu in usta ter lepljenje oči. Veliko darilo za otroka je pletena ovca. Knitting igle za ustvarjanje takšnega čudeža ni težje kot kvačkanje.

Bodite ustvarjalni, uživajte v procesu in se zabavajte. Konec koncev, pletenje je eden od načinov, da se sprostite. Omogoča vam, da se pomirite, zberete svoje misli in razmišljate.