FoodPro Preloader

Tehnika quilling za začetnike: kako ustvariti papirnate čipke


Ena od vrst ročnega dela, ki je v zadnjem času pridobila popularnost, je tehnika quilling. Za začetnike je to preprost in cenovno ugoden način za izdelavo spominkov z lastnimi rokami. Tako izdelani izdelki so primerni za dekoriranje kartic, daril, poročnih in drugih dodatkov. Tehnika odrezavanja za začetnike je dobra, ker ne zahteva velikih finančnih stroškov, toda potrpežljivost in vzdržljivost se morata založiti. Načelo te

Ena od vrst ročnega dela, ki je v zadnjem času pridobila popularnost, je tehnika quilling. Za začetnike je to preprost in cenovno ugoden način za izdelavo spominkov z lastnimi rokami. Tako izdelani izdelki so primerni za dekoriranje kartic, daril, poročnih in drugih dodatkov.

Tehnika odrezavanja za začetnike je dobra, ker ne zahteva velikih finančnih stroškov, toda potrpežljivost in vzdržljivost se morata založiti.

Načelo tega tipa ročnega dela je zvijanje tankih trakov iz papirja za ustvarjanje ravnih ali reliefnih slik. Fascinantno zanimanje za quilling je primerno za preživljanje časa tako za odrasle kot mlade ljubitelje lepote ter za družinske počitnice.

Natančno ročno izdelane obrti s tehniko quilling so kot nalašč za okrasitev darila ali povabilo na praznovanje, navdušili vašega otroka in celo okrasili notranjost.

Stisnjen papir se pretvori v papirno čipko, katere vzorec in barva določite sami. Tehnika Quilling za začetnike ne bo najlažja, saj bo potrebno potrpežljivost, prosti čas in razpoložljivost naslednjih materialov:

  • pincete;
  • Škarje;
  • PVA lepilo ali druge, nujno pregledne;
  • več zobotrebcev ali šil;
  • karton - osnova, na kateri se bo sestava prilepila;
  • večbarvni papir za peko.

Papir se zavija na naslednji način:

  1. Papir razrežite na trakove širine 2–3 cm, lahko uporabite drobilnik ali pripravljen komplet za rezanje.
  2. Konica traku je rahlo zvita s škarjami, zvije se pritisne na zobotrebo ali šilo, nato pa se navije, dokler ni dosežena tesna spirala.
  3. Odstranite papir iz palice, rahlo ga poravnajte. Zunanji rob traku je pritrjen s kapljico lepila.
  4. Uporabite prste in pinceto, da oblikujete del.

Najbolj priljubljene možnosti za modeliranje elementov quilling so cvetni list, padec, krog, srce, oko, polkrog, puščica, list, trikotnik, ptičje stopalo, romb in drugi. Različne oblike se določajo glede na vzorce papirnate čipke in domišljijo.

Strokovnjaki, ki se ukvarjajo z umetnostjo, ustvarjajo prave mojstrovine, v katerih je prikazana celotna zgodba. Takšne slike papirnatih kodrnic so spektakularne in vredne postavitve v razstavno dvorano.

Tehnika quilling za začetnike vključuje ustvarjanje preprostih papirnih kompozicij več osnovnih barv. To so lahko aplikacije, ki so prilepljene na karton ali tridimenzionalne kompozicije, na primer božično drevo - novoletno drevo v tehniki quilling.

Pri izbiri materialov za ročno delo si zapomnite, da mora biti načrt trajnosten, zato mora imeti papir dovolj teže. Izgleda bolje obrti iz papirja, pobarvane na obeh straneh.

Če želite narediti več delov enake velikosti, lahko uporabite šablono. Za udobje, lahko uporabite različne naprave za quilling - papir krimper bo obrnil navaden trak v zavihan enega, s pomočjo Fringer boste okrasite papir trak s tanko res.

Fascinantno zanimanje za quilling je primerno za preživljanje časa tako za odrasle kot mlade ljubitelje lepote ter za družinske počitnice.

Pletena škatla: uporaba, samoproizvodnjaRep trak: kaj je, kako se uporabljaŠablona je nepogrešljivo orodje pri notranji opremi.Sklopka za roke: mojstrski razred in vzorciSlavni fotograf Nigel Barker: kariera, osebno življenje, deloKvačkani vzorci: izvirne ideje, opis fotografije, nasvetiNajboljše igre za dve osebiPletene palčke z iglami za pletenje - ustvarjajo lepoto z vzorci ali vzorci